Каним ви на: 06.04. – залесяване!

Приятели!

Заповядайте на 6 април (неделя), от 10:30 сутринта, на дендрариума на Витоша – да садим дръвчета заедно с домакините ни от Природен парк „Витоша“ и още ентусиасти от Държавна агенция по горите и WWF. 🙂

Може да стинете до дендрариума пеш или с маршрутка 10, която потегля от Руски паметник на половин час (цена на билета: 2 лв.). На всички, които няма да ходят пеша, предлагам среща на Руски паметник в 9:30. Не закъснявайте – маршрутките се препълват бързо! За да не забравим някого – драснете ни един ред, че ще идвате.

Носете си дъждобрани или непромокаеми якета. За студа не се тревожете – саденето сгрява. 😉 Всичко за самото садене ще ни е осигурено на място.

До (там и обратно)! 😀

(Акцията е част от инициативата „Алманах ФантАstika – човеци и природа заедно„.)

18 коментара за “Каним ви на: 06.04. – залесяване!

 1. Приятели,
  важна информация за предстоящото залесяване на Витоша на 17-ти май:

  На 17.05.2008 г. (събота) отново ще засаждаме в района Офелиите заедно с екипа на Данон, които поеха ангажимент за засаждане и грижи за оцеляването на 10 дка нова гора. На следващия ден (неделя, 18.05.2008) ще засаждаме с Горичка в района на х. Алеко (повече информация на http://www.gorichka.bg/index.php?p=11&l=1&id=685).

  В момента чакам отговор от отговорника на инициативна група Витоша за допълнителна информация. Веднага щом разбера, ще пиша на всички ви по и-мейл.
  Дотогава може да разгледате сайта им – http://www.vitoshagroup.org/index.php?
  и да се готвите за засаждане 😉
  Ще го бъде!
  (: Светличе

 2. Този уикенд няма да има залесяване – но ще ви държим в течение, ако по-нататък изникне нещо. (Дръвчета, дръвчета да никнат… 😀 )

 3. Ще продължи ли залесяването и на 12 април 2008 (събота)?

 4. А ето и малко информация как протече акцията, за тези, които не успяха да дойдат:

  На 6 април в местността Дендариума се проведе залесителна акция. Природен парк Витоша, НУГ (Национално управление по горите) WWF и сдружение за дива природа Балкани бяха организаторите.
  В акцията се включиха ученици от Първа английска гимназия, както и доброволци от фондация “Човешката библиотека”, които наскоро издадоха алманах за фантастика и прогностика ФантAstika 2007 и искаха да компенсират използваната хартия. Първата книга на фондацията “Последният еднорог” е напечатана изцяло на рециклирана хартия и е топла история за малки и големи в стила на “Малкият принц” и “Приказка без край”.
  Въпреки снеговалежа, бяха засадени млади фиданки клен и бук и борчета. Организаторите бяха осигурили самите фиданки, както и лопати за изравяне на дупки, колчета за овързване на младите дръвчета и храна за най-изгладнелите. С кетъринг на откритата алея за незрящи близо до хижа Иглика бе открита Седмицата на гората. Всяка първа пълна седмица на месец април лесовъдската колегия в България отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година тя ще се проведе от 7 до 13 април и ще протече под мотото „Да посадиш дърво, да отгледаш надежда“.
  Снимките са тук – http://svetliche.multiply.com/photos/album/50

 5. da nqma problem oba4e pri cqloto mi jelanie za sudeneto na druv4etata se nalaga da putuvam dnes po kusno i se vru6tam vponedelnik :((( sujalqvam :@

 6. Понеже акцията не е разгласявана по медиите (ако разбрах добре) – и понеже доста хора ще се уплашат от студа :D), – вярвам, че дръвчета ще има за всички.

  Въпросът е ще има ли човек за всяко дръвче… 😉

 7. Здравей Камелия 🙂 Добре си ни дошла на залесяването! Ако не се събудиш навреме, ще има и други залесителни акции 😉
  Не знам точно какви дръвчета ще садим, но предполагам, че ще са такива, които са подходящи за този район.
  Надявам се, че от природен парк Витоша са осигурили достатъчно дръвчета.
  Г:)

 8. ako se subudia na vreme bih iskala da doida. kakvi dravtcheta sthe sadite? 😉 pozdravi, Camelia sthe ima li dostatuchno dravtcheta vseki da posadi?

 9. И това е вариант. 🙂

  Даже, ако останат хора, които не успеем да качим в маршрутката, може ли да се возят при тебе?

 10. Ами аз мисля да идвам с кола:)Как да процедирам…освен да карам след маршрутката

 11. Здравей Костадин 🙂
  До Дендариума от крайната спирка на трамвай номер 5 (Княжево), 19 не стига дотам, се стига като тръгнеш нагоре по пътя за Златните мостове – Дендариума се пада над местност Бялата вода и Тихият кът. Вървиш все по пътеката и в един момент завиваш вляво – вижда се хижа и асфалтирана пътечка (тя е направено специално за незрящи хора), има табели и няма начин да се обърка.
  Ето тук има едно сладко, (но само сладко, не много описателно ;)) описание:
  http://devorapimb.blogspot.com/2006/10/blog-post_24.html
  Не съм много по упътванията, надявам се, че съм помогнала!
  Успех и надявам се до неделя!
  Г:)

 12. Не познавам Витоша достатъчно добре, та да обясня, без да ви изгубя. :/

  Дендрариумът е съвсем близо до предпоследната спирка на маршрутка 10 (последната спирка е местността Златните мостове). Ако тръгнете пеша от княжевската спирка на трамвай 5 нагоре към Златните, сигурно също ще стигнете… ама по-добре някой с повече опит да ви упъти.

  Някой?

 13. bravo za iniciativata. Dano da ima pove4e glasnost i da se saberat pove4ko 4ove4eta 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото