Копнеж за ученическо творчество

Пишещи приятели (:

Фондация „Човешката библиотека“ (http://choveshkata.net/blog/), фентъзи клуб „Светлини сред сенките“ (http://svetlinisredsenkite.com/), електронно списание SciFi.bg (http://scifi.bg/) и Фентъзи ЛАРП център (http://fantasylarpcenter.com/) канят всички ученици да участват в

Копнеж за ученическо творчество

Участниците могат да изпращат на адрес poslednorog -в- gmail.com разкази, стихотворения, есета, пиеси или откъси от по-дълги текстове. Темата е свободна.

Копнеем за текстове, които:

1) се усеща, че ви вълнуват :);

2) отговарят на критерий 1 от критериите на поредица „Човешката библиотека“;

3) ни ги изпращате за първи път. (Това е важно за онези от вас, които участваха в миналогодишния ни копнеж. Иначе може да ни пращате текстове, които вече са публикувани другаде или са участвали в други конкурси.)

Молим всеки участник да събере текстовете си в един файл – в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат. Общата дължина на текстовете може да бъде до 9 хиляди знака (включително интервалите).

Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация (име, възраст, клас, училище, град) пращайте отделно, в текста на самия имейл.

Краен срок за пращане: 21 март 2013.

Наградите ще бъдат обявени на Фестивала на българското образование (най-вероятно на 27 април – ще обявим датата в отделна вест тук). Те включват книги от Човешката библиотека (хартиени и електронни), публикация онлайн (по желание на авторите) и участие в писателски работилнички на живо, по време на самия фестивал или във вече течащата серия мини-работилнички.

Следете тук за промени.

Вдъхновение! 🙂

15 коментара за “Копнеж за ученическо творчество

 1. Силвия, този Копнеж приключи миналата година. 😉

  Новият се намира тук – а имейлът е изписан в „скрита“ форма, за да не ни нападат спам-ботове. Просто трябва да замениш „-в-“ с „@“.

 2. Здравейте, извинявам се … но не мога да разбера как е e-maila на който да пратя “ творбите “ си .. Благодаря предварително за отговора Ви ! 🙂

 3. Да. 🙂

  Ще пратим на всички ви вест до няколко дни. Следете и сайта. 😉

 4. Въпрос: Кога ще разберем резултатите?

  Отговор: След 7-ми, но преди 21 април. Ще ви пишем имейл. 🙂

 5. Аз знам, за себе си. 🙂 Например: разказ за такова управление, каквото си мечтаем да имаме някой ден – или може би вече сме видели някъде.

  (В Копнежа участват и гимназисти – достатъчно големи за подобна тема.)

  Според мен е грехота 😉 да извръщаме очи от „болните“ места, а после да се чудим защо не се справихме…

 6. До Кал:
  В критерий 1 пише: „Прави ни топли – докато четем и след като затворим книгата“. Не знам кое би стоплило душата на едно дете докато пише или чете нещо свързано с управлението на държавата. Даже според мен е грехота да караме децата да мислят по тази тема. Оставете ги да мечтаят. Управлението на държавата е за възрастните, макар да показахме, че не можем да се справим.

 7. Нещо важно:

  Мили участници (и родители/учители) – моля не ни пращайте мобилните си номера. Те са лична информация, която: 1) е по-добре да не споделяте без нужда; 2) не ни е необходима (иначе щяхме да я поискаме изрично).

  Благодарим ви за доверието – наистина го оценяваме 🙂 – но и… пазете се. Да? 🙂

  (Малко ми е странно да го казвам това. Мигар не ни пазят, през цялото време, разни… пазители ;)? Мигар съществува нещо страшно, че да трябва да се пазим от него? Само че – вие може и да не вярвате в тия работи. Е, тогава вече трябва сами да се пазите… :D)

 8. Това не е част от официалния регламент, а лична молба-покана от мен, като един член на журито:

  Особено интересни ще са ми текстове по теми, които в момента са наистина важни. Например:

  – опазването на българската природа

  – управлението на българската държава

  А още по-интересно ще ми е, ако текстовете не са есета, а разкази – тоест си имат сюжет и герои.

  Не сте длъжни да се съобразявате с горното и няма да бъдете „наказвани“, ако темите ви са други. Просто бихте зарадвали един човек, който се стреми да съчетава писането с деенето. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото