С днём!

Знаете ли с какво е известен 28 юни?
Слави се рожденият ден на Николай Теллалов 🙂
А неговата спътница Лора дори го изпреварва :))

Честити ви рождени дни! Да сте живи, здрави и засмени!

Благодарим, Ники, че си написал змейските книги, Наното и всичко останало, на което могат да се радват читателите 🙂 Продължаваш да вдъхновяваш много хора. За някои от тях змейските книги са не просто литература, не просто приятели, а олицетворение на най-свидното им, на техните въжделения.

Това ЧУДО не бива да среща своя край, затова електронните книги продължават да са достъпни, но е време да осигурим на хартия изчерпаните заглавия: „Да пробудиш драконче“, „Царска заръка“!

Защото обичаме да събираме книгите и хората! И това е вълшебно!

За да задвижим допечатка на Дракончето, са необходими 50 предварителни поръчки. Това означава да сте сигурни какво и колко искате. Моля пишете ни до poslednorog -в- gmail.com.
Целият процес ще трае няколко месеца. Не можем да прогнозираме колко, затова ни пишете от адрес, който ще продължавате да ползвате до излизането на книгите. Около 2-3 седмици преди отпечатването ще се свържем с вас да ви помолим да предплатите своите поръчки, за да има с какво да покрием разходите. Бъдете отговорни! 🙂

„Царска заръка“ се нуждае от цялостно преиздаване. Отново ще мине коректура, ако е необходимо, и ще се предпечата наново, малко по-голяма е, затова и разходите ще са повече. За нея също ще са необходими поне 50 предварителни поръчки.

Събирането на необходимите средства за печата, технически разходи и авторския хонорар ще бъде улеснено, ако закупите от нас останалите змейски романи на Теллалов – „Пълноземие“, „Слънце недосегаемо“; а и разбира се, други налични книги на Човешката библиотека. (В този списък наличностите са по-рехави, но да видим дали ще нацелите нещо, което го няма 🙂 Миналото подкрепя бъдещето 🙂

Не можем да прогнозирме цени на все още несбъднатите книги, но в ЧоБи винаги важи правилото да са достъпни и щадящи читателските финанси.
Така че с умилено нетърпение очакваме вашите поръчки – не се страхувайте от този ангажимент. Той е в името на книгите и читателите 🙂 Ще дадем всичко от себе си!

Кой не е чел Теллалов?

Как да подхождате при поръчка: разгласяте сред приятели, роднини, близки, познати и ги запалвате по идеята 🙂 Разказвате им колко много обичате тези книги, колко са важни за вас и за световния мир :))) Колко много може да се научи от тях и как завихрят въображението. Прочетете им избран от вас откъс, използвайте чара си, за да ги омаете и привлечете за каузата :)))) Ще се впечатлят колко сте начетени и ще ви поникнат помощни летателни средства или направо ще се изстреляте в някой космос 😉 Ще почувствате целебната и облагородяваща сила на знанието, че сте направили добро дело. Ще зарадвате някого. Ще постигнете нещо в живота :))))

Събираме поръчки до 15 октомври. Лято е, топло е – мързеливо, но змейско време 🙂 Докато хващате гората и планината, споделяйте и препоръчвайте! За доброто трябва да се разказва, за да се умножава.

хрстн

3 коментара за “С днём!

 1. Благодарим ви за загрижеността, г-н Мяука. За речника не ви благодарим, по него съдя, че вероятно сте г-н. Важно е да спомена, че не одобряваме (толкова) ругатни на линеен дециметър в обкръжението на Човешката библиотека.
  „Навремето“ е било преди. Сега сме… сега. Има потоп от различни книги и това е определящо. По времето на стихосбирката на Стефан Цанев не е имало потоп от книги и хората са жадували за тях.
  Всичко е въпрос на достигане до читателите. Ние не можем да достигнем до 7 милиона и те не са виновни за това :). Дори всеки наш читател да говори с няколко човека, не можем.
  Важно е да се отбележи, че настоящата кампания не е на автора, а на ЧоБи. Иначе ви разбрам(е). Доколкото ни е по силите, ние се грижим за въпроса, за да не се грижи той. 50-те поръчки се изискват, понеже не обичаме да правим грандиозни тиражи (иначе преди обявлението имаме няколко поръчки все пак) – нямаме човешки ресурс да ги разпространяваме. А и почти винаги допускаме грешки, които е добре да се чистят пр(ед)и допечатка. Т.е. няколко малки порции е по-добре, отколкото една голяма. Нямаме и къде да я съхраняваме. Нe разполагаме и с толкова пари за отпечатването на голям тираж – не сме финансова, а доброволческа организация. Самото отпечатване на малък тираж не е твърде затормозяващо като средства, но неслучайно съм написала, че разходите не са само за печат.
  Но да зарежем проблемите на ЧоБи.
  Вие на колко човека споделихте за издаването на книгите на Теллалов? Други книги на Човешката библиотека познавате ли?

 2. Еби му мЯУката, докъде се докара тая територия, което вече не ми се обръща езика да нарека „държава“! На времето една стихосбирка на Стефан Цанев излезе в невероятно малък за България тираж – 5000 екземпляра. Разграби се за няма и седмица, като в повечето градове изобщо не стигна до книжарниците. Затова си заемахме оригиналите и си я препечатвхме на пишеща ммашина с по 2 листа индиго, да станат поне три бройки… А днес на авторите им се налага да просят пари от „поне 50 читателя“ за цялата страна, за да си покрият разходите по отпечатването! Зная, че тъпото чалгаристанско говедо тотално изпростя и оскотя, но до там ли стигнаха нещата, че от 7 милиона да няма поне 70, които да прочетат една нова книга?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото