Search found more than 3102 matches

Return

by frog
Sun Dec 13, 2020 7:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

"Човек за всичко" е псевдокоректно говеждо hovno, поругаващо културно-исторически реалии. Все едно да се санира част от нацисткия курорт "Прора", за да могат разни идеали евтинко да си летуват там. Пенкилер не е живо същество. Но явно е: https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%9F%D0%95%D0%9D%D0%9A%D0%98%D ...
by Gev
Sun Dec 13, 2020 7:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

На мен "момиче за всичко" ми звучи нормално? Jack of all trades абсолютно се използва за жени и никога не съм се замисляла, че де факто Jack е мъжко име (въпреки че шефката ми на работа й викаме Джак, на кракто от Джаклин). Та може ...
by frog
Mon Dec 14, 2020 12:10 am
Jump to forum
Jump to topic

Отношението към "момче за всичко" спрямо себе си е строго индивидуално. Ако човек по разни фронтове живее спартански (me), не му пречи да се нарече с "момче". А пенкилерът просто е твърде остарял за употребата като ч ...
by Dess
Mon Dec 14, 2020 2:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

Хрис, чак след твоята справка изобщо ми хрумна да проверя – и се изумих, че това значение присъства във всички онлайн речници, а аз категорично бях чувала "пенкилер" само за лекарство/решение за всичко. Чак малко ме е срам сега, че с такъв замах го поправих! :? Иначе авторът е между 40 и 50, мисля, и ...
by frog
Thu Feb 18, 2021 9:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на коректори

[quote="Когато за пореден път "си нямам друга работа" за "365 дни положителни мисли" me"]Здравейте! Бих искала да дам обратна връзка за този ваш ...
by Dess
Wed Nov 03, 2021 12:30 am
Jump to forum
Jump to topic

Отскоро идеята ми най-сетне да събера всичките си разкази в сборник нещо пак взе да надава глас, та се захванах да преглеждам и редактирам по-старичките (ветераните са от 2010-2011!). Реално повечето са претърпели доста кърпене през годините, но тук-там е останал някой автентичен като този , който на ...
by Radiant Dragon
Fri Nov 12, 2021 2:36 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (COMPLETED PROJECT)

Best. Birthday. Present. EVER! I'm both honored and humbled. To see this creation put next to such titans... it is a profound experience. Thank you, my friend, for these radiant words. Thank you, for you have the reputation of speaking plainly - without falsehoods and without embellishments. Now ...
by Топчо
Thu Nov 18, 2021 8:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Предварителна извинявка за дължината на текста :lol: А. Защо се записахте в работилницата? К ...
by Сан
Fri Dec 03, 2021 12:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

ОТГОВОРИ УПРАЖНЕНИЕ 2: 1. Имаше ли нещо в процеса на редакция, което ви затрудни/подразни? Не, много лесно се работи с тази програма :) 6.1. Имате ли въпроси по тях? Да, какво да използваме за заместване на дума със синоним: "П" ли? Дори и да ...
by Топчо
Fri Dec 03, 2021 11:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Време: около 40 минути, защото си ползвах предишната редакция (но ефектът ѝ за спестяване на време се неутрализира от лесното ми разсейване). 1. Имаше ли нещо в процеса на редакция, което ви затрудни/подразни? Интересува ме техническата страна – нанасянето ...
by Топчо
Mon Jan 03, 2022 6:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 5 Време: около час 1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? - Да, уйдисва ми на акъла и ми приема всичките корекции :D Шегувам се, но да, бих работила с Хриси и нататък. 1.2. Има ли нещо, което бихте подобрили в процеса на редакция? Повеч ...
by Сан
Tue Jan 04, 2022 1:12 pm
Jump to forum
Jump to topic

1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? ДА! Защото и моят редактор не обича дълги и описателни изречения ХАХАХА

1.2. Има ли нещо, което бихте подобрили в процеса на редакция? След всяко упражнение (текст) да си обсъждаме корекциите :)
by Сан
Wed Jan 12, 2022 1:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 6; време 40 мин. За Тити: ...
by Топчо
Wed Jan 12, 2022 9:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Фюх, ето ги и моите пет стотинки по упражнение шест : 4. От „озеленените“ редакции в т. 2 изберете до 3 на брой, с които не сте съгласни, и коментирайте тук в темата защо.За да не с ...
by Darth_Sparhawk
Mon Jan 17, 2022 8:17 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Автори споделят

Много харесвам тези съвети на писателя Греъм Мастертън. https://www.grahammasterton.co.uk/rulesofwriting.html Особено ме впечатлява: LESSON ONE: Don't write, talk, and use your natural voice, as if you were telling the story out loud to a group of friends. If there is a knack to writing it is to tell ...