Упражнение триМили участници (:
Благодаря на Пешо (apocalexxnow), Еми (sunshinen), Тори (tori.ayame), Мари (mari), Мару (Purple) и Ели (елена), които пратиха редакциите си по
упражнение две; и на Явор, който се включи по упражнение едно.
@ Всички останали – още имате време. Вижте
указанията – и давайте.
Пускам отговори на въпроси 4.1.-4.4. – в спойлър, за да могат изоставащите участници да отговарят, без да се влияят. (Имате ли воля да не надзъртате в спойлъри?
)
[spoiler]4.1. В колко часа и на коя дата съм вмъкнал коментара, който започва с „1) П с „едно време“...“?
10:59 на 27.08.2013
4.2. В колко часа и на коя дата съм задраскал думата „разни“ към края на първия абзац?
11:04 на 27.08.2013
4.3. Какво предполагате, че означават вертикалните чертички || в „|име на| място“?
Пасажът, заграден в ||, може да отпадне – текстът само ще спечели от това. Но не настоявам.
4.4. Какво предполагате, че означава съчетанието -> в „географската->картографската“?
Препоръчвам да заменим пасажа преди -> с пасажа след. Но не настоявам.
(Бележка: При промени, за които
настоявам, просто изтривам стария текст и пиша нов.)
Ако нямате никаква представа откъде се проверяват въпроси 4.1. и 4.2. – разгледайте
този скрийншот. Сега вече ориентирахте ли се? Във вашите текстообработващи програми излиза ли нещо подобно?
Пишете, ако не – ще обясняваме.
Въпроси 4.3. и 4.4. бяха творческо-интуитивни – проверявах доколко умеете да ми четете мислите. Обещавам ви и занапред подобни.
Ако сте уцелили – почерпете се от мое име.
Ако не сте – всичко е наред, важното е, че опитахте.
Винаги това е важното. Аз харесах всичките ви отговори.
[/spoiler]
Ето и новите задачи:
1. На всеки от участвалите в упражнение 2 пращам файл с име 03_za
ИмеНаУчастника. Разгледайте го. Той съдържа редакциите на някой друг участник.
NB! Ако не виждате редакции (tracked changes) – изпълнете указанията
тук. Ако въпреки това не се получава – предупредете ни ASAP.
2. Сложете
зелен фон (в LibreOffice се нарича highlight) на всички редакции, за които сте сигурни, че са
стилови.
NB! За тази и следващата точка прочетете
допълнителните указания тук.
3. Сложете
жълт фон на всички редакции, за които се колебаете дали са стилови.
(Редакциите, за които сте сигурни, че НЕ са стилови, не ги пипайте.
)
4. От
„озеленените“ редакции в т. 2
одобрете (с right-click в/у редакцията -> Accept Change от падащото меню) онези, които ви харесват.
5. На останалите „озеленени“ редакции (които не ви харесват
):
5.1. добавете
коментар защо не ги приемате;
И
5.2. предложете друг вариант (направо в текста, като tracked change).
6. Пратете ми новата версия на файла.
Напомням:
Отговорите си по принцип пращайте на пощата на ЧоБи – poslednorog. Освен ако не съм указал друго.
Измервайте колко време ви отнемат всички задачи и го отбележете в отговорите си накрая.
... Давайте! До събота, 22 март.
П.П. Ще ви пратя файловете по т. 1 към 14 часа. Ако някой тъкмо си завършва редакцията (Mokidi? Яне?) – да мога да включа и нея в играта.
П.П.П. Пратени.