Упражнение 4
Мили участници (:
Благодаря на Ели (елена), Еми (sunshinen), Пешо (apocalexxnow) и Яна (JaneObr), които пратиха редакциите си по
упражнение три. Благодаря на Тори и Мари, че помогнаха на Яна да се справи с техническите затруднения. (Ей така ви обичам.
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
)
@ Всички останали – още имате време. Вижте
указанията – и давайте.
Ето и новите задачи:
1. Пишете тук в темата, ако още се чудите дали някоя редакция е стилова (точка 3 в упражнение 3). Цитирайте въпросните редакции и за всяка пишете какъв тип ви се струва, че е. (Смислова? Структурна? Коректура? Нещо друго?)
2. Следете темата и коментирайте по чуденките на останалите участници. Ще ги измислим заедно.
3. На някои от вас (според каквото съм получил от участвалите в упражнение 3) пращам файл с име 04_za
ИмеНаУчастника. Разгледайте го. Познавате ли си го?
А виждате ли вътре редакциите и коментарите на друг участник?
NB! Ако не виждате редакции (tracked changes) и/ли коментари – изпълнете указанията
тук. Ако въпреки това не се получава – предупредете ни ASAP.
4.
Одобрете (с right-click в/у редакцията -> Accept Change от падащото меню) всички предложения на другия участник, които ви харесват.
4.1. Изтрийте старите версии на пасажа, ако има такива. Одобрете изтриването.
4.2. Изтрийте коментарите (и ваши, и на другия участник), които се отнасят към одобрените предложения. Одобрете изтриването.
(
Смисълът е: да почистите текста от всичко, което вече е оправено, за да не ви разсейва.)
5.
Отхвърлете (с right-click в/у редакцията -> Reject Change от падащото меню) новите предложения, които не ви харесват, и:
5.1. добавете
коментар (comment) защо не ги приемате;
ИЛИ
5.2. предложете друг вариант (направо в текста, като tracked change).
6. Припомнете ми какво забравям :/ – направо тук в темата.
Ако и вие не се сещате
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
– пишете дали нещо в целия процес дотук ви смущава.
7. Пратете ми новата версия на файла.
Напомням:
Отговорите си по принцип пращайте на пощата на ЧоБи – poslednorog. Освен ако не съм указал друго.
Измервайте колко време ви отнемат всички задачи и го отбележете в отговорите си накрая.
... Давайте! До събота, 29 март.