ПИТАНЕ: Да създадем подфорум за книги-игри? [СРОК: 31.08.]

Here be unicorns. И музика и филми, вдъхновени от човешките ни книги. И всичко, дето ви е на сърце, ама не може да се побере в ^такива^ тесни теми...

Да създадем ли форум, огледален на knigi-igri.net/forum?

Poll ended at Wed Aug 31, 2011 11:35 pm

Да, има реална нужда от него.
7
50%
Да! Писна ми от ония нещастници, нека да им покажем как го правят Истинските Мъже! (Бонус опция, добавена специално заради Симеон. ;))
0
No votes
Не, проблемът там е временен, ще премине от само себе си.
0
No votes
Не, защото (ДОПЪЛНЕТЕ ЗАЩО).
4
29%
Друго (ОПИШЕТЕ КАКВО).
3
21%

Total votes: 14

divna3
Светлинка
Has thanked: 113 times
Been thanked: 69 times

Re: ПИТАНЕ: Да създадем ли форум, oгледален на knigi-igri.ne

Post by divna3 »

Ами, ако това ще помогне, аз също гласувах с 1-ца, не ми се обясняваше, но да си кажа, след като излиза нова вълна от книги игри, а и доколкото имах възможността да прочета, по-добри от старите, защо да с нямаме форум за тях? :mrgreen:
Lachdanan
Has thanked: 18 times
Been thanked: 33 times

Post by Lachdanan »

Явно, тайно... то май всички до сега си казахме, как сме гласували?
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Post by Кал »

Всъщност да - сега като ги прегледах, всички си дойдоха на мястото. :)

(За "анонимните" гласове няма да мрънкам повече. Просто ще ги дисквалифицирам, като му дойде времето. Това да не са ни политически избори, ама ха! :mrgreen: )
Lachdanan

Post by Lachdanan »

Не за друго, но Homo forumus е ексхибиционист по природа, няма да седне да гласува, без да тролне защо и как :D.

Още нещо, в този конкретен форум се влиза със специално одобрение и покана. Кал не изглежда да кани хора, които да извършват подривни операции. Пък знаеш ли го, каква задчка за себеопознаване готви този път ;) ?
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Всъщност само в подфорум "Приказки за Юнаци и злодеи" (+ 1-2 работни) се влиза с покана. Във Фантазия и в останалите форуми може да се регистрира всеки. (Стига да реши входния тест, де. *хихих).

Разликата м/у Фантазия и останалите форуми е, че тя не е видима за нерегистрирани потребители (guests) и търсачки.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Премествам ПИТАНЕто "на открито".

И се юрнаха народите, и настана масово стълпотворение пред урните...
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

За анонимния (засега) глас, гласувал с НЕ, но без да се обоснове - напомням:

"анонимните" гласове (...) Просто ще ги дисквалифицирам, като му дойде времето. Това да не са ни политически избори, ама ха!

Надявам се да го напомням за последно.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Аз няколко пъти обясних, че анонимните гласове няма да се броят, като дойде време да се равносмята.

(А с помощ от SecondShoe всички админи тук знаем как да проверяваме кой е гласувал, и какво. Анонимността в инет често е привидна. ;))
Тарикат ХХ ранг
Has thanked: 10 times
Been thanked: 44 times

Post by Тарикат ХХ ранг »

Здравейте, Манол е. Menedhel, Тарикат ХХ ранг, кир Мануил, Глишев и както още там може и да ме знаете. Наложи се да се пререгистрирам, щото съм си забравил и потребителското име, и паролата. Нещо не мога да гласувам, но пък мнението ми е ясно.

Няма нужда от алтернативен синод, ненавиждам тези работи. Първо - жалка работа. Партизанщина. Бисинодален синдром. Да се делят крилца, перца и сръдльовци от една бездруго малка група чисто носталгични фенове. Второ - най-много да се накриви капата на някой от троловете в knigi-igri.net. Тоест на Майндкрайм, който определено е страшен простак. Трето - най-вероятно по-свестните пичове от knigi-igri или ще се потиснат (като Ян), или просто ще се позасмеят (като Пешката, който е адски готин човек). Изобщо - много шум за нищо. Ама било имало тролове и на Калин не му били взимали присърце съветите. Е, хубаво, не е болка за умиране. Изпсуваш ги веднъж и си караш кефа. Четвърто - няма кой знае какво алтернативно да се каже по същество - тоест за самите книги-игри, които са си приятно детско хоби, та да не става за другото форумче.

Здрасти, Lachdanan. Твоята тема за класиците там беше най-яка, кефех се. Приятно е да ти видя ника тука.
Радвам се, че и Николай Теллалов, и Рохерин пишат тук. Явно мястото не е лошо. Само Калиновият патос понякога ми идва в повечко, но какво пък, Калине, такъв си си, в това ти е чарът. Само не ги взимай форумните глупости много присърце. Книгите-игри са много забавно нещо, но не са чак такава велика кауза, та да задаваш едва ли не съдбовни въпроси :) А и на повечето хора всъщност им е абсолютно все тая къде се слага запетая, пълен член или главна буква. Иначе и аз обичам да гръмовържествам по форуми, та те разбирам. Ама понякога ставам смешен и в собствените си очи като пресоля манджата и се направя на Реймонда Диен, та вече го избягвам.

Тъй че - давайте да си пишем кой за каквото, когато, колкото, както и където си ще, без да се открива алтернативна партия.

Апропо, на мен ми е смешно и че се говори за "втора вълна", за "движение", "общност" и не знам си какво. Книгите-игри не са култ. Само са приятен детски спомен. Следователно не си струват барута.
Тарикат ХХ ранг

Ъъъ, доста е странно, че мнението ми трябва да минава преглед. Това да не е военноисторическият портал "Бойна слава", бе, другари :)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

А здрасти! :)

Попаднал си в засада срещу троли. Няма повече, не бой се. ;)

(И ти пратих парола за стария ник. Помисли си с кой предпочиташ да продължиш.)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

---------- Forwarded message ----------
From: Сайтът за Книги-Игри <info -в- knigi-igri.net>
Date: 2011/8/26
Subject: Бан от 1 седмица за флууд
To: kalin.nenov -в- gmail.com

Разпищолил си се нещо. Ако продължаваш така, следващия път банът ще е за по-дълго!
-----------------------------------------------------------------------------------

Knigi-Igri.NET - Приключение е да си спомниш! http://knigi-igri.net/

... и понеже избягвам да общувам със страхливци - рано или късно пострадва някой, а в това няма нито смисъл, нито нужда:

Аз приключих с КИ.нет.

A отговорът на по-горния въпрос придоби един порядък повече значение (и смисъл, и нужда).
Lachdanan

Post by Lachdanan »

Здравей Маноле, аз също подходих с предубеждение и асоциация за синоди, мравки, отлюспване и прочее мили родни спомени. Проблемът за мен, не е че мнението на Кал, моето или което и да било друго се отсвирва. Дори пропити от злъч хора, изгубили способността да се зарадват, като mindcrime и Anardil, не могат да ме разстроят за дълго. Аз обаче съм стар човек. Ей на, ще чукна 36 след някой и друг месец, живот и здраве. Колкото по-стар ставам, толкова по голяма непоносимост развивам към пишлемета, които да ми обясняват на ЛС (повече от неадекватно), къде е трябвало да си пускам гласа и как. И те, видиш ли, биха ме измодерирали за такова нещо, ако им падна в тяхната модераторска градинка. С други думи, не съм съгласен да ме мародерстватмодераторстват хора, по-тъпи от самия мен. Не съм много придирчив, щото не съм и от най-умните, но кюфтетата без лук не ги одобрявам!
Прав си, няма какво толкова да се каже за книгите-игри, освен да се подърлим около тактиката за бой на Айкън. Книгоиграчите от друга страна имат да си кажат едно-друго по разнообразни теми, това не е дотам приятно вече в КИ.нет.
То аз не знам, доколко имам право да гласувам тъдява, предвид моята честота на публикуване. Повече съм от четящата порода.

П.П. И аз много се кефех на келпазенето класиците, но не ми приписвай чужди заслуги, темата я подхвана ти :).
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Lachdanan wrote:То аз не знам, доколко имам право да гласувам тъдява, предвид моята честота на публикуване. Повече съм от четящата порода.

Сигурен съм, че много хора се питат същото.

Бих ви дал един такъв ориентир: Гласувайте, ако минавате оттук поне веднъж седмично. И то - защото тук ви е хубаво. (А не просто от любопитство или де да знам какво друго.)

В ей тая таблица се вижда лесно кой колко редовен е. ;)
Радо
Been thanked: 15 times

Post by Радо »

Здравейте, КИ.нет от ден на ден ми става все по-неприятен.
Ето няколко много прости неща :
1. Ян няма да изгони Вилорп защото Вилорп дигитализира книгите, за Ян дигитализацията е по-важна от целия форум взет заедно.
2. Ян няма да изгони Майкъл Майндкрайм защото авторите са аристикрация, по-ценни за Ян от всички останали потребители взети заедно.
3. Ян няма да наложи ясно правила, защото изобщо не гледа правилата а дели хората на наши и ваши.

“Ние сме на всеки километър” е комунистическия лозунг на Бай Ганьо и неминуемо той нахлу сред малката общност от компетентни ценители на книгите игри. Гледайки псевдо-интелектуални американски комедии и евтини телевизионни реклами, Бай Ганьо решава, че всеки има право на мнение и започва да прилага(налага) мнението си навсякъде.
Last edited by Радо on Wed Sep 28, 2011 2:54 pm, edited 1 time in total.
Vladimir
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Post by Vladimir »

Друго ~
*хвърлящ разсеян поглед насам*
Приятел пак ли искаш да си говориш с някой за нещо? / :-P /
Онтопик
Ако бях млад някакъв дето за първи път ще си говори с други някакви за нещо си в каква ли форма бих искал да си "общуваме" (говориме)?
Ммммм ако бях млад някакъв ...
В сладкарница? В най-якото кътче на детската градина? ...

Ако бях млад някакъв ... сериозно ли си мисля, че ако искам да си общувам формата има чак такова значение?

Дали ако аз искам да общувам, а отсреща искат да говорят (или обратното) става мазало? ...
Тарикат ХХ ранг

А, Lachdanan, ти затова си на място, щото си по-дърт от нас. Е, няма български форуми като за нормални 36-годишни хора (ако не броим boinaslava.net). У нас тролството от една страна и мрънкането от друга са си национален спорт. Хората цял живот си остават на 17.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Един приятел на ЧоБи wrote:Това ти го казвам само на теб, защото имейлът ти ме накара да се замисля, а и може би ще те зарадвам :) Странно е наистина, че наскоро започнаха да се появяват толкова много знаци, че книгите-игри може би се завръщат на мода, а точно сега в нашия сайт разработваме онлайн-книга-игра :)

*свирукам си ведро, докато запрятам редакторски ръкави над "ФантАstika 2010-2011"*
Кал
Първопроходец

Re: ПИТАНЕ: Да създадем подфорум за книги-игри? [СРОК: 31.08

Post by Кал »

Попромених формулировката на въпроса.

(Дали това ще насърчи колебаещите се да гласуват?...)

Напомням, че имате право да променяте гласа си.

И че остават има-няма 36 часа. ;)
deni
Global Moderator
Been thanked: 16 times

Post by deni »

Хоп, и аз гласувах с "Да". Новата формулировка на въпроса ми харесва повече :)
Както писах и на друго място скоро "мисля, че времето и мястото са такива, каквито ние си ги направим." От нас/вас зависи подфорумът за книги-игри да е такъв, какъвто бихме искали да бъде.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

deni wrote:От нас/вас зависи подфорумът за книги-игри да е такъв, какъвто бихме искали да бъде.

Ахам! :)

(Интересно обаче... дали системата още отчита стария ти глас, "ДРУГО"? Понеже гледам, че "ДРУГО" си стои на 3...

Не че тия числа имат кой знае какво значение. Вдругиден ще се броят гласовете-с-имена-зад-тях. :))
deni
Global Moderator
Been thanked: 16 times

Post by deni »

Аз не съм гласувала с "Друго" реално. Изчаквах да измисля това друго, иначе не виждах смисъл в този глас.
Сега гласувах за първи път.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Тюх, добре. Значи технически сме наред. :)
Тарикат ХХ ранг

За мое огромно съжаление Пешката с мнение е писал, че спира да модерира и да пише във форума. Явно там наистина тече някакво обоначване. Жалко. Толкова по въпроса за "възраждането" на книгите-игри. Впрочем, ако някой се интересува, имам колекцията английски КИ от Ъндърдогс, Абандония и Пиратския залив.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Аз се интересувам. :)

В моята селекция от е-книги в оригинал "5001" имам всичките Blood Sword и, за цвят, една от книжките в Dragon Warriors. Ти беше похвалил една друга поредица наскоро... но това нека го оставим за отделна тема.

(А... и чакам да пуснат Destiny Quest в е-издание, за да си я купя. :D)

П.П. Един форум никога не би могъл да направи нова вълна, независимо дали в КИ или другаде. На принципа "разнообразието дава устойчивост" (взет от природата) има нужда да сме повече.
Тарикат ХХ ранг

Абе мъртвороден си беше тоя нов ентусиазъм, сега го виждам. Книгите-игри си изживяха звездния час, а сега остава просто да дочетем непрочетеното.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Честити ни нови подфоруми. :)

(Има... и изненади. Закъде е един Кал без изненади? ;))
Post Reply

Return to “... и Вселената”