По листата си с фенове на фантастичното Кал wrote:„Да опазиш Сребра невяста“ иде в Античния театър
Приятели на фантастичното (:
Покрай вчерашния празник се вдъхнових да ви споделя едно от най-вдъхновяващите си преживявания от последните години. Направо фантастично. :)
Някои от вас вече познават света/световете на Миро Моравски от книжно-музикалната му история „Невидена река“, която издадохме с Човешката библиотека. Може би сте ходили на концертите му. Може би даже, като мен, сте се питали откъде извират тия предания и създания, за да се влеят в музиката му. Има ли ги вече описани някъде (но защо тогава не съм ги виждал, като уж съм чел всичките сборници „Таласъмия“? ;), или са от... други места? Други кладенци?
А сега към нас крачи Сребра невяста...
Останалото го оставям с думите на самия Миро. Само ще кажа, че ако озвучаването в Античния театър е поне наполовина толкова качествено, колкото беше на скорошния фестивал в Арнаутито, организиран от Митко Стефанов (по-известен в средите ни като Cliff Burton ;), това преживяване ще ви остане задълго.
За повече преживявания – фантастични и пълнещи ни с почуда,
Кал)
П.П. Представянето в
бар „Синтезис“ тоя петък, 27-и, ще е от 20 часа. Аз мисля да ида. се отлага за 17 юни.
---------- Forwarded message ---------
From: Miro Moravsky
Date: Fri, May 20, 2022 at 11:14 AM
Здравейте, приятели,
Имам разтърсващи (поне мен) новини и направо не съм спал от един месец. o_O
(билетите са вече в продажба)
На осми октомври - да, тази година - моят мономюзикъл "Да опазиш Сребра невяста" ще бъде
поставен на сцената на Античния театър.
От един месец съм в треска, хора.
Преди няколко години една приятелка ме попита, коя е голямата ми мечта в творчеството ми. Казах ѝ - да поставя спектакъла в Античния театър, и да го издам на книга и музикален албум.
Ами давай, каза тя. Какво ти е нужно, за да го постигнеш?
Какво наистина (б)е нужно?
Просто да повярвам, че е възможно.
Оттогава всяка година се случваше нещо - драми, проблеми, от лични до пандемични.
Тази година обаче си казах - Моро, време е.
Разбира се, проблеми имаше, и има и сега, затрупах се и от не малко поводи да отложа отново грандиозния план. Затруднения с графици, с хора, с работа по книгата, по записи и видеа, всякакви колебания, дълги преговори за сцената на Античния...
На края на март внезапно получих имейл.
Имахме одобрение.
Сграбчи ме страшна паника.
Ами сега? Ами то, сега... вярно ще трябва да го направя!
Имах 10 дни да реша и да внеса капаро за сцената, което изобщо не беше малко.
Невероятно беше как хората ме подкрепиха, ще разказвам и тази история.
На 9-тия ден внесох сумата и нещо ме преряза.
- Край, обречен съм. - казах си.
После нещо щракна в мене и се разкрещях:
- Да, обречен съм! Обречен съм да успея!
:)))
Така дойде време и за официално съобщение.
Дойде време да изляза на голяма сцена, приятели.
Да сбъдна една голяма мечта - представяне на мой музикален спектакъл в Античния театър. Oще не мога да повярвам - преди 6 години гледах Крис Корнел там, и си мислех какво ли е да свириш на това вълшебно място.
Сега предстои да разбера.
Много ще се радвам да дойдете и да разберете с мен.
Билетите са вече в продажба (от 19-ти май), ето тук:
https://bilet.bg/bg/cart/order/da-opazi ... iasta/3290
До 30 юни ще бъдат на цени "ранно пиле", с 10% отстъпка.
Пусната е и кампанията за предварително събиране на средства.
Ако искате да ме подкрепите и дарите за спектакъла, най-бързият начин е чрез ВИП пакетите, пак на същия линк (скоро ще разберем и какво включват пакетите). :)
Много ще съм благодарен, ако споделите събитието и доведете приятели.
Другият петък, на 27-ми май На 17 юни в Бар Синтезис, ще представя пилотното видео на "Песента на Диман" - заглавната музикална тема на спектакъла.
Благодаря за непрестанната подкрепа.
Запишете си 8-ми октомври.
Датата ще е незабравима.
А - и проверете къщите за гости в Пловдив, ей така от рано за всеки случай... ;)
\m/
--
...
Moro Miroви:
Patreon'даш
YouTube канал
Невидена река книга