Каним ви: в дома на Човешката библиотека

Приятели 🙂

!NB В момента сме в процес на преместване от дома ни на ул. „Ангиста“ в нов дом. Скоро ще ви съобщим за него. !NB

Преди време, под сурдинка, споменахме, че Човешката библиотека си намери дом – физически, такъв, в който може да се пипа, разгръща, сяда, пие чай… всичките дребни удоволствия на материалния живот.

Този дом вече е готов да отвори врати и официално. Намира се на улица „Ангиста“, номер 8, София. Познава се по ярката табела „УЧЕБНИЦИ“ на тротоара. (Да, има и учебници там вътре. 😉 ) Отворен е в дните сряда до неделя, от 10 до 18. Понеже все пак сме свободни хора  – и ще се натъжим, ако ви разкарваме напразно, – следете тази тема за флуктуации в работното ни време. Прдупреждавам отсега, че събота е малко по-особен ден. 😉

Какво ви чака у дома ни?

На първо място, дългообещаното Обществено крило на Човешката библиотека. Книги за четене, безплатно, от нас за вас. (А ако ви хареса – и от вас за нас.) Списъкът с книгите е тук. Той никак не е пълен – проверявайте за новости.

Някои от книгите може да четете само на място. Други даваме и за вкъщи. Условието е да ни ги върнете до седмица – или две седмици, ако са по-дебели. И… да ги пазите, де. Така че да останат и за хората след вас.

Как тъй от вас за нас, тоест от нас за вас? – дочувам да ме пита някой от читателите. (Внимателен читател – радостта на всеки пишещ. 😀 )

Ако желаете да споделите с други хора книги от личната си библиотека – донесете ги при нас. Не е нужно да ги дарявате – може да си ги вземете обратно по всяко време. Единствено условие е наистина да вярвате, че тези книги заслужават да бъдат четени, отново и отново. Това е и критерият, по който подбираме библиотечния си фонд.

Друго какво?

Учебниците вече бяха споменати. 🙂 Имаме нови, имаме стари, имаме даже система за поръчки. (Нали партньори са ни спец-образователите от „Професионален форум за образованието„.) Когато наближи учебната година, сетете се за нас.

Имаме книги. Нови, стари, фантастични по съдържание или просто фантастично хубави – подбирали сме ги внимателно. Имаме и възможност за поръчки – особено ако заглавията са фантастика; дори ако са редки.

Имаме хора, с които да си поговорите за книги. За Бога, имаме Калин! (Да се чете не като самореклама, а като малко откровение, в сряда по обяд. :D) Е, вярно, че понякога хората са заети с някакви си преводи, организаторски досадности, дращолевене в блогове… но ви обичат въпреки това. И ще ви посветят внимание. Може дори чай да ви сварят.

Имаме възглавници за сядане по земята. Имаме и столове. (Ако се позамисля, имаме и кашони…)

Имаме писателски работилници.

Имаме възможност да правим срещи с автори, срещи на фенове, прожекции на (фантастични!) филми…

Въпросът, който ме вълнува, е:

Имаме ли вас, хората, които ще се радват да споделят каквото имаме?

Ухилен,
аз

П.П. Горното съвсем не изчерпва нашето имане. Имаме… изненади. Що за Човешка бихме били иначе?

3 коментара за “Каним ви: в дома на Човешката библиотека

  1. Бладарим!

    Сега вече може и ние да поканим вас за нещо съвместно… 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото