Пишещи приятели,

След Китен 2011Велинград 2012Велинград 2013, Китен 2013 и Велинград 2014, серията писателски работилници продължава. Този път ще бъдем в Слънчев бряг, с обещание за писане и плацикане. (По традиция, писането ще е повече. 😉 )

Какво ще съдържа работилницата?

В нея ще си помагаме да:

  • си изясним какво искаме да кажем;
  • открием как да го изразим най-въздействащо;
  • развием уменията си с конкретни задачи;
  • обсъждаме плодотворно текстовете си с други хора;
  • редактираме художествени текстове, свои и чужди.

Заниманията ще продължат 6 дни, по 3 астрономически (4 учебни) часа на ден, плюс индивидуални обсъждания. Освен практическата работа по редакция на ваши текстове, този път на фокус ще бъдат:

  • Формиране на световете като фон на действието: светоусещане, достоверност, последователни тенденции;
  • Информационна плътност на текста по отношение на светоусещането;
  • Книгоиздаването в епохата на Амазон Киндъл: „прекрасният нов свят“, в който авторът няма нужда от посредници (издатели, агенти и дистрибутори), за да стигне до читателите си, е вече тук. Пълна вътрешна информация за всичко, необходимо за успех на една книга в новите условия.

За кого е удачна тя?

За всеки, който:

  • обича да пише и иска да развива уменията си;
  • се вълнува от другите страни на книгоиздаването, например разгласата и разпространението на готовата книга, хартиена или електронна, в България или в чужбина. (Препоръчваме ви да преслушате записите от Китен 2011; много от въпросите ви навярно ще открият отговорите си там.)

Кой ще я води?

Водещите Елена Павлова (известна и като Върджил Дриймънд, Лейни Кинг, Илайджа Джауит, …), Калин M. Ненов и Александър Султанов (Ейдриън Уейн) имат опит като автори на проза (вкл. книги-игри), поезия и есеистика, участници в съавторства, преводачи, редактори и коректори, членове на конкурсни журита, издатели и разпространители.

Къде ще се проведе?

В хотел „Делта Бийч“ в Слънчев бряг. Ето как изглежда и къде се намира.

Кога?

От 16 юли (настаняване в хотела след 14 часа + вечеря) до 22 юли (закуска, освобождаване на стаята до 12 часа, обяд, отпътуване). Заниманията започват вечерта на 16-и (след вечеря) и продължават до предиобеда на 22-ри.

Колко струва?

312 лв. Включва 240 лв. за шест нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря), туристически такси и застраховки; и 72 лв. такса за самата работилница.

Как да участвам?

До 10 юли ни пишете на poslednorog -в- gmail-точка-com. Ще ви добавим към мейл лист за вести и ще ви насочим къде и как да се запишете.

Ако желаете, пратете ни и:

а) представяне в свободен текст (кратък разказ за себе си) до 3 стандартни страници (5400 знака);

б) свой художествен текст за редакция по време на работилницата – до 5 стандартни страници (9000 знака). Може да е завършен или откъс от нещо по-голямо. Ако имате конкретни въпроси по текста, включете и тях във файла.

Нещо друго?

Работилницата ще се състои само ако се запишат поне осем участници. Доведете и другарче. 😉

Повече за условията и за другите летни курсове, предлагани от „Професионален форум за образованието“, вижте на сайта на Лятната педагогическа академия.

НБ! Ако имате специални нужди за менюто – вегетерианско, веганско, без определени храни… – опишете ги, когато се записвате.

Нещо друго? 🙂

Следете тази вест за промени!

Ваши работилничари:
Ели, Алекс и Кал