Каним ви на: Редактилница, 18.06. – 10.07., София

Пишещи приятели,

Виждали ли сте нашата онлайн редакторска работилница?

А искате ли да участвате в редакторски обсъждания на живо?

Ако да: заповядайте на втората Редактилница, която започва през юни в София. Тя е духовен наследник на писателските работилници в Китен 2011Велинград 2012Велинград 2013Китен 2013Велинград 2014Слънчев бряг 2014, Велинград 2015, Мелник 2015 – и разбира се, първата Редактилница в София, февруари-март 2016. Ако не сте били там, няма страшно. 🙂 Ще се съобразим с нивото и желанията на всеки от вас поотделно.

Какво ще съдържа Редактилницата?

16 астрономически часа редакции на ваши лични текстове – проза, поезия, публицистика, драма, творения отвъд тия тесни типове и жанрове… В общо 8 блока, по два часа всеки.

Обърнете внимание: работим направо с вашите текстове. С минимум теория и максимум практика.

(Освен ако самите вие не възжелаете още теория. 😉 )

През първата седмица на юни ще добавим тук и някои от важните теми и аспекти от писането, които неминуемо засягаме в процеса на редакциите.

За кого е удачна тя?

За всеки, който обича да пише и иска да развива уменията си. Тъй като тази работилница ще наблегне върху редакциите, тя ще ви е особено полезна, ако в момента работите по конкретен текст.

Ако се вълнувате от другите страни на книгосъздаването и -издаването: от първоначалната идея до разгласата и разпространението на готовата книга, хартиена или електронна, в България или в чужбина, ще говорим и за тях. Преслушайте записите от Китен 2011; много от въпросите ви навярно ще открият отговорите си там.

Кой ще я води?

Калин М. Ненов, който до момента е редактирал над 6000 страници художествен текст и около 70 български автори и преводачи.

Къде ще се проведе?

В книжен център „Славейков“ в София. Обаче… нали обещавате да не се разсейвате с всичките книги-игри и англоезична литература наоколо? 😀

Кога?

От 18 юни (събота) до 10 юли. Срещите ни ще бъдат всяка събота и неделя, от 11 до 13 часа.

Колко струва?

80 лева. Значи: по 5 лв. на астрономически час.

Как да участвам?

Изпратете на poslednorog -в- gmail-точка-com до 11 юни не повече от 10 страници (18000 знака, вкл. интервалите) ваш текст за участие в Редактилницата. Може да е завършен или откъс от нещо по-голямо. Ако имате конкретни въпроси по текста, включете и тях.

Как да си платя?

Вариант А: по някой от начините тук. Най-късно на 18 юни. По възможност – преди 11 юни.

Вариант Б (нежелателен): в кеш, на място в книжен център „Славейков“ на самия 18 юни.

Внимание: В момента, в който се запишат 12-14 участници, свободните ни места (буквално) се изчерпват. Всички останали желаещи ще се наложи да изчакат за евентуални следващи Редактилници. (Дали ще има такива, зависи от бройката желаещи и наличието на водещ. Логично. 😉 )

Записани до момента (18.06.2016): 2 участници.

Добавка от 18.06.: Тъй като се записаха твърде малко участници, променяме условията и мястото на Редактилницата. Срещите ще се провеждат с индивидуална уговорка и ще струват по 10 лв. на участник (отново 5 лв./астрономически час). Ако имате интерес, пишете ни (и пратете текст за редакция). Ще ви включим в мейлинг листата, чрез която се уговаряме.

Нещо друго?

Редактилницата ще се състои само ако се запишат поне шестима участници. Доведете и другарче. 😉

Искате ли да видите как протича една примерна среща? Тогава до 1 юни пратете на имейла ни текст за редакция – при същите условия както горе. И заповядайте на 5 юни (неделя), от 15 до 17 часа, в книжен център „Славейков“. Вход: свободен. 🙂

Наглеждайте тази вест за промени.

Ваш работилничар:
Кал:)н

П.П. Междувременно проучваме условията за следващата ни едноседмична писателска работилница на море/планина, в периода юли-август. Очаквайте вести през юни. И ако мечтаете да доведем някой ваш любим български автор като водещ – пишете ни. Скоро. 😉

2 коментара за “Каним ви на: Редактилница, 18.06. – 10.07., София

  1. Подкрепям с две ръце подобен род инициативи! Поздрави и успех! а ако успея, с удоволствие ще се включа и аз:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото