Скъпи читатели, спомняте ли си копнежа „Книгите, които ме промениха“? Е, представяме ви Илка Чечоваи книгите, които я промениха : )

~

В живота на всеки човек има книги, които го формират като личност. Книги, които го срещат или които той среща и след досега с които остава променен – разтърсен, развълнуван, вдъхновен, просветен, по-добър, по-истински, по-знаещ, по-зрящ, по-чувстващ. Книги, които го правят Човек.

Ето моите:

„Последният еднорог“
Последният еднорог на земята приема формата на човек, за да избяга от Червения бик, който го преследва по волята на ненаситния крал Хагард. Нейни спътници в изпитанието са неопитен магьосник на име Шмендрик, грижовната Моли Гру и принц Лир, синът на Хагард, който ги приютява в замъка на баща си. Лир и еднорогата се влюбват, но на пътя на човешката им любов застава нейната мисия като вълшебно създание.
История за вярата, добротата, любовта и истинското приятелство, поднесена под формата на красива приказка, която след като си прочел, ти е тъжно, че е свършила. Привърза ме към главните герои така, че страдах (гр. пасхо – страдам в смисъл на изпитвам, чувствам) заедно с тях; във всеки един аспект на думата… Бурята от чувства, които връхлитат едно след друго, те оставят бездиханен – от обич, от тъга, от (съ)преживяване.

„Падналите богове“
Ако и вие сте си търсили книга, съчетаваща художествено и езотерично, споделям това заглавие. Футуристичен разказ за живота на един млад човек, който, тръгвайки по стъпките на баща си в мечтата си да стане пилот, открива себе си. По пътя си се потапя в различни философии и учения, навлиза в дебрите на математиката и лингвистиката, познава истинското приятелство, всеотдайната любов и изгарящата омраза. Поставя се въпросът дали е възможно човек да бъде бог – и какво значи това, от гледните точки на различни герои. Разтърсващ с неочакваните си обрати и откровения роман.

„Вълкодав“
Обстойно представен тук.