Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Човешката расте, Копнеейки
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Post by Кал »

Скъпи партньори и колеги,

Както може би сте разбрали, в момента на SciFi.bg тече изборът на номинации на български творци-фантасти за Еврокон 2014. Това е среща, фестивал и празник за почитателите на жанра, която всяка година се провежда в различен европейски град и се раздават награди на заслужили творци от различни държави.

Тази година на нас се падна честта да организираме избора на номинациите за България на Еврокон. Имаме възможност да изпращаме наши творци в 13 категории. Дори изпратената от нас номинация да не спечели наградата на European Science Fiction Society, нейното участие е една прекрасна възможност за представянето й пред Европа и евентуалното й достигане на чужда публика.

Вие получавате това писмо, защото имате пряк интерес от това – ваш продукт или вие самите можете да се борите за номинация в една или няколко категории или сте се доказали като хора, които имат с какво да допринесат за развитието и популяризирането както на жанра в България, така и на родните творци въобще.

Отсега държим да подчертаем, че сме направили всичко възможно гласуването да бъде честно и почтено, за да може номинацията да отиде при най-заслужилия. Всякакви опити за изопачаване на резултатите ще бъдат наказвани.

Изборът ще протече на два етапа – в първия ще се набират номинации, а във втория ще се гласуват най-заслужилите сред тях. Категориите, в които се определят номинации, са следните:

1. Най-добър писател (Best Author)
2. Най-добро издателство (Best Publisher)
3. Най-добър художник (Best Artist)
4. Най-добър популяризатор (Best Promoter of Science Fiction)
5. Най-добро списание (Best Magazine)
6. Най-добър преводач (Best Translator)
7. Дебютант (Encouragement Award)
8. Най-добро изпълнение (Best Performance):
9. Най-добър художник за последната година (Best Artist)
10. Най-добър фензин (Best fanzine)
11. Най-добър сайт (Best Website)
12. Най-добър детски фантаст (Children’s SciFi (author/artist))
13. Гранд-майстор на фантастиката (Grand Master)

Държим да наблегнем на факта, че Еврокон е отлична възможност за българските творци да се покажат пред европейските си колеги – да заявят присъствието си, да се борят за вниманието на европейските публика, критици и фенове, да представят страната ни по достоен начин. Ето защо много бихме се радвали, ако вземете участие в определянето на номинациите.

За повече информация можете да се свържете с мен, Петър Атанасов, 0883 345 832, или направо да посетите страницата на първия етап – http://scifi.bg/evrokon-2014-predlojenia/

Поздрави и ви очакваме!

Петър Атанасов
SciFi.bg

Айде на номинациите! :)

Предайте и нататък.
Кал
Първопроходец

Re: Гласуване на номинации за Еврокон 2014

Post by Кал »

В тази тема ще отбелязвам и най-идиотските изпълнения, които ми се случат покрай организацията на гласуването.

Вече имам един кандидат в пощата си. Изчаквам да видя дали ще продължи в досегашния дух...

Организатори от вси страни – обединявайте се! И си споделяйте раменете, за плакане и оплаквания. Барем, с дружни усилия, вразумим участниците един ден... :/
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Пуснато из моите свърталища онлайн, вчера:

Приятели на фантастичното (:

След изключително плодотворен период на български номинации за Еврокон 2014 (около 100 кандидатури... уха! :) ), време е да изберем кой ще ни представя пред Европа това лято:

http://scifi.bg/?p=29645

Срокът за гласуване е 24 юни.

Участвайте! Най-малкото – за да откриете нови имена и неподозирани събития. (Аз, дето уж следя какво се вихри на родната сцена, бях напълно изненадан от две от номинациите за кино и сериали...) Тази година екипът на SciFi.bg и техните помощници от фантастичната общност положихa чутовни усилия да ви представят всички кандидати – възползвайте се от труда им.

(А ако имате какво да добавите към представянията – формата за контакт ви чака. :) )

За повече фантастични мигове,
Кал)

А именно:
- forum.chitanka.info
- www.shadowdance.info/forum
- sf-sofia.com/forum
- www.teenproblem.net/forum
- cheteneto.subtle-bg.com
- G+: Аз обичам книгите и Читателски клуб
- Goodreads: групите Bulgaria reads и Bulgaria
- личният ми блог
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Отражения в медиите – етап 2:

- по инициатива на незнаен инициативен журналист:
www.cross.bg
glasove.bg
www.keyfizine.com
novo10.com
www.grama.bg

- по моя анонс:
lira.bg

- по анонса на Петьо Атанасов:
news-sat.com
arenamedia.net
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Предварителни резултати от гласуването

Искам специално да благодаря на всички, които:

а) прочетоха внимателно условията за гласуване – и така ни спестиха нуждата да ровим из Интернет, докато им намерим поне един линк, който се зачита… или да пишем обяснителни имейли;

б) не се опитаха да въвлекат всичките си приятели, кой – чел фантастика, кой – чуващ за първи път за нея, само и само да излязат с едни гърди напред;

в) ни ругаха с поне някаква доза разбиране, и право в лицата ни (нежели зад гърбовете, като някои ФБ дискусии).

Останалите благодарности – след като допроверя оставащите проблемни линкове… ;)
eli
Global Moderator
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Re: Бой (с възглавници)

Post by eli »

Предварително да уточня много натъртено, че оценявам усилията ти и изобщо, начинание като това с номинациите. Осъзнавам, че са вложени много добри намерения и усилия, НО за всяка едно подобно начинание не е логично в номинациите да участват имената на организаторите и хора, които вземат решения относно валидността на гласуването. Важи и за самите sci-fi. Може би за това има някакво обяснение, но аз не го откривам.
Trip
Has thanked: 43 times
Been thanked: 86 times

Re: Бой (с възглавници)

Post by Trip »

Не е редно, само ако не е прозрачно. Иначе проблемът е в телевизора на тези, дето виждат проблем. Не че нещо, но малко уморителна взе да става тая мнителност. Българската фантастика за жалост е твърде тесен пясъчник, има ли място за подкукуросвания и подозрения наистина?
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Цитирам от FAQ-a:

Не е ли малко нечестно да допускате номиниране на SciFi.bg, при положение че сте организатори?

Всеки интересуващ се от фантастика в България има равен достъп до формата за гласуване и всеки може да гласува за този, за когото пожелае. Другите претенденти за номинация в тези категории са свободни да агитират членовете на техните общности да вземат участие в тяхна полза. Нашата цел е да осигурим честно и обективно гласуване.

Имайте предвид, че досегашните организатори също са допускали техни продукти да участват и да печелят номинации. Това е напълно нормално. Нередно би било по-скоро обратното – да не се допускат продукти и творци, свързани с организаторите, само защото са такива.

В останалото Емо ме е изпреварил.

За сметка на това догодина наистина ще се опитам да въвлека в организацията и проверяването на гласовете по един участник от всяка активна фантастична общност. (Дали ще успея, зависи най-вече от представителите на фантастичните общности – готови ли са за кошмара, през който минаваме ние с Петьо и Адриан в момента. :( )
eli
Global Moderator

Post by eli »

Мнителност? Че това е най-елементарното нещо. Какво значи прозрачен начин? Моят телевизор си е ОК. Аз нямам достъп до гласувалите. Вие имате. И определяте важи ли гласът им. Кое му е прозрачното?! Във всеки един конкурс това е съвсем нормално условие - няма достъп даже и за роднините на организаторите. Моля, не се опитвайте да откриете нова топла вода.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Как така нямаш достъп?

(Линкът е взет от страницата с предварителните резултати.)
eli
Global Moderator

Post by eli »

Да, тук се вижда чий глас е приет, но не кой за кого е гласувал. И какво правят тези, без гугъл акаунт? Нека да не вадим пак от десет дола вода.
Trip

Post by Trip »

За какво ти е гугъл акаунт? Аз нямах нужда от такъв, доколкото помня. А ако те вълнува кой за кого е гласувал, личните сайтове на всеки от хората са в списъка. Аз поне не съм чувал за избори, в които се обявява кой кого е предпочел.
eli
Global Moderator

Post by eli »

Не ме вълнува. Елементарно е - какво наричате прозрачност? И защо на мен сте ми сложили друг линк? Аз дадох printbook.bg. Ако цял сайт не е достатъчен, то моля, не зачитайте гласа ми. Аз така или иначе гласувах само в категориите, за които се считам за компетентна. Но не можете да ме убедите, че е нормално организаторите на гласуване да са сред тези, за които се гласува.
Trip

Post by Trip »

Защо водим този разговор тогава?

Не знам кои са тези "вие", на които говориш, аз нямам нищо общо с организацията, просто се опитвам да разсъждавам логично кое защо е направено. В условията ясно пише, че просто рандъм сайт не върши работа. Върши линк към личен сайт или потребителски профил, които ясно показват, че не си подставена. В случая организаторите дори са ти направили услуга (на мен също, впрочем, защото и аз бях дал личен сайт, но скорошен, който не ме заявяваше недвусмислено като част от общността), точно за да може някой мнителник да попадне на теб, ако иска нещо да те попита за "липсата на прозрачност", а не на сам-издателски сайт.

Аз това наричам прозрачност. Всичко е лесно проследимо до източника на гласа. Отново повтарям, няма система за гласуване, в която да е етично да се обявява ЗА КОГО е гласувал даден човек, освен ако не е дал изричното си лично съгласие.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

По въпроса защо гласовете на всеки участник не са видими – това е една от темите, които дискутираме с Петьо в момента (и технически, и принципно). Надявам се до утре, най-късно 3 юли, да го убедя да ги публикуваме.

По въпроса защо сме сменили твоя линк: по какво ще познае страничен човек, че сайтът printbook.bg е личен сайт на „Ели на Григор“? Както беше изискването по т. 1 тук? Моля дай линк + точен цитат. Лично аз търсих поне 5 минути из printbook.bg за някакъв „доказателствен материал“... а сега ми се налага да ти обяснявам още 5. :(
eli
Global Moderator

Post by eli »

"Доказателствен материал"???? :roll: Че с какво профилът ми тук ме прави по-компетентна?! Не е ли достатъчно, че така съм го ДЕКЛАРИРАЛА? Но нека да не спорим с теб. Знаем докъде ще стигнем.
Trip, сори, че съм те приела за част от организаторите. Така ми прозвуча.
А сега искам всички, които са гласували за художник да си покажат графилските профили :lol:
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Повтарям въпроса си:

по какво ще познае страничен човек, че сайтът printbook.bg е личен сайт на „Ели на Григор“? Както беше изискването по т. 1 тук? Моля дай линк + точен цитат.

[spoiler]Кой ти говори за компетенции, Ели? Така си се натикала в коловоза „аз и Кал никога за нищо няма да се разберем“, че почваш да пропускаш написаното пред очите ти... :([/spoiler]

П.П. Може би не ме разбираш, защото правя разлика между „личен“ и „бизнес“ сайт. printbook.bg изглежда като нечий – не е ясно чий – бизнес сайт. В момента, в който дадеш въпросния линк, от който личи, че е твой личен – можем да го сменим в списъка, и караме нататък.

(Дотук ми дължиш 10 минути.)
eli
Global Moderator

Post by eli »

Ако не се разбира, значи не приемате и толкова. Ако не за компетенции, то за какво служи това изискване за "профил някъде"? На мен мисълта ми беше за организаторите и участието им в номинациите. Но случайно видях сменения линк от името ми - съвсем умишлено не съм си дала профила тук /не му ли мина на някого през ума?/ И никому нищо не дължа. Като искаш не чети и не отговаряй. Вие ми дължите изгубеното за гласуване време. Защото все повече почва да ме е яд, че съм гласувала. Не може организаторите да са толкова късогледи, та да не виждат вопиющия "конфликт на интереси".
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Обяснили сме в условията за гласуване за какво служи това изискване.

Отсега те каня да участваш в организационния комитет за догодина – и да откриеш по-мъдро решение на проблема „как хем някой да организира номинации за Еврокон, хем да не бъде сред номинираните – дори в категория „Популяризатор“.
apocalexxnow
Been thanked: 14 times

Post by apocalexxnow »

Здравей, Ели,

Вероятно не се познаваме - Аз съм Петър Атанасов от SciFi.bg - един от организаторите.

Поемам лична отговорност за смяната на твоя линк с друг. Да, първият ти линк не отговаряше на правилата и трябваше да бъде сменен. Практиката при такива случаи е да се свържем с хората и да ги помолим да дадат друг линк, като хората, които ние познаваме и за които можем да гарантираме, да им сменим линка ръчно без да ги занимаваме излишно. Калин предложи твоя линк към този форум, но изрично беше написал да ти пиша, за да те попитам дали има проблем да сложим него. Аз не писах нито на теб, нито на него, просто смених линка и приключих случая. Вината е изцяло моя - признавам си, домързя ме и изобщо не ми хрумна, че някой може да има нещо против да му се смени линка, без да бъде тормозен. Аз съм виновен за това и ти се извинявам. Ако предпочиташ, макар вече вредата да е сторена, мога да ти сменя линка с някой друг (стига новият да отговаря на правилата) или пък направо да изтрием гласа ти (не го препоръчвам - все пак сме стигнали дотук). За по-бърза връзка с мен - peteratan -в- gmail.com

За обявяването на гласовете - разбирам аргументите и съмненията ти. Единствено ще те поправя, че всеки много добре знае как са отчетени неговите гласове, защото има потвърдителен мейл, в който те са изредени, за да може човекът да ги прегледа отново и да ги потвърди. За останалите 250 човека обаче аргументът ти остава - как да разбереш, че гласовете им са отчетени правилно.

Там проблемът е следният - първо, задачата се оказва много по-сложна технически, отколкото очаквахме, и второ, имаме възражения от гласували, които не искат да им се обявяват гласовете публично. Така както например ти не си длъжна да казваш кого си избрала за Президент на държавата, така и те чувстват, че не би трябвало да са длъжни да казват кого са избрали за писател, художник и т.н. Не очаках да се появят такива, но възраженията им са основателни - представи си да си член на няколко общности, но да гласуваш само за една (или пък нито една) от тях като най-добър популяризатор например. Това означава немалка част от членовете на другата общност да ти се разсърдят и да възникне напрежение между вас, породено от "някаква тъпа анкетка". Тези с оплакванията предпочитат гласовете им да бъдат анулирани пред това да бъдат обявени. А колко от 240-те гласували, които не знаят, че в момента водим такъв спор, биха пуснали същите възражения като видят гласовете си изтипосани някъде? Малко ли хора ограничихме вече, та да си търсим нови причини да режем?

Между другото, ако отворим списъка и ти самата видиш кой как е гласувал, как ще разбереш, че гласовете на останалите са отчетени правилно? С какво можеш да разбереш дали номер ХХ наистина е гласувал за този или онзи, а не сме нещо ние изшмекерували?

Впрочем, имай предвид, че гласовете на всички са прегледани от мен (представител на SciFi.bg), Калин (представител на ЧоБи) и Дилян (представител на Сборище на трубадури ако не се лъжа). Трима човека от три конкуриращи се и независими (доколкото е възможно) една от друга общности. А накрая виждаш, че най-големият победител е четвърта общност - Цитаделата. Това не е ли достатъчно да те убеди, че ако имаше нещо нередно, то някой щеше вече да е алармирал? Пък и заповядай да разгледаш останалата налична информация - кой е участвал в гласуването, чии гласове са приети. Като отвориш линка на някой от Цитаделата, то би трябвало да ти стане ясно за кого е гласувал. Ако отвориш примерно 20 профила от общност Х, но ние сме отчели само 10 гласа за същата, то тогава може и да си права в подозиране на нещо нередно, но такива случаи няма.

За участието на организаторите - добре, да приемем, че се съобразим с виждания от теб конфликт на интереси и направим така, че SciFi.bg, ЧоБи, Петър Атанасов и Калин Ненов да не участват, защото са организатори. Значи Сборище на трубадури също не бива да участват, защото наблюдават и помагат на целия процес чрез техен представител (отново, ако не се лъжа). Николай Теллалов и още около половината предложени за номинация творци също не бива да участват, защото са издавани или подкрепяни от ЧоБи. Ние пък сме близки партньори с Цитаделата, следователно и те не бива да участват. Явор Цанев, ако не се лъжа, е близък с ЧоБи, следователно нито той, нито Дракус трябва да участват. Е добре, то какво остана? Въобще, ти знаеш ли за някой от номинираните, който да е напълно изолиран от останалите и следователно да може да участва? Защото, макар и да не сме единни, фантастичните общности и творци в България сме доста здраво свързани помежду си и просто няма как да не си влияем и да се търси някаква 100%-ова безпристрастност или граница на интересите. Направихме максималното в случая, а именно, да се подсигурим, че всички научават за това (включително с пускане на прессъобщения до медиите), и да се подсигурим, че няма как нашите приятели и роднини да ни подкрепят (освен ако и те не са доказани фенове на фантастиката, тоест могат да осъществят информиран избор). Последното дори с цената на отрязване на хора, които могат да направят информиран избор, но не могат да го докажат с участие в онлайн общности.

Поощрявам те да продължим дискусията, защото все още мислим по това как да решим казусите и твоите аргументи ще изиграят роля в решението ни. Дори да не вярваш, намеренията ни са свързани с това да стигнем до максимално честния изход от ситуацията и вече за пореден път ни се налага да избираме по-малката от две злини (и съответно по-голямата от двете добрини), но когато организираш нещо, касаещо около 300 пряко заинтересовани лица, не е много лесно да се определи кое кое е.
Last edited by Кал on Wed Jul 02, 2014 5:45 pm, edited 1 time in total.
Reason: скривам мейла от спам-ботове
-------------------------------
SciFi.bg
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Две уточнения:

1. Дилян Благов няма връзка със Сборище на трубадури – той е настоящият председател на софийския клуб за фантастика „Иван Ефремов“, член на ред-колегията на сп. „Тера фантастика“ и участник в Човешката библиотека (не особено активен ;)). Освен това е организирал или помагал в организацията на почти всички номинации за Еврокон през последните десет години. (И доста години поред е бил номиниран в категория „Популяризатор/Промоутър“.)

2. Явор Цанев и „Дракус“ нямат връзка с Човешката библиотека.

- - -

Единственото в разсъжденията на Петьо, с което не съм съгласен, е, че правото на личната тайна е по-важно от принципа за прозрачността. Затова и от самото начало настоявах всички гласове да бъдат обявени публично.

В момента продължаваме да обсъждаме това решение в имейли.
eli
Global Moderator

Post by eli »

Хм... Изначално не мога да разбера защо трябва да се доказва по някакъв начин релевантността на гласа. И то с линк към форум или личен сайт. Само това ли доказва, че човек се интересува и има мнение по тематиката. Но няма да споря - така сте го решили. Така го правете. За по-нерелевантен считам линка към профила ми тук, защото аз тук общо-взето не правя друго, освен да изпадам в спорове. Така че ако принтбук не отговаря на правилата може спокойно да анулирате гласа ми.
Относно участието на организаторите - ами, не съм го измислила аз. Така си е прието. От приличие :) За да няма никакво съмнение. Далеч съм от мисълта, че ще се заръгнете да фалшифицирате резултати /при условие, че няма награда от поне милион :)/ Но не върви да става на ваша територия, по ваше усмотрение и вие да сте в класацията. Такова е моето мнение.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Окончателни резултати от гласуването за Еврокон 2014

(да пренеса имената на отличените... като си отспя ;))

Кал wrote:Използвам затишието преди въпросите ^..^, за да благодаря:

... на всички гласували, които прочетоха и разбраха условието за профилния линк от самото начало. Обичам ви неизразимо – за времето, което ни спестихте. :)

... на всички, гласували или не, които ще разберат защо сме избрали такава схема за отличените, без да питат – за времето, което ще ни спестите. :) :)

... на Сашо Драганов – за разбирането и моралната подкрепа.

... на Илка, Наско и Янчо, съратниците от „Място за бъдеще“ и Колежите на обединения свят, хората с питания за преводи в пощата ми – задето не ми се сърдят (много ;)), че ги бях изоставил покрай подготовката на тия номинации.

... на Петьо и Адриан от SciFi – за къртовския труд, (раз)умните предложения, склонността към компромиси (в умерени граници ;))... и това, което тепърва ги чака. :D

Продължаваме! Догодина – още по-хубави! :)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

В подготовка за организацията на догодишните номинации:

Кандидатури с най-ниско съотношение признати : непризнати гласове ( <= 2 : 1)

Тодор Тодоров – 0 : 1

Полина Лъвчиева - 4 : 9
Велко Милоев - 2 : 4

Кристиян Малинов - 6 : 11
Сибин Майналовски - 5 : 8

Валентин Попов – 8 : 7
Рун Керъл - 4 : 3
Никола Станчев – 4 : 3
Димитър Цолов – 9 : 7
Август - 3 : 2

Иван Русланов - 11: 7
Сотир Гелев - 8 : 5
Атанас Славов (художник) – 12 : 7
Явор Цанев (писател) - 12 : 7
Gaiana Book & Art Studio - 11 : 6
Дракус (фензин) - 18 : 9
Ибис - 12 : 6
Петър Тушков (популяризатор) - 4 : 2

Кандидатури с най-много непризнати гласове ( > 5)

Никола Райков - 20
Адриан Лазаровски - 16

Цитаделата (популяризатор) - 15
Цитаделата (сайт) - 15
SciFi.bg (списание) - 14
Любомир Николов - 14
Цитаделата (фензин) - 13
Кристиян Малинов - 11
SciFi (сайт) - 11

Вила Роза - 10
Юлия Спиридонова - Юлка – 10
SciFi (фензин) - 10
Полина Лъвчиева - 9
Дракус (фензин) - 9
Егмонт България - 9
Дракус (списание) - 9
Петър Станимиров (2013) - 9
Сибин Майналовски - 8
Аурелион - 8
Валентин Попов - 7
Димитър Цолов - 7
Иван Русланов - 7
Явор Цанев (писател) - 7
Атанас Славов (художник, цялостен) - 7
Колибри - 7
Янчо Чолаков (гранд-майстор) - 7
Димитър Стоянов (цялостен) - 7
Александър Драганов (преводач) - 7
Бард - 7
Петър Станимиров (цялостен) - 7
Gaiana Book & Art Studio - 6
Ибис - 6
Явор Цанев (популяризатор) - 6
Антон Фотев - 6
Александър Драганов - 6
Бранимир Събев – 6

Статистическа разбивка на гласувалите по брой подкрепени номинации
(без значение в колко различни категории; включвам всички 253 гласували, включително непризнатите)

1 номинация: 57
[spoiler]- за Димана Атанасова: 4
- за Полина Лъвчиева: 8
- за Валентин Попов: 2
- за Димитър Цолов: 2
- за Иван Русланов: 3
- за Делиян Маринов: 2
- за Сибин Майналовски: 2
- за Никола Райков: 14
- за Кристиян Малинов: 4
- за Адриан Лазаровски: 13
- за Геновева Детелинова: 1
- за Румен Чаушев: 1
- за Аурелион: 1[/spoiler]

2 номинации: 10
[spoiler]- за Явор Цанев: 1
- за Gaiana Book & Art Studio: 1
- за Димитър Цолов: 1
- за Величка Настрадинова: 1
- за Сибин Майналовски: 1
- за Никола Райков: 3
- за Бранимир Събев: 2
- за Кристиян Малинов: 1
- за Егмонт: 1
- за Людмила Филипова: 1
- за Адриан Лазаровски: 2
- за Елена Павлова: 1
- за Димитър Стоянов (цялостен): 1
- за Пенко Гелев (2013): 1
- за Петър Станимиров (цялостен): 1
- за Александър Драганов: 1[/spoiler]

3: 3
[spoiler]- за Адриан Лазаровски: 1
- за Валентин Попов: 1
- за Петър Станимиров: 1
- за SciFi (списание): 2
- за SciFi (фензин): 2
- за SciFi (сайт): 2[/spoiler]

4: 10

5: 5

6: 14

7: 3

8: 14

9: 15

10: 12

11: 10

12: 11

13: 46

14: 11

15: 3

16: 4

17: 6

18: 1

19: 2

20: 2

21: 2

22: 2

23: 2

24: 3

27: 1

28: 1

29: 1

31: 1

34: 1
Radiant Dragon
Global Moderator
Has thanked: 367 times
Been thanked: 626 times

Post by Radiant Dragon »

Като гледам постфактум как сте го били организирали този конкурс, направо почвам да ви се чудя на акъла...

Нищо чудно тогава, че при това положение фантастиката и хоби общностите в България никога няма да придобият широка популярност, или пък завинаги ще си останат със статута на ъндърграунд култура.

ПП. И ако някой се вбеси от това мое мнение (в частност Кал), то тогава просто да го сметне за "некомпетентно" и да move along-не. :roll:
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.

Accepting reality since 2017

And loving it since 2021

And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Нещо конструктивно ще предложиш ли?

[spoiler]Единствената причина да ме вбесиш би била, че пишеш content-free пост в content-intensive тема. За това поне ме познаваш достатъчно... мисля. :?:[/spoiler]

Ако да, задръж го – за края на юли, когато почваме да събираме желаещите да организират догодишните номинации. Преди това няма да му обърна внимание – имам да си наваксвам по всичко, което изоставих заради организирането на това гласуване.

П.П. В последните 7-8 години няма евроконски номинации с такова количество гласували.
eli
Global Moderator

Post by eli »

В личния форум може всякак. Но когато правите нещо, касаещо широката публика и общественост, просто НЯМАТЕ ПРАВО да сте толкова заслепени. Просто нямате. Само за миг си представете, че това са други номинации, не тези, нещо съвсем друго. И в него организаторите и "арбитрите" участват и в класацията. Честно признайте пред себе си какво ще си помислите за такава една надпревара? Може да си измисляте оправдания и обяснения до сто и едно и обратно, но всички знаем какво ще си помислите всъщност.
Trip

Post by Trip »

Аз ще си помисля, "Дай да видя дали нещо в регламента намирисва", а не да изпадна в поредения скодоумен ад хоминем. Сори.
До WATO: Това как са организирани някакви номинации е ПОСЛЕДНИЯТ проблем на популяризацията на фантастиката в България. Некомпетентно не бих ти нарекъл мнението, но незапознато - да.

Впрочем, аз съм основен член на ShadowDance, които се продъниха безобразно на тия номинации, нищо, че съществуваме от 14 години. Не недоволствам. Цитаделци, големите победители, не недоволстват. Дракус не недоволстват. Трубадурите още по-малко. Айде стига с виковете "Вълк!", при положение, че не само вълк няма, ами има всъщност пастир(и).
eli
Global Moderator

Post by eli »

Аз това скудоумие го отправям към организаторите. Трип не знам що се чувства такъв. :roll:
Post Reply

Return to “Копнежите”