„Градска вещица / Ловец на таласъми“
- Mokidi
- Global Moderator
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 173 times
„Градска вещица / Ловец на таласъми“
Време му е вече да кажа, че се търсят бета-тестери, т.е. читатели-изпитатели за след 1-ви август за тестове по чистак новичкият КИ продукт на Върджил Дриймънд - "Градска вещица", теоретично планиран да излиза по някое време през септември/октомври.
Желаещите са спасяват София от разрушение и да наритат няколко караконджула и зомбита могат да пишат тук или на Уейн във форумите и фейса за КИ.
Първите трима с най-голям принос в тестването (т.е. хванати грешки и непоследователности) и трите най-добри предложения по оптимизиране на книжката ще получат бройка с автограф и ще бъдат споменати в специалния епизод в средата.
Желаещите са спасяват София от разрушение и да наритат няколко караконджула и зомбита могат да пишат тук или на Уейн във форумите и фейса за КИ.
Първите трима с най-голям принос в тестването (т.е. хванати грешки и непоследователности) и трите най-добри предложения по оптимизиране на книжката ще получат бройка с автограф и ще бъдат споменати в специалния епизод в средата.
Last edited by Кал on Tue Jun 23, 2015 10:31 am, edited 1 time in total.
Reason: осъвременяване
Reason: осъвременяване
- Cliff_Burton
- Дзен-лунатик
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 76 times
Re: "Градска вещица" (новият Върдж) търси читатели-изпитател
Това нещо има ли общо откъм издаване с Уейн?
PEACE & LOVE
-
- Global Moderator
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 43 times
Май че има. Аз съм навита за бета-тестер. Знаеш ми пощата и другите координати, може да ми пратиш.
- Mokidi
- Global Moderator
Нещото ще се издава от Уейн, да.
Бета-тестинга си е лично мое желание, обещаните бройки също са персонално от мен.
Jane, мерси, ще пратя.
Бета-тестинга си е лично мое желание, обещаните бройки също са персонално от мен.
Jane, мерси, ще пратя.
- Cliff_Burton
- Дзен-лунатик
Питах, защото с Уейн не сме точно в най-добрите отношения и се надявам да няма негативи за теб. Но щом ти поръчваш бета-тестването можеш да ме броиш. Имам опит с бета-тестване на две Таласъмчета, както и с първа част (и обещана втора) на "Самсон". Какви са ти сроковете обаче за тестване? Защото за читаво бета-тестване отива време
PEACE & LOVE
- Cliff_Burton
- Дзен-лунатик
Григор Гачев също иска да е бета-тестер. Като ми пратиш книжката ако нямаш против да му я пратя и на него?
PEACE & LOVE
- Mokidi
- Global Moderator
Около 4-5 август ще разпращам файла. Около месец смятам да е напълно достатъчно за обема, даже е в повече. Сложни системи няма, така че не се очертава диво пресмятане с изгризано от зор моливче.
Ще е удоволствие и Григор да хвърли едно око.
Ще е удоволствие и Григор да хвърли едно око.
- Cliff_Burton
- Дзен-лунатик
Ако смяташ, че ще свърша работа можеш да ми метнеш файлчето на: Dimitar.N.Stefanov(маймунка)gmail.com
PEACE & LOVE
- Mokidi
- Global Moderator
Що да не смятам Веднага след приключване и връзване на връзките, градската вещица яхва метрото и тръгва към четци-изпитатели.
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
[spoiler]След морето в пощата ми ме чакаха такива потопи от задачи и възможности, че тук явно ще се радвам направо на финалния продукт... [/spoiler]
- Cliff_Burton
- Дзен-лунатик
Около 4-5 ще е май към 5-ти повече
PEACE & LOVE
- Mokidi
- Global Moderator
Хех, мда. Още чистя заключително продукцията, правят се малки промени по системата за изчисляване на енергията. Обсъжда се в момента и дали да се махне следенето на часа, версията за бета-тестване ще е без часовник най-вероятно.
Днес явно няма да е "пощенският ден":), очаквайте включване утре или другиден, че и бездруго малко си излязох от собствения график (който включва доста други неща освен КИ-то). По всяка вероятност ще се разпраща другиден, след още един последен преглед за изтървани епизоди и връзки на свежа глава заранта.
Извинявам се за 72-часовото закъснение.
Днес явно няма да е "пощенският ден":), очаквайте включване утре или другиден, че и бездруго малко си излязох от собствения график (който включва доста други неща освен КИ-то). По всяка вероятност ще се разпраща другиден, след още един последен преглед за изтървани епизоди и връзки на свежа глава заранта.
Извинявам се за 72-часовото закъснение.
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Re: „Градска вещица / Ловец на таласъми“
Отзив в Goodreads за новото издание (дето още не мога да му намеря корицата никъде ;):
Понеже съм сред първите, чели (и превъртяли?) „Градска вещица“, няма да издам най-голямата изненада в нея дори в спойлър. Само ще кажа, че:
– постройката ѝ е страхотно нововъведение във формата „книга-игра“;
– ако ви се е усладила, допочерпете се с Cross†Channel и Life Is Strange.
Другият основен плюс е стилът: свежарски, свойски, стегнат, тичащ по тесния ръб между безличната безописателност и прекомерната образност. (В хоръра има такова нещо като прекомерна образност. ;) Тук авторът оставя въображението ни да допълва толкова детайли, колкото си поиска/понася.)
И аз чакам „Хилтън“ да падне, барабар с двете чудовища, които поникнаха покрай Витошка, хаха.
И, хахаха, Атанас Славов! Хахахаха, истината за бързото строителство на метрото!
Най-високо повдигах вежди на реакциите/липсата на реакции от страна на случайните минувачи при екшън сцените. Толкова ли безучастни ни е направила София? Наръгват някой в метрото, а ние само се свиваме по-назад зад таблетите си? Това би било най-гадният хорър в цялото...
Препоръчвам при следваща версия да се вкарат кодови думи, вместо да се разчита на паметта/честността на читателя. Всъщност това с паметта е яко (насърчава внимателно четене, за което съм винаги „за“ ;), но като питаш читателя „знаеш ли еди-що си?“, му издаваш какво да чака. А заради един ключов епизод изциклих два-три пъти, понеже не си изтълкувах вярно какво точно ме питат; кодовата дума спестява „грешките в превода“.
Искам ли да чета още истории с отраканата ни вещица? Да, но при две условия:
– зад шеметното насилие да прозре и малко смисъл („правим го да спасим света“ е такова клише, че смисълът му отдавна е изфирясал)
– да видя що за характер носи нашата вещица. (Дотук видях колко носи на бой и на банички.)
Което всъщност е една от темите ни на следващата писателска работилница: „Как правим образите (особено женските) интересни“. Обърнахте ли внимание, че единият водещ е Върджил Дриймънд? ;)
* * *
„Ловец на вампири“ не е „Раиа“. И „Калоян и златният печат“ не е. Георги Караджов може повече. Очакваме повече. (Новия „Калоян“! Очакваме го! Зимъска! :D)
Все пак превъзхожда „Градска вещица“ в едно отношение: реалистичните последици от п(р)остъпките на героя. Ако митологичните твари наистина са се запътили към „Червената книга“ (оная с изчезващите и редките видове, не някое оплискано в кръв копие на „Некрономикона“), някак си не върви да ги насолиш с биоенергийното си пушкало („Рьорих“, хехе), а после да се разхождаш безнаказано като номенклатурчик-ловджия от епохата на Пенчо Кубадински. Същото важи и за стрелбата по гардовете на частни партита. (Ние, природозащитниците, милеем за всеки живот. :P)
И в още едно: добрата употреба на кодови думи.
* * *
Забравих да похваля картинките. Сладурски са. :)
-
- Global Moderator
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 43 times
Re: „Градска вещица / Ловец на таласъми“
Привърших Ловеца на таласъми снощи. Като цяло симпатична книжка, макар да очаквах нещо по-епично от ежедневното, битово изтребване и прогонване на свръхестествени твари. А да, и това с кмета и природозащитниците беше дразнещо, както и името на въпросната Бриджида. Това с мадамата Карла не го очаквах, та предполагам изненадата е доста на място. Колкото до гардовете - не стигнах до изтребването им, предполагам, че е имало свидетели, та да нарочат толкова бързо нашия човек. А пък оставянето на живи свидетели е тъпо, тъй че си го е заслужил.