Каним ви на: Фестивал на българското образование (28.-30.04.) и премиера на романите „Макс, момчето от реалния свят“ и „Злостоик“ (29.04.)

Приятели 🙂

На 28 април в НДК започва тазгодишният Фестивал на българското образование – тридневно празненство на образованието, такова, за каквото ние си мечтаем. Разгледайте програмата и събитията – със сигурност ще откриете нещо за себе си.

Нещото, в което може да откриете нас, е Литературното студио: писателска работилница, насочена към младите автори – ученици и студенти. Накратко:

Ако сте изкушени от писането, ала усещате, че на вашите разкази, стихове, есета, романи, текстове-за-които-няма-измислено-име нещо не им достига – споделете ги с нас. Ние сме група приятели, толкова страстни в четенето си, че даже сме се събрали в Човешка библиотека. 😀 Четем като журита, четем като редактори, но най-важното – четем за вдъхновение и с огромно желание. И на свой ред ще споделим препоръки как написаното от вас да стане още по-вдъхновяващо, още по-разгарящо желание да бъде прочетено. А може и приятели да станем. 🙂

Молим ви само да не носите повече от 5-6 страници текст. Малко, но качествено… поне така се започва. 🙂

Литературното студио се е кротнало на втория етаж на НДК, най-вдясно. Когато влезете в НДК, качете се по най-близкия ескалатор отдясно, горе свийте надясно – и ще ни видите.

На 29 април следобед и 30 април предиобед специални наши гости ще бъдат неколцина автори ученици от клуб „Светлини сред сенките“ в Казанлък, които могат да ви разкажат как се пишат (и редактират) колективни романи. С последния им, „Играта„, издадените им книги станаха четири. Скоро излиза петата, която се казва… как? 🙂

Освен „Светлини сред сенките“ очакваме към Литературното студио да се присъединят и полумитични личности като Макрия Ненов, 33-годишен, неженен, редактор на списание „Тера Фантастика„, и Любомир Николов, който… няма нужда от представяне.

Работилницата се открива заедно с Фестивала по обед на 28 април и ще приема текстове всеки ден до 30 април от 10:30 докъм 18 часа. Ако не сме грохнали от умора – и до 19.

Другото събитие от Фестивала, в което участваме ударно, е премиерата на двата детско-юношески романа „Макс, момчето от реалния свят“ (второ преработено издание) и „Злостоик“ – първа и втора книга в създадения от Валентина Димова свят Мечтирия. Датата е 29 април, часовете – 14:30 до 15:30, мястото – ателие „Проекти“.

Знаехте ли за излизането на тези два романа? А знаете ли, че екипът на Човешката усилено ги чете в момента, за да реши дали да станат наши Посестрими? Резултатите дотук са 3 твърди ДА (и размахване на пръст към всички офлянкващи се… :D) Заповядайте в сряда – ще ви разкажем повече, самата авторка – също. 🙂

~ ~ ~

А ето и обещаната (предвидена 😉 ) изненада:

В сряда (29 април), от 17:30 часа, в зала 4 (партер на НДК) ще направим прожекция на българския фентъзи филм „Носителят на светлина и среща с младите му автори от кино група „Чудак“.

Заповядайте – входът е свободен!

~ ~ ~

Следете тази вест за (още) промени и изненади!

7 коментара за “Каним ви на: Фестивал на българското образование (28.-30.04.) и премиера на романите „Макс, момчето от реалния свят“ и „Злостоик“ (29.04.)

 1. Звукозапис от форум „Иновационни образователни инициативи на неправителствения сектор“ на 28 април.

  Не беше толкова скучно, колкото звучи. 😉

 2. Литературното студио се е кротнало на втория етаж на НДК, най-вдясно. Когато влезете в НДК, качете се по най-близкия ескалатор отдясно, горе свийте надясно – и ще ни видите.

  Добавих го и в текста на самата вест. 🙂

 3. Безплатна електронна книга със съвети за художествено писане, давани от големи писатели, критици и преподаватели по творческо писане.
  Повече информация и самата книга: http://literaturatadnes.com/writing-tips

 4. Питаш точно където трябва, Дани. 🙂

  Вие ни донасяте 5-6 страници ваш текст в НДК, по време на Фестивала на образованието. Четем ги и ги обсъждаме на място, м/у 10:30 и 18 часа всеки от трите дни на Фестивала.

  Засега няма да започваме постоянно литературно студио – освен ако интересът не се окаже огромен И намерим човеци, които да го водят за постоянно.

  Затова пък имаме продължаваща писателска работилница, която е описана тук. Активността там зависи главно от самите пишещи участници… тоест от вас. 😉

 5. Извинявайте за притеснението и неудобството, но не знам къде другаде да попитам: предлагате да приемете лично творчество не повече от 5-6 страници обем, за коментари и препоръки, нали? А къде можем да го предадем, може ли в ел. вариант по ел. поща, или на крак там и коментарите там на живо ли ще са и кога по-точно? Това не разбрах, а се заинтригувах. Тъй де. И това нещо, още един въпрос, само за фестивала ли ще бъде, или започвате още едно начинание като лит. студио?

 6. И от името на Ани Ананиева – видният представител и борец за гражданско образование ви предавам следната зовяща и топла покана:

  Здравейте!

  Имам удоволствието да ви поканя на презентацията на:
  Големия картофен проект
  Хот Патейтоус

  – европейска програма за обучение на учители да създават интернет учебни помагала

  Повече информация има и на сайта на фестивала.

  В графика на Ателие „Проекти“ презентацията на проекта е предвидена за 29 април от 10.30 часа.

  Благодаря за вниманието!
  Поздрави,
  А:)ни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото