Копнеж за стажанти на ЧоБи (зима 2012-а)

Приятели 🙂

Човешката библиотека търси стажанти за три конкретни мисии:

~

Стаж „Помагало“

Това лято осъществихме първия ни стаж, в хода на който нашите трима стажанти се потопиха в цялостния процес по сбъдването на книгите ни: от подбора на текстовете и общуването с автори, преводачи и чуждестранни литературни агенти, през редакцията, коректурата, оформлението, отпечатването на хартиени и електронни книги, разгласата и разпространението им, до спътничещите дейности на Човешката библиотека – организация на Копнежи, живи срещи, нежни революции…

Един резултат от този стаж са девет часа звукозаписи, в които Кал разказва за всяка от горните дейности.

Мисията ви ще бъде да превърнете тези звукозаписи в текстови записки – от които ние ще сглобим общодостъпно и свободно за ползване Помагало с работните процеси и практики на Човешката библиотека.

Очаквана времеемкост: 50-ина часа

~

Стаж „Превод“

Обичате ли да превеждате? А междувременно да усвоявате полезни знания и умения в общуването и творческото мислене?

Ние обичаме и двете 🙂 – затова сме се заели да преведем на български език Po: Beyond Good and Evil на Едуард де Боно. Засега – за вътрешно ползване. (А ако интересът е голям, може да уговорим и права за издаване.)

Мисията ви ще бъде да участвате в превода и редакцията на книгата (която е под 200 страници). Превода правим в онлайн среда, подобна на Уикипедия – тоест могат да го работят няколко души успоредно.

Очаквана времеемкост: 100-150 часа

~

Стаж „Е-книги“

За електронните книги сме разказвали тук и тук. Харесват ли ви като идея? Виждате ли бъдеще в тях?

Мисията ви ще бъде да се научите да форматирате файлове (е-книги) във формат FB2 – и да участвате в създаването на следващите ни е-книги.

Обучението се извършва изцяло онлайн. При ваше желание може да правим и живи срещи.

Очаквана времеемкост: 30+ часа

~

Трите стажа нямат определени срокове, но предпочитаме да започнат още на 9 януари и да приключат до края на февруари. Вие сами ще определяте часовете и дните, които са ви удобни за действие. За живи срещи ще се уговаряме случай по случай.

Ако сме ви спечелили 😉 – пишете ни за кой от стажовете се кандидатирате на poslednorog – в – gmail . com. Представете се накратко и отговорете на въпроса:

Защо ме вълнува избраният стаж/стажове?

Срок: ориентировъчно 7 януари 2012.

Усмивки!
Ваша и вечно отворена ЧоБи

Latest posts by Библиотекаря (see all)

3 коментара за “Копнеж за стажанти на ЧоБи (зима 2012-а)

 1. Двата стажа „Е-книги“ и „Помагало“ започнаха днес. Добре дошли на София и Любомир. 🙂

  За „Превод“ още няма желаещи – но нашият Лъч действа по въпроса…

 2. Деси, здравей, и нека бъде честита!

  Моля пиши на електронния ни адрес, за да ти отговорим направо оттам. 🙂

 3. Здравейте и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
  Казвам се Десислава Анзова и уча право в Благоевград, четвърти курс съм. Проявявам интерес към стажовете „Помагало“ и „Е-книги“. Заинтригуваха ме, защото много обичам да чета, да усъвършенствам уменията си и да се занимавам с нещо полезно. Също така, хубаво е, че предоставяте възможност за онлайн обучение, т.к. искам да работя от Благоевград. Проявявам странаие и отговорност към поставените ми задачи, положителен принос за което има стажът ми в Областна администрация Благоевград. Мисля, че ще бъда полезна, т.к. умея бързо да пиша и притежавам компютърни умения, вкл.създаване на интернет сайтове.Надявам се да Ви заинтригувам и с удоволствие бих научила подробности по отношение на Вашите проекти.
  С поздрав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото