Каним ви на: Писателска работилница, 31.01. – 03.02.2015, Велинград

Пишещи приятели,

Виждали ли сте нашата онлайн редакторска работилница?

А искате ли да участвате в редакторски обсъждания на живо?

Ако да – заповядайте на следващата ни писателска работилница през февруари. Тя е част от Зимната педагогическа академия, организирана от сдружение „Професионален форум за образованието“, и духовен наследник на Китен 2011Велинград 2012Велинград 2013Китен 2013, Велинград 2014 и Слънчев бряг 2014. Но ако не сте били там – няма страшно. 🙂 Ще се съобразим с нивото и желанията на всеки участник поотделно.

Какво ще съдържа работилницата?

10 астрономически часа интензивни редакции на ваши лични текстове – проза, поезия, публицистика, драма, творения отвъд тия тесни типове и жанрове… В общо 5 блока – сутрешен и следобеден. (Първия ден блокът ще е вечерен.)

А упражненията ни ще включват стилови редакции по превода на „Скалпелът на Окам“ (Occam’s Scalpel), един от най-ярките разкази на Теодор Стърджън. Който впоследствие ще влезе в антологията „Зелени разкази (ама наистина)“. 🙂

За кого е удачна тя?

За всеки, който обича да пише и иска да развива уменията си. Тъй като тази работилница ще наблегне върху редакциите, тя ще ви е особено полезна, ако в момента работите по конкретен текст.

Ако се вълнувате от другите страни на книгосъздаването и -издаването: от първоначалната идея до разгласата и разпространението на готовата книга, хартиена или електронна, в България или в чужбина, ще говорим и за тях. Преслушайте записите от Китен 2011; много от въпросите ви навярно ще открият отговорите си там.

Кой ще я води?

Калин М. Ненов, който до момента е редактирал над 5000 страници художествен текст и близо 50 български автори и преводачи.

Къде ще се проведе?

В хотел „Камена“ във Велинград. Разгледайте снимките, не лъжат. И ако писането не ви сгорещи достатъчно – има топъл басейн. 😀

Кога?

От 31 януари (настаняване в хотела след 14 часа + вечеря) до 3 февруари (закуска, отпътуване до 12 часа).

Колко струва?

208 лева на човек. Това включва пълен пансион (закуска, обяд, вечеря), туристически данък, застраховка и такса за работилницата (40 лева).

Как да участвам?

Изпратете на poslednorog -в- gmail-точка-com до 21 януари не повече от 10 страници (18000 знака, вкл. интервалите) ваш текст, който искате да редактираме на работилницата. Може да е завършен или откъс от нещо по-голямо. Ако имате конкретни въпроси по текста, включете и тях.

Ако вече сте възжелали да се запишете – до 21 януари се свържете с основните организатори от „Професионален форум за образованието“ по някой от начините, описани тук.

После задължително ни пишете на poslednorog -в- gmail-точка-com! Ще ви сложим на мейлинг лист за вести. Това е особено важно в случай, че се явят изненади.

Нещо друго?

Работилницата ще се състои само ако се запишат поне трима участници. Доведете и другарче. 😉

А ако се запишат над седем участници – аз ще си доведа другарче. Обещавам изненадата да е хубава. 😉

ВНИМАНИЕ! Ако имате по-специални нужди за менюто – вегетарианско, веганско, без определени храни… – опишете ги!

Нещо друго? 🙂

Наглеждайте тази вест за промени.

Ваш работилничар:
Калин

6 коментара за “Каним ви на: Писателска работилница, 31.01. – 03.02.2015, Велинград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото