„Ортодокс“: електронно и хартиено издание и премиера (08.12.)

Приятели (:

Четвърти декември е най-множественият рожден ден на света… или поне в нашия личен свят. 😉

Преди точно дванайсет години по българските земи допрепуска „Последният еднорог“, за да пробуди позадрямалите си братчета и сестричета и да пръска седефена светлина дори в най-дълбоките тъми, през които сме газили от тогава.

Преди девет години „Слънце недосегаемо“ присъедини лъчи в разпръскване на тъмите и превърна стъпките ни в подскоци, седмици след като бяхме затворили последната страница.

Преди пет години сбрахме сърца, умове и сили „За спасяването на света“. По петдесетина различни начина, покриващи половин век и (поне) половината Космос. Признаваме си веднага: понякога, като вдигнем очи към звездите, ни сърби, смъди, издува отвътре да се сберем пак… Ммммммм.

Преди три години празнувахме двайсетия си юбилей (… освен литературната традиция да сме скарани с математиката, обичаме да ползваме различни, наши си бройни системи 😛 ) в „Нощта на скорпиона“. Тогава си спомнихме, че за да сглобим отговора на Живота, Вселената и всичко останало, първо трябва да прочетем много, много истории…

А днес пристига една история – трийсет и първата в поредица „Човешката библиотека“ и втората в поредица „Съзвездие BG“ – която говори с езика на децата, за да напомни на порасналите сред нас, че порастването край няма. Също като въпросите, които задава Петърчо… Ето я:

„Ортодокс“ – Григор Гачев

корица на „Ортодокс“

Автор: Григор Гачев, 2018
Предговори: Валентин Д. Иванов и Атанас П. Славов, 2018
Редактор: Калин М. Ненов, 2018
Коректор: Калин М. Ненов, 2018
Художник на корицата и вътрешните илюстрации: Петър Станимиров, 2018
Оформление на корицата: Елка Парушева, 2018
Предпечат: Елка Парушева, 2018
Електронно оформление: Александър Василев, Калин М. Ненов, 2018
Първо хартиено издание: издателство „Сердика ИТ“, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, Човешката библиотека, 2018
ISBN: 978-619-7163-28-5
Първо електронно издание: издателство „Сердика ИТ“, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, Човешката библиотека, 2018
ISBN: 978-619-7163-29-2
Най-нова версия: 2018-12-04

За да си поръчате хартиеното или електронното издание (във формат FB2), пишете ни на poslednorog -в- gmail.com.

Както всички наши електронни издания, файловете са без дигитални (DRM) защити. Заплащането е доброволно, според желанията и възможностите ви, и става по някой от начините тук. (Ако се колебаете – препоръчваме 5 лева.) Всички приходи разпределяме между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.

Хартиеното издание е с корична цена 18 лв., но ако си го поръчате от нас, става 13 лв.

Първите бройки – и първа възможност за автографи 😉 – ще се появят по време на премиерата на „Ортодокс“8 декември от 11 часа в детския отдел на Столична библиотека, като част от тройния празник, на който сте канени всички.

Ще се видим ли? 🙂

И дали остана нещо важно за казване?

… За предстоящия Панаир на книгата и защо не одобряваме как е организиран, вече сме говорили достатъчно. Ако искате директно да подкрепите творците, електронните ни издания са един от начините: всички събрани средства стигат направо при хората, които създават книгите. Без посредници, без невъзможни такси и наеми.

И още: декември е месец на празници и подаръци – подарявали ли сте някога електронна книга? С лично посвещение, в определен от вас ден? С „Ортодокс“ – и всички е-издания на Човешката библиотека – може да го направите чрез нас: ето как. И ето още една идея как да зарадвате и четящи, и пишещи.

Има и друг, също толкова живителен начин да ни подкрепяте: като ни пращате отзиви. Отзивите ви – дори да са само в един ред – ни казват: „Видях какво сте създали. Беше ми ценно; беше ми нужно. Продължавайте.“ Споделете ги тук, или във форума, или на мейла горе.

Декември е и месец на отворените врати в Човешката библиотека. Преди Петърчо да ви ошашави с въпросите си, помислете: искате ли да питате нещо нас? Ние ви слушаме; чакаме; винаги.

С вас сме,
Кал и цялата ЧоБи

4 коментара за “„Ортодокс“: електронно и хартиено издание и премиера (08.12.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото