Участвайте в: Копнеж за растящо и пораснало творчество (до 31.12.2019)

Пишещи приятели (:

Честит празник!

В Деня на народните будители Фондация „Човешката библиотека“ (https://choveshkata.net/blog/), клуб „Светлини сред сенките“ (http://lightsamidstshadows.com) и Ателие за българска детска литература „Горната земя“ (https://upper-earth.com/) канят всички автори, без ограничение във възрастта, да участват в

Копнеж за растящо и пораснало творчество

Тази година Копнежът е посветен на писателката Величка Настрадинова и е на тема „Вълшебниците сред нас“. Отличените творби ще бъдат включени в електронен сборник, който ще се разпространява с благотворителна цел в подкрепа на Величка.

Затова отдаваме предпочитание на художествената проза: разкази, приказки и откъси от по-дълги текстове. Но ако темата ви е вдъхновила за стихотворение, пиеса, есе или някой жанров хибрид, изпратете ни и тях – ще се постараем да ги оценим по достойнство.

Изпращайте творбите си на адрес poslednorog-маймунка-gmail-точка-com.

Копнежът е отворен към всеки, който пише на български език, независимо дали в България или по света.

Копнеем за текстове, които:

1) се усеща, че ви вълнуват 🙂 ;

2) отговарят на критерий 1 от критериите на поредица „Човешката библиотека“.

Приема се по един текст от участник, с дължина 2000 – 9000 знака (включително интервалите). Моля, пратете ни го в RTF, ODT, TXT, DOC или DOCX формат.

Файловете трябва да са анонимни. Личната си информация – име, възраст, населено място, държава, телефон за връзка – пращайте отделно, в текста на самия имейл.

Пишете ни и:

  1. Откъде разбрахте за този Копнеж.
  2. Три любими книги, които сте прочели за първи път през 2017 година или по-късно.
  3. Имате ли предпочитания дали четете хартиени или електронни книги; и (по желание) защо.

Краен срок за участие: 31 декември 2019 г.

Ще отличим творби в следните категории:

  • До 10 години;
  • 11 – 14 години;
  • 15 – 18 години;
  • 19 – 23 години;
  • 23 и нагоре години.

Наградите ще обявим през февруари. Освен публикация  в сборника, те включват книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), книги на „Горната земя“ и други изненади.

Следете тук за промени.

За вдъхновение ви предлагаме един цитат от „За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството“. Ето какво има да ни каже за себе си най-голямата вълшебница на Величка Настрадинова, Невероятната Марта:

Уважаеми господине, аз усещам как някъде в Аляска една старица плаче, защото е загубила последния си зъб! Когато подстригват храстите в Нова Зеландия, все едно че режат моите коси… а вие тук, до мен, ще ме убеждавате, че не сте жаден! Някога, когато бях по-млада, знаех, че имам сила да внушавам, и се гордеех, че „предавам“ мислите и волята си, че мога да влияя. Доста по-късно разбрах, че това е себично, и почнах да се уча да „приемам“, да усещам и другите хора – радвах се на превъзходството си, докато не стигнах до горчивото заключение, че не аз съм най-ценният жител на планетата, че всеки човек е уникално произведение на природата и е достоен за възхищение.

А вие пишете, и не забравяйте да творите вълшебства! 🙂

4 коментара за “Участвайте в: Копнеж за растящо и пораснало творчество (до 31.12.2019)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото