Да подадем ръка на Величка Настрадинова

Приятели:

Писателката и наша приятелка Величка Настрадинова има нужда от помощ. Напоследък здравето ѝ се е влошило и се е наложило да бъде настанена в дом за възрастни хора (където за нея се грижат чудесно). За престоя там и за лекарствата ѝ са нужни средства. Ето няколко начина да ѝ помогнем:

1. Поръчайте от нас (на имейла ни poslednorog -в- gmail -точка- com) електронното издание на книгата ѝ „За змейовете и вампирите, за Марта, за потомството“. Всички средства, които ни пратите по някой от тези начини, ще предадем директно на авторката.

Събрани до момента (28 юни): 2049 лв.
Пратени към Величка: 2049 лв.

2. Подпишете петицията, пусната от Пловдивското дружество на писателите, в подкрепа на идеята да ѝ бъде отпусната пенсия за заслуги към държавата.

3. Разпространявайте вестта сред приятелите и познатите си.

4. Предлагайте други начини да подкрепим Величка като личност и творец.

5. Следете тази публикация. Ще я обновяваме своевременно с всички актуални кампании.

Няколко лични думи от Кал:

В анотацията на „За змейовете и вампирите…“ написах: „Величка Настрадинова е мъдрец – от Далечния Изток; или магьосница – от друг свят (от бъдещето на нашия?)“. Изтокът винаги се е отнасял с уважение и грижа към мъдреците си. Това му е позволявало да им се радва до дълбоки старини; и да насища старините им с радост. То позволява на нашия свят – целия ни – да има бъдеще.

Величка няма биологични деца. Само духовни: мен и всеки от нас, който усеща отпечатъка на нейните истории (на нейната Марта 🙂 ) в ъгълчето на усмивката си, когато дойде време да взема важни решения или да види света от нов ъгъл. Величка няма дете – и същевременно има толкова много… 

Сърдечно благодарим на Красимира Стоева, която ни разказа за състоянието на Величка. Благодарим и на всички вас, с които още веднъж доказваме, че ЧоБи значи „заедно“.

Ръка за ръка,
Кал, Дес и екипът ни

6 коментара за “Да подадем ръка на Величка Настрадинова

 1. Може ли да ви пратя пари по PayPal?

  Само ако никой от другите начини не ви върши работа. Нямаме официален PayPal, затова ползвайте моя личен (свързан към имейл kalin-точка-nenov-маймунка-gmail-точка-com), а аз ще прехвърля сумата към Величка. По възможност моля да пращате евро, иначе част от парите се губят заради валутните курсове на PayPal.

 2. От каква сума се нуждае Величка?

  На този етап от 700-800 лева месечно. Заедно с пенсията ѝ (ок. 250 лв.) те покриват разходите за лекарства и за престоя в дома.

  (Освен това ѝ е осигурен рехабилитатор, чиито услуги са предплатени за август.)

 3. Надолу отговарям на някои по-чести въпроси.

  Може ли да пратя пари директно към Величка?

  Да. Банковата ѝ сметка е:

  BG27STSA93000002563605
  банка ДСК ЕАД
  титуляр Величка Янкова Настрадинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото