За Филмите и Хората...

Here be unicorns. И музика и филми, вдъхновени от човешките ни книги. И всичко, дето ви е на сърце, ама не може да се побере в ^такива^ тесни теми...

За Филмите и Хората...

Postby Nameless » Sun Oct 09, 2011 4:17 pm

Мисля, че е повече от ясно за какво е тази тема. :P

Имате ли свой най-любим филм? А няколко? А доста? :D

Ще споделя моя топ лист, ала няма да слагам нищо на първо място. Просто сама не мога да си преценя.

Правя малка пауза, за да си отворя папката с филми на лаптопа. Гледам какво има там и се чудя... Има разни, които съм запазила поради някакви причини, но не са ми чак любими, разни анимации като "Tangled" и "The fox and the hound". Има и "Legend of the guardians", който харесвам просто защото е с бухали. Относно анимации най-харесвани винаги са ми били "Астерикс" (почти всички части, някои ги знам просто наизуст), "Аладин" (заради Джина най-вече), както и "Пътят до Ел'Дорадо" (ако изобщо се пише така всъщност). От тези само "Астерикс" са ми налични. Пазя си и "Принцеса Мононоке", защото съм го търсила дълги години. Пазя си и "Фантагиро", защото е очарователна призказка и също е един от най-ранните ми спомени за филм. В това число ще попадне и "Цар Лъв" - кой може да не харесва "Цар Лъв"? Толкова са ми "детските" филмчета.
Имам и всичките серии на "Star Wars", нормално. Тук трябва и да се постави и "Властелинът на пръстените", закъде без него. Нямам идея защо някои заглавия ги пиша на английски, а други на български. :P
Принципно обожавам комедии. Казвам, че обичам тежки книги и леки филми, но нито една комедия не ми е любим филм. В папката си имам "Догма", "Quo Vadis" - много различни, но много смислени. "Триадата" филми, които много съм си харесвала винаги са били "Беднякът-Милионер", "Форест Гъмп" и "Играта". "Играта" е филм, който препоръчвам на всеки. Както и "Форест Гъмп". Наскоро към любимите ми филми се прибавят още - "Hair" - филмът, който те залъгва, че животът е хубав; "The corpse bride" - него не ви го препоръчвам, просто защото определено не е за всеки; "Casshern" - който също няма никога да препоръчам, само от страх, че ще го гледа човек, който няма да го оцени.

И все такива хубави неща. Сигурно съм гледала и много други филми, които не помня. Сигурно и ще гледам още много, които ще си струва да спомена. Колко от моите любими сте гледали вие? :P
Nameless Here For Evermore

Nameless
Global Moderator
 
Posts: 811
Joined: Thu Jul 07, 2011 10:37 am
Location: Paradise Lost
Has thanked: 461 times
Has been thanked: 632 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Sun Oct 09, 2011 4:44 pm

Гледал съм, и харесвам неудържимо много:
- „Астерикс и дванадесетте изпитания“
- „Фантагиро“ (сериалът, да?)
- „Цар Лъв“ (и „Бялото лъвче Кимба“, хаха ;) @ Mokidi)
- „Междузвездни войни“, серии 4–6
- айде от мен да мине, „Властелините“ – в разширените версии
- „Догма“ - тогава за първи път разбрах какъв е смисълът на всичко това...
- Casshern

Освен тях си умирам и по:
- Final Fantasy VII: Advent Children
- „Последният еднорог“
- „К-Пакс“ (който задължително трябва да се съберем и да гледаме заедно – считайте се поканени, всички четящи тук и изкушени ;))
- южнокорейския The Duelist (Вале... къде си, бре? :D)
- „Приказки от Землемория“

Сериали ще включваме ли?

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Nameless » Sun Oct 09, 2011 5:39 pm

Може и сериали, защо не. :P

"Фантагиро" не е сериал, просто има много, ама много части. :)

Иначе... Като най-любими сериали са ми били "Heroes" (което чисто и просто спряха, дори нямаше финал), "The vampire diaries" "Prison Break", "House m.d." (което спрях да гледам в един миг, омръзна ми просто), "CSI" (там поне няма голямо значение кое кога гледаш, всичко става), "Lost" (което общо взето съсипаха, мдам)... Иначе комедийни сериали много съм гледала, а и сега следя почти всики български, които дават, фаворит сред тях ми е "Стъклен дом".
Nameless Here For Evermore

Nameless
Global Moderator
 
Posts: 811
Joined: Thu Jul 07, 2011 10:37 am
Location: Paradise Lost
Has thanked: 461 times
Has been thanked: 632 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Mokidi » Sun Oct 09, 2011 7:17 pm

А Фринджа и Склад 13? :D
Хаус и аз спрях да го гледам, някъде в средата на миналия сезон. Сега още се чудя да се напъна ли да го доизгледам и да почна новия или не...
Иначе в моята папка почти нищо не залежава, че ми е малък дискът и периодично трия :)
Но определено фаворити към момента са ми Ugly Americans и Теорията за големия взрив. Хм. Защо и аз взех на двата езика да ги пиша, идея си нямам.
Всъщност, на диска залежават едно нещо: Xanadu, която много навремето беше единствената видеокасетка вкъщи, а тогава не владеех никакъв английски и си спомням с топла наслада как баща ми го преразказваше... наскоро си го изтеглих и си го пазя като скъп спомен. Странно или не, оказа се, че И когато му разбирам за какво се говори, филмът е приятен :D , а преводът на татко не се отклонява много от истината.
Преди известно време, с доста огромна за мен почуда открих, че "Единайската на Оушън" ми е сред любимите филми и оттогава насам съм го изгледала няколко пъти, с ненамаляващо удоволствие. И досега не знам защо, да не говорим, че години наред не се бях сещала за този филм...

User avatar
Mokidi
Global Moderator
 
Posts: 351
Joined: Wed Sep 14, 2011 9:26 pm
Has thanked: 300 times
Has been thanked: 489 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby divna3 » Sun Oct 09, 2011 8:46 pm

"Дуелист", "Сибирският бръснар", "Адвокат на дявола", "Сладък ноември", "В, като вендета", "Матрицата", "Войните", "Властелинът", "Подвижният замък на Хоул", "Питър Пан", Магьосникът от Землемория", "Седморката на Блейк", "Княз Владимир", "Да откриеш Невърленд", "Влюбеният Шекспир", "Васко да Гама от село Рупча", "Хари Потър" :mrgreen: "Хрониките на Нарния", "Доктор Ху"...... не в този ред или по скоро, всички тези са ми фаворити, но сигурно има още много, за които не се сещам в момента. Примерно почти всичко с Киану Рийвс или Натали Портман, почти всичко с Иън Мак Грегър и още доста много анимации и анимета :mrgreen:

User avatar
divna3
Светлинка
 
Posts: 525
Joined: Fri Feb 29, 2008 5:04 pm
Has thanked: 681 times
Has been thanked: 480 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Mon Oct 10, 2011 7:38 am

От сериалите моичките са:

- Star Trek: The Next Generation - най-смислените (и фантазьорски) конфликти от всичките разновидности ST, които съм виждал
- Jeremiah
- Beethoven Virus
- The Legend / The Story of the First King's Four Gods
- You're Beautiful

Аниметата са ми тука.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Fri Nov 11, 2011 10:34 am

Вчера Ghajini се изстреля със страшна сила към върха на любимците ми. Ще цитирам избрани моменти от полета му ;):

В пощата си Кал wrote:Тъкмо го гледам.

Операторската работа КЪРТИ! :)))

* * *

А сцената, в която си съблича тениската пред огледалото... ХАХАХА!

Отдавна не съм се забавлявал така. :)))

* * *

ХОХОХОХО... не предполагах, че ще успеят да вкарат музика и в ТАКЪВ
филм... обаче КАКВА музика... :)))

* * *

„Първо трябва да вярваш на майка си. После на това, на което вярват
всички... Сапун „Хамам"!"

ХАААААХАААХАХХААА!!!


На финала бруталията беше непоучителна – но закономерна. И напомнянето в самия край... Ех, къде са ми сега „Въображаемите“, за да ви отпратя към едно, което носи същото?

Гледайте. Освен като сте твърде крехки.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Sat Dec 03, 2011 3:49 pm

По повод на Casshern:

robinoflokslki wrote:2. Кашерн. С удоволствие го изгледах още веднъж, режисьорска версия при това. Филмът като явление много напомня творчеството на Янчо Чолаков. Нещо много сложно и много възвисено, много малко хора го разбират, още по малко го харесват, но всеки трябва поне да опита да се срещне с този филм.
Жанрът условно може да се нарече смесица от стиим пънк и алтернативна история. Една гротеска на уж банална тема - войната и обеочовечаването до което води, жестокостта, безсмисленото насилие и смърт. Но визията в която тази гротеска е облечена, смесването на традиционни за японското изкуство естетика и едновременно отвращение, грозни и отблъскващи сцени, дават нов живот на тази болезнена за Япония тема.
Изключително силен и въздействащ, това е което ми хрумва когато си спомням за този филм. И разбира се, една съвсем нова трактовка на темата за супер героя, за това че да помагаш на хората не е радост или болка, но преди всичко дълг, призвание и съдба.

(имаше такава една сцена, главния добър и един от лошите се срещат в двубой, класически самурайски дуел и пак в такъв стил се представят един на друг. Казвам се Барашин! - съска лошия. Казвам се... Кашерн - обявява скромното момче Тецуя, отишал да воюва доброволно, от криворазбрано чувство за дълг към нация и правителство и впоследствие загинал, но не преди да разбере какво означава думата война. Кашерн, според разказа на един баща, загубил сина си, а тоя син се е преродил като лошия с когото Тецуя се дуелира - това е духа закрилник, в който хората вярвали и имали мир и просперитет. А самия сблъсък е два-три кадъра, буквално. Кой побеждава не става ясно)

Абе невероятен филм. Струва си да се гледа дори само заради визията и зарази руските надписи по грамадните уродливи машини. Но филмът е много, много повече от това.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby faraway » Sun Jan 22, 2012 11:25 am

Хммм, малко филми са ми грабвали окото, и имам навикът да забравям имена, но бих казал следните, които сега ми хрумват:
- V for Vendettа
- Fight Club (част от детството ми)
- Garden State
- Мементо
- The Green Mile
- Firefly - един от любимите ми scifi сериали, наред с Farscape.

От източните:
Howl's Moving Castle
5 Centimeters Per Second
The Place Promised In Our Early Days

(по-пълен списък тук)

faraway
 
Posts: 4
Joined: Sat Nov 12, 2011 12:24 pm
Has thanked: 0 time
Has been thanked: 5 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Radiant Dragon » Fri Dec 07, 2012 1:24 pm

Хм, я и аз да се включа. 8-)

Постът ми ще си го градя в движение, така че BEWARE! Edit abound ahead. :D

Филми, които аз лично харесвам:
(с коментар в скоби)<Внимание: по-долу съм омешал анимации, филми и сериали, а може би даже и други неща. Търсете заглавието, то е важното ;)>

- Междузвездни войни
(мно'о яснo, първото ми сай-фай :P)

- Индиана Джоунс
(първият ми - познахте - приключенски филм)

- Матрицата
(ако не броим Макс Пейн, тук се "запознах" с куршуменото време; пък и навремето филма ми даде философски boost)

- Властелинът на пръстените
(така и не гледах разширените версии, но за човек като мене, дето не може да преглътне книгите (о, ужас!!! :lol: ), филмовата поредица ми пасна идеално (да, ОБИЧАХ бойните сцени :P))

- Умирай трудно
(класика в екшън-жанра, а четвъртата част изненадващо не се оказа боза. Особено епичен беше диалога, където Брус Уилис казва "Аз НЕ ИСКАМ да съм герой; в мига, в който можех, щях да се откажа. Обаче кой друг ще заеме мястото ми?" (свободен цитат))

- Рекламата на Александра видео със самолета
(ЛУДО!!! :D Който навремето е взимал касети под наем, знае за какво говоря)

- Земята преди време [original title: Land Before Time]
(първата част; ако, след като я гледате, се почувствате силно развълнувани/разстроени (нищо, че има щастлив край), почувствайте се свободни да изгледате останалите 10+ части :lol: (те вече са детински и разводнени; е, V-та част ме изкефи повечко, ама все пак))

- Титан след планетата Земя [original title: Titan A. E.]
(АБСОЛЮТНА КЛАСИКА! Srsly, всичко направено от Дон Блът е must see, ако сте фенове на качественото и дълбокомисленото. Специално за Титан, бонус точки, ако някой се досети какво съм крал като идеи от анимацията. ;) )

- Железният гигант
(Анимация, която съм гледал в една от по-ранните ми години. Симпатична е. Веднъж направих маратон десет пъти да я изгледам за един ден. Не питайте защо. Тогава бях експериментатор. :P)

- Атлантида: Изгубената империя
(Дисни си знае работата. Само т'ва ще кажа. :) Има и втора част, ама вече е слаба ракия.)

- Помощ, аз съм риба
(Единствената рисувана анимация, на която ходих да гледам на кино. После започнаха да излизат само CGI. :| Много хубава, много емоционална. Имаше томбола в киносалона и тогава спечелих първата и единствената награда, дадена ми някога от Фортуна - книжка с пророчества. Ей, беше 1999-та година все пак. Пък и спечелих :!: :!: :!: :mrgreen: )

- Пиратите от тъмния пролив
(Мислите, че Титан е Класика? Вижте Пиратите. ВЕЛИК, не ГРАНДЬОЗЕН ШЕДЬОВЪР!!! (буквално... сериалът така и не е довършен, защото довежда до фалит създателите му, които хвърлят по 500$хил. на епизод. Сещайте се през 90-те колко пари са половин милион... за епизод на анимация. И до днес феновете чакаме. И един ден краля ще дойде... А дотогава, идвайте в нашето лоно. :) )
<Бележка: Ако не намерите торент из нета(аз се поизмъчих), пишете ми да ви дам/запиша сериала.>

- Храбрият малък тостер [original title: The Brave Little Toaster]
(Две думи: епичен саундтрак. More, more, more... everything you wanted AND MORE! Cutting Edge и It's a B Movie съм ги извадил специално на харда. Отново като при един от по-горните примери, който се разтрои от зрелостта, има втора и трета част за сапунено успокояване. <<<ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!>> Ако се чувствате безразлични към домакинските уреди и вещи, не гледайте този филм. Трудно след това ще се завърнете към старото status quo.)

- Джони Мнемоник
(Ако някога сте се чудили какво ще представлява Shadowrun на филм и как е изглеждал Нео преди Матрицата ( :D ), гледайте Джони Мнемоник. Уличния самурай е представен особено достоверно, само дето е проповедник. 8-) )

- Завръщане в бъдещето [original title: Back to the Future]
(Блокбъстъра на 80-те. DeLorean-а кърти. Който е изпуснал, бегом марш да поправя грешката. После вървете в тубата и гледайте епичния crossover на HISHE с терминатора. Being cryptic... yes. :geek: )

- Сърцето на дракона [original title: Dragonheart]
(Тук съм плакал откровено. Едва успях да се скрия от роднините (брат ми щеше да ме скъса от бъзик). Но отново Холивуд се притича на помощ с лигава (и happy ending) втора част, която служи да ни избави от дълбоките и проникновени чувства. За финал: Шон Конъри - поклон! You achieved max level, sir!)
(Сериозно. Ако се удържите, гледайте само Драко. Филмът има толкоз трогателен сценарий, че даже са го претворили в книга, където има разширени сцени и диалози.)

- Самураят Джак [original title: Samurai Jack]
(Може да идва от Cartoon Network, но това е един сериал, който казва FUCK YOU! в лицето на всички стереотипи и клишета, наложени в масовите анимации. Драма, епичност, майсторски направени сцени, разнообразие от сюжети. Всичко е вътре, само дето заради цензурата всички, дето ги посичат, се оказват роботи. :roll: Създателят на поредицата прави в момента филм, който цели да приключи одисеята, но засега е в Development Hell)

- Досиетата Х
(Като малък, въъъх... Години по-късно, теглих и го изгледах целия сериал (9 сезона, въх again). Струва само до 5-и сезон, и то с изключения. Нататък е боза, освен агент Догет, който поряди някаква причина ме кефеше, нищо, че заемаше мястото на Молдър. Абе общо взето, и да не сте гледали, не пропускате чак такъв култ. Крис Картър не случайно е известен с това.)

- Еврика
(Само първи и втори сезон. Нататъка... слаба работа. Къде отиде всичкото сикюрити??? Защото всички започнаха да се държат като идиоти? Само за да има plot device ли? Питам аз. Ако са били сменили оригиналните сценаристи, няма да се учудя. Първите два сезона показваха талант и въображение. После - вакуум. Не съвсем, ама все пак.)

- Transformers: Beast Wars + Beast Machines (реално са едно continuity)
(НАЙ-ДОБРОТО от наличните итерации. Пълно е с обрати и драматични моменти. Е, има своите пропуски, но те лесно се пренебрегват. Megatron сам по себе си ги outweight-ва, просто супер badass e. :D Друга културно-технологична стойност на сериала е, че първите три сезона са авангард на CGI филмирането през 90-те. Нагледно може да се проследи как в първите епизоди анимациите са дървени и постни, а после, с напредването на бройката, се вижда как екипа става все по-опитен и вещ. Към края вече не можеш да отличиш движенията от тези на някой рисуван или модерен CGI сериал. Имам торент с бонус кънтент, където го обясняват това, който иска, да ми пише. :))

- Зов за завръщане [original title: Total Recall]
(Някои казват, че филма е гнусен. Други, че пошъл. Трети просто го отхвърлят като посредствен екшън. Аз обаче му се кефя на макс и смятам, че е един от върховите филми на бате Арни. Пък и това е единствения филм, където персонаж resist-ва groin attack (yep, you guessed it... it's Arni))

- Шестият ден [original title: The 6th Day]
(Отново бате Арни, отново стойностен екшън. (според мен))

- Истински лъжи [original title: не си спомням :P]
(И пак Арни, този път в невероятно сполучлива екшън-комедия. Въобще май ще напиша тук всичките филми с мистър Олимпия... Няма скоро да забравя в "Хищникът", как забоде един войник с метнат нож и му рече "Stick around!"... ROFL! Плоските му лафове къртят отвсякъде. :D )

- Ченгето от Бевърли Хилс
(И като заговорихме за качествени екшън-комедии, трилогията с Аксел Фоули, в лицето на вездесъщия Еди Мърфи, трябва да бъде част от колекцията на всеки уважаващ се киноман. Чупене на клишета, динамични престрелки, остроумни сцени, гарантирано удоволствие за изгубените 3х90 минути.)

- Ченгета без значки [original title: National Security]
(Смях, малко драма, много екшън и забавни моменти, където Мартин Лоурънс си партнира с неизвестен, но талантлив актьор и двамата се набъркват в каша, където трябва да зарежат междуособиците си, за да спрат лошите!)

- Праведно убийство [original title: Righteous Kill]
(Относително нов филм (2008), с незабравимия тандем Ал Пачино и Робърт ДеНиро. Подплатен с много крими, това е философски филм за кое е правилното и кое не е и как го разбират различните хора.)

- Sliders [не помня как беше преведено]
(Още едно незавършено бижу. Научнофантастичен сериал за паралелни светове. Звучи банално, но силата на сериала се крие в сценария, актьорската игра и различните социални проблеми, които представя, докато се заиграва с алтернативните възможности. И тъкмо става интересно, когато сюжетът се кани да мине на следващото ниво, и продуцентите дърпат щепсела. Нещастници!!! :evil: )

- Джон Доу
(Сполетян от същата съдба като Sliders, само че още след първия сезон. Интересна фабула, класически заговор в background-а и когато изведнъж <<<СПОЙЛЕР!>>> бармана се оказва лошия, всичко приключва. /<<<СПОЙЛЕР!>>> Оттук между другото е и култовият израз: "Погледнах го в очите... И си плюх на петите!" *персонажа изфирясва, защото е забъркал беля*)

- Досиетата на Дрезден
(Само един сезон, препоръчвам го за загрявка преди книгите. Всъщност, scratch that, направо започвайте КНИГИТЕ. Като не-фен на ърбан фентъзито, аз бях супер зарибен. Сещайте се. Авторът е мега талантлив и много добре "плете" сюжета. Ако все пак обаче искате да видите как биха изглеждали магиите на живо, хвърлете едно око на сериала. Спец ефектите от 8-и епизод нататък стават доста брутални. 8-) )

- Карибски пирати
(Отново Дисни, ама вече за възрастни. Дали? Май, да, но трилогията в ядрото си остава едно вълнуващо приключение, което много ми хареса. Четвъртата част вече беше започнала да издиша, въпреки забавните моменти. Чух, че вече имало сценарии за пета. Е жалко, какво понякога правят парите... защото едва ли е останало нещо в сюжета, което да има се чопли още.)

- Разрушителят
(Арни получи своя дял в списъка, сега е ред на Сталоун. Филмът е свеж и изобилстващ от пукотевица, както всяка уважаваща себе си екшън продукция, което е достатъчно, за да стигнем до края на лекия сюжет.)

- Бандата на Оушън
(Три думи: Класика и Джордж Клуни. Стига толкоз. ;) )

- Казабланка
(Не вярвах, че ще се получи (защото съм прекалено "модернизиран"), но тази класика ми хареса. Дали заради любовта ми към Реймънд Чандлър и Дашиъл Хамет или нещо друго, не знам. Но през цялото време аз симпатизирах на Рик Блейн, а сцената на летището в края ме остави с горчиво-сладък вкус в устата, точно както трябваше.)

- Черното влечуго [original title: The Black Adder] (или най-епичната роля на Роуън Аткинсън)
(Kой не е чувал за Brian Blessed, Tim McInnery, Tony Robinson, Stephen Fry? Кой не познава Пърси, Балдрик и Мелчет? Има ли някой, който не може да назове lord Blackadder?!?!?! Треперете, невежници!!! Горко на онзи, който не изпитал върховното удоволствие да види най-великия британски комик в най-великия комедиен сериал на планетата!) (ПП. Разполагам с торент с перфектни субтитри, където преводачът си е направил труда да обясни всички особености в сценария и играта на думи. Все пак обаче препоръчвам дълбоки познания в английския език и жаргона му, за да извлечете максимални ползи от това безсмъртно творение.)

Е, засега това мисля да стига, че взех вече да се изстисквам. Когато парцалът ми, наречен мозък, попие още кортексови сокове, ще допълвам.
Следва продължение. :arrow:

Едит1: Леле, как можах да забравя...

- Изкуплението Шоушенк [original title: Shawshank Redemption]

(МНОГО ВАЖЕН ФИЛМ. По принцип, досега не съм гледал затворнически филм, който да е лош (предполагам заради самата постановка на идеята за затвора), но Изкуплението минава всички с лекота. Освен това май все още е топ 1 в класацията на IMDB за най-добър филм изобщо.)


Едит 2: Втора вълна филми

- Чудовища ООД
(Като изключим Играта на играчките, това е един от филмите, който прави Пиксар голямо и известно студио.)

- Играта на играчките
(Един от малкото филми, където българският превод е по-готин от английския оригинал. "Към безкрая... И ОТВЪД!" Ех, Вазов, Вазов... да ти се намира една драсни-пали клечка? 8-) )

- Wall-E
(Имах удоволствието да го гледам едва това лято. Много силен и въздействащ филм, а най-похвалното е, че в голямата си част емоцията е реализирана без говор. Ама към края не се удържат и почва плямпане... Което изобщо не е минус, но все пак. :P)

- Fern Gully
(Доста позабравена от мен анимация, която гледах навремето, когато разни неща още ми въздействаха по изключителен начин. И досега злодеят го помня много ярко, защото мистичният и зловещ елемент на <ЛЕК СПОЙЛЕР!> зъл дух в комбинация с машинария </ЛЕК СПОЙЛЕР> ме беше стреснал здравата. Отделно анимацийката си има доста актуално за днес еко-послание, което е бонус. В момента файлът преседява на твърдия ми диск в очакване да си припомня миналото. :) )

- Video Games High School (VGHS)
(Уеб сериал. Препоръчвам го само за геймърски нърдове като мен. Продукцията се бъзика доста забавно с компютърната гейминг суб-култура и прави различни аналози. Малко прекаляват с ФПС-а за сметка на останалите жанрове - централния сюжет например се върти само около пуцалките - но има много други хубави моменти. Препратката към Грим Фанданго ми беше любимата, обаче явно малцина ще й се насладят, защото не са играли играта. Брат ми например не схвана иронията. :| )

- Nuka Break [Fallout Fan Series]
(Друг уеб сериал, отново само за ценители и познавачи. ;) Изисква добра култура по постапокалиптичното РПГ на Black Isle, обаче авторите на сериала са наблегнали най-вече на новите издания като Фолаут 3 и Ню Вегас. Първоначално цялата продукция беше просто едно фен-филмче, обаче после явно са видели, че ние останалите фенове куфеем и са пуснали още. :) Даже направиха Кикстартър и сега втори сезон се очаква в бъдещия свят... през пролетта на 2013-а :D )

- The Postman (отказвам да го преведа, губи се целия смисъл на заглавието)
(Една от най-силните роли на Кевин Костнър, според мен. Всички казват, че най-добрия му филм е Танцуващият с вълци, обаче аз гласувам за The Postman. Сюжетът не е феноменален, но реализацията, актьорската игра и посланието са нещата, които ме докоснаха и ме накараха да оценя достойнствата на лентата. Още повече пък, че това е единствения постапокалиптичен филм, книга, игра или каквото и да е, където накрая на сюжета, обществото всъщност УСПЯВА да се възстанови и да излезе към по-светло бъдеще.)

- Megas XLR
(Супер забавната и култова анимация. А също така и пълен бъзик с giant mecha жанра. :D Сцепил съм се да се хиля на главните герои и дебелашките закачки на сценаристите, още повече, че накрая показват умение да се справят и с драматични сюжети. Само два сезона има, за съжаление, но си струват всяка една минута. 'Nuff said. :ugeek:
"You! dig giant robots, I! dig giant robots, We! dig giant robots, Chicks! dig giant robots... nice!")

- Inception
(Доживяхме да видим Леонардо ди Каприо със сериозно и зряло излъчване. Направо не мога да повярвам на трансформацията. Колкото до филма, той попада в личната ми категория "За да вдена нещо изобщо, тре'а да го гледам поне два пъти, аджеба". Препоръчвам горещо.)

- The Imaginarium of Doctor Parnassus
(R.I.P. Хийт Леджър... дано бъдеш като рицарите! Ахъм... По темата: Досущ като Inception, този филм не може лесно да бъде осмислен от едно гледане. Още повече, че и този, и по-горния са продукции, които не носят лично послание. Има нещо смътно за завършек, но по принцип всеки зрител трябва сам да си прави изводите когато се появят финалните надписи. Отново препоръчвам.)

Толкоз от втората вълна. Следва продължение. :arrow:

Едит 3:

- Магистрала 60 [original title: Interstate 60]
(Маскиран като комедия, това е един изключително философски и изпълнен с дълбоки мисли филм. Сетих се за него съвсем случайно, когато прочетох тук моето листче http://choveshkata.net/blog/?p=2796 и си спомних колко много ми е формирал светогледа тази скромна продукция. Затова и сега го записвам отделно, толкова се развълнувах. Мой приятел даже използваше за псевдоним името на единия от протагонистите. Note to self: Да го гледам пак скоро и на всяка цена. ПРЕПОРЪЧВАМ!)
Last edited by Radiant Dragon on Tue Dec 18, 2012 12:40 am, edited 7 times in total.
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.


Accepting reality since 2017

And loving it since 2021


And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022

User avatar
Radiant Dragon
Global Moderator
 
Posts: 786
Joined: Sun Aug 14, 2011 9:46 pm
Location: Локалната супер-реалност
Has thanked: 819 times
Has been thanked: 951 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Atriell » Mon Dec 10, 2012 10:58 pm

Обикновенно меря филмите по времето след гледането, през което са ми осатвяли някаква емоция. Ако на следващата сутрин се събудя и не се сетя че вчера съм гледал някакъв филм - това си е било изгубено време. А филмът който ме е държал най-много (със значителна преднина пред всички останали) е Смело сърце. Държа ме седмици наред. Много, ама много любим. Е, след 67214687 и т.н. гледания и още 5 пъти по толкова на баталиите (имаше време когато си лягах да спя с клането при Моста Стърлинг - като цяло бяха тежки години и садизмът трябваше да се лее някъде в страни от реалния живот :| ) малко ми се поизгуби усещането, но все пак за мен това си осатва най-силния филм. Ако ме пиате защо - няма как да ви кажа - просто така го усетих. А за други любими - ми много са, едва ли има смисъл да изреждам.

Скрит текст: покажи
Сори Кал, това интервю за да го изчета, трябва да си псоветя weekenda на него ;)
Добра работа свършихме Музо !
Благодарско !
User avatar
Atriell
 
Posts: 724
Joined: Thu Mar 06, 2008 12:23 am
Has thanked: 440 times
Has been thanked: 881 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Mon Dec 10, 2012 11:14 pm

Скрит текст: покажи
Ице, не губи сън – впрегнали сме Превеждачите да го докарат на български.

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby AllyVRK » Tue Dec 11, 2012 2:34 am

Кал wrote:(и „Бялото лъвче Кимба“, хаха ;)

Ааа, обожавах Кимба!! Имаше и едно за Делфи и неговите приятели. За един делфин.
и разбира се Тайнствените Златни градове.
и Чопи и Принцесата - винаги забравям за Чопи.
И Старла и сияйните ездачи

къде съм я изтървала тая тема..
Да не забравяме Spirit: The stallion of the Cimmaron. до ден днешен - едно от най-силните анимационни филмчета, които съм гледала.
Иначе
К-Пакс,
Град на Ангели,
Време за Сърф (анимацията с пингвините)
500 Days of Summer
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
The Man From Earth
Ever After
Princess Mononoke
The Devil's Advocate
Phantom of the Opera
The Fountain


От сериали страна няма как да не спомена
Първата Вълна
Пси Фактор: Хроники на паранормалното
The Outer Limits
Buffy and Angel
Farscape
Firefly
Studio 60 on the Sunset Strip
Dr. Who

и сигурно много много други :)
The hardest thing you'll ever learn to say is how to say 'goodbye'.

User avatar
AllyVRK
Global Moderator
 
Posts: 477
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:12 am
Has thanked: 601 times
Has been thanked: 593 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby AllyVRK » Tue Dec 11, 2012 2:40 am

WATO wrote:
- Еврика
(Само първи и втори сезон. Нататъка... слаба работа. Къде отиде всичкото сикюрити??? Защото всички започнаха да се държат като идиоти? Само за да има plot device ли? Питам аз. Ако са били сменили оригиналните сценаристи, няма да се учудя. Първите два сезона показваха талант и въображение. После - вакуум. Не съвсем, ама все пак.)


дам, смениха ги. единия от създателите си тръгна след първия сезон, другия се премести в Бостън след третия и накрая почти никой от оригиналните сценаристи не беше останал да работи за Еврика.
The hardest thing you'll ever learn to say is how to say 'goodbye'.
User avatar
AllyVRK
Global Moderator
 
Posts: 477
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:12 am
Has thanked: 601 times
Has been thanked: 593 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Tue Dec 11, 2012 2:47 am

WATO wrote:...
- Пиратите от тъмния пролив
(Мислите, че Титан е Класика? Вижте Пиратите. ВЕЛИК, не ГРАНДЬОЗЕН ШЕДЬОВЪР!!! (буквално... сериалът така и не е довършен, защото довежда до фалит създателите му, които хвърлят по 500$хил. на епизод. Сещайте се през 90-те колко пари са половин милион... за епизод на анимация. И до днес феновете чакаме. И един ден краля ще дойде... А дотогава, идвайте в нашето лоно. :) )
<Бележка: Ако не намерите торент из нета(аз се поизмъчих), пишете ми да ви дам/запиша сериала.>

Заявка да дадеш насам. :) За (пре)записването аз ще имам грижата.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Nameless » Tue Dec 11, 2012 8:15 pm

- Рекламата на Александра видео със самолета
(ЛУДО!!! Който навремето е взимал касети под наем, знае за какво говоря)


Помня, помня. :D Супер много касетки наемахме преди, почти всеки ден едва ли не. Но после торенти, неща, спряхме, а и явно и много други хора са спрели, защото затвориха видеотеката. Тъжно ми е, всъщност, за това.

Но да се върнем към темата. Наистина и "Атлантида" ми е много любимо, впрочем, за него дълго не се бях сещала. А и доста други Диснита, например "Тарзан", "Херкулес", изобщо Дисни много си ги обичах, когато не правеха тотални бози. И Пиксар също имат доста яки. Сега гледах преди известно време "Мегаум" и е невероятно свежа анимация, много я препоръчвам, за отрицателно време съм я гледала вече много пъти. Като игрални филми мога да препоръчам няколко също, например Hunger Games, макар и книгата да е далеч по-интересна, Looper - който е много особен филм, малко брутален, но изключително ценен екшън. Изключително много ми стана любим последният X-Men, просто е невероятен. Като сериал освен да препоръчам Doctor Who, чиито серии изгледах от първа до последна (а това е много-много, който не знае, засега има 32 завършени сезона и филм, тече 33 сезон).
И естествено, Cloud Atlas. Гледайте го на кино, докато го има, защото после ще съжалявате, гарант. Много мислех и мисля дали той или Casshern ми е по-любим, но май все пак ще е Cloud Atlas, въпреки че Casshern е по-емоционално въздействащ и разтърсващ, спор няма, но и те без това, макар да са гениални, са несравними. Та толкова. :)
Nameless Here For Evermore

Nameless
Global Moderator
 
Posts: 811
Joined: Thu Jul 07, 2011 10:37 am
Location: Paradise Lost
Has thanked: 461 times
Has been thanked: 632 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Radiant Dragon » Wed Dec 12, 2012 2:08 am

AllyVRK wrote:дам, смениха ги. единия от създателите си тръгна след първия сезон, другия се премести в Бостън след третия и накрая почти никой от оригиналните сценаристи не беше останал да работи за Еврика.


Тъй. Подозирах го. Жалко, имаше хляб в цялата идея. Но от един момент нататък, се усетих просто, че гледам изпълнение в стил
Досиетата Х (т.е. тонове похабен потенциал). Връх на простотията беше краят на 4-и сезон със звездолета. Толкова се изнервих на
cliffhanger-а тогава, че отказах да приема канона, сам си "преизмислих" събитията с автоматичен хепиенд и когато ми казаха, че вече
имало 5-и сезон, аз рекох: "Не ми пука, Еврика вече свърши за мен!"
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.


Accepting reality since 2017

And loving it since 2021


And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022
User avatar
Radiant Dragon
Global Moderator
 
Posts: 786
Joined: Sun Aug 14, 2011 9:46 pm
Location: Локалната супер-реалност
Has thanked: 819 times
Has been thanked: 951 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Веси » Wed Dec 12, 2012 5:14 pm

Wall-e.
How to train your dragon.
Синът на Рамбоу (не е каквото си мислите)
Ед Уоод


Трябва да се замисля за още.

Веси
Придворна вещица
 
Posts: 1
Joined: Thu May 10, 2012 12:37 pm
Has thanked: 0 time
Has been thanked: 1 time

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Sun Dec 30, 2012 2:59 pm

Преместих всички постове, фокусирани върху Cloud Atlas, в отделна тема.
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Лъч » Wed Jan 02, 2013 6:17 pm

Вместо да споделя първо самия филм Inception, споделям променена и окарикатурена версия на неговия край (: http://www.youtube.com/watch?v=KBAuMpOpSnA ...не защото му се подигравам/присмивам, или не го намирам за стойностен и размислящ, а именно защото ми се струва, че който не го е гледал би проявил интерес към този своеобразен "трейлър"...

Иначе, така и така ги споменах в темата за "Музиката...", нека и тук:

Inception и
In time

Лъч
Лъч
 
Posts: 2095
Joined: Tue Aug 09, 2011 1:16 am
Has thanked: 5885 times
Has been thanked: 2046 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Fri Jan 04, 2013 2:58 am

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Люба » Fri Jan 04, 2013 9:47 pm

И от мен един списък.
По-стари главно, ама класа са... да има за справка и гледане след време

комедии
Бонифас Сомнамбула (1951) - с Фернандел
Али Баба и 40 разбойници (1954) - Фернандел, Луи дьо Финес и Борвил
Д-р (1962) - велика сръбска класика
Голямата разходка (1966) - Фернандел, Луи дьо Финес и Борвил
Кавказка пленница (1967) - Юрий Никулин и др.
Диамантената ръка (1969) - Юрий Никулин, Андрей Миронов, др.
Тутси (1982) - Дъстин Хофман, Джесика Ланг
Хю Лори и Стивън Фрай - чудни британски по дух комедийни скечове

... и тук има много още руски особено, но няма как да ги изброя, че не им помня точно заглавията...
Намерих обаче разни класически руски/съветски като Белоруската гара, филми по Илф и Петров (да, те за разлика от Ортега и Гасет са двама души :)) - може да се погледат на тоз чуден линк на Мосфилм

мюзикъли и музикални
Аз пея под дъжда (1952) - Джийн Кели, др.
7 братя за 7 невести (1954)
Звукът на музиката (1965) - Джули Андрюс, Кристофър Плъмър (на млади години ;))
Брилянтин (1978)- Оливия Нютън Джон, Джон Траволта
Коса (1979)
Фадо (2007) - на Карлос Саура - чуден обзор на фадото

други (уви, не изчерпателно) - за хората, любовта, свободата и живота
Бащата на булката (1950) - Лиз Тейлър, Спенсър Трейси
Клетниците (1958) - Жан Габен
Мръсната дузина (1967) - Лий Марвин, Чарлс Бронсън, др.
Нещата от живота (1970) - Мишел Пиколи, Роми Шнайдер
Извън Африка (1985) - Мерил Стрийп и Ник Нолти
Остатъкът от деня (1993) - Антъни Хопкинс и Ема Томпсън
Леон (1994) - Жан Рено, Натали Портман, Гари Олдман (филм на Люк Бесон)
Френска целувка (1995) - Кевин Клайн, Мег Раян в тази й точ роля
Теория на полета (1998) - Хелена Бонам Картър, Кенет Брана
Краят на аферата (1999) - Джулиан Мур, Ралф Файнс
Любов по трудния начин (2001) - Ейдриън Броуди
Говори с нея (2002) - на Алмодовар
Фрида (2002) - Салма Хайек, Джефри Ръш, ...
Детски игри (2003)
Децата на хората (Children of Men) (2006) - Джулиан Мур, Клайв Оуен
Спеделен живот (2009)
Очите на войната(2009) - Колин Фарел
Речта на краля (2010) - Колин Фърт, Джефри Ръш, Хелена Бонам Картър

други - безраз/с-борно
Ужилването (1973) - Пол Нюмън, Робърт Редфорд
Жега (1995) - Ал Пачино и Робърт Де Ниро
Италианската афера (2003) - Доналд Съдърланд, Едуард Нортън, др.
Фермата (2003) - Ал Пачино, Колин Фарел

А от незабравимите като усещане и спомен за ценни детски - Призраци в блока (немски), Арабела, Хайди (немски), Синьо лято (разбира се! ;)), Ум белият делфин, Барбароните, Къртичето и ... колко ли още пропускам... Българските детски сериали и игрални филми също си искат и заслужават отделен списък, но вярвам всичко го знаят и няма да го списвам

User avatar
Люба
 
Posts: 3907
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby negesta » Sun Jan 06, 2013 1:36 pm

Ще ви кажа официално здравейте (Здравейте .... Радвам се, че съм с вас:)) ... и без да спамя (много) ще добавя моето списъче с филми.

Всъщност, докато мислех за това кои филми са достойни да бъдат отбелязани, се сблъсках с нещо като съпротива от тяхна страна: определени известни и награждавани филми, но далечни от мен (по светоусещане), се опитаха да се промъкнат в списъчето, при което се замислих как да ги прогоня оттам:) Тогава се сетих за повтарящите се "мотиви", които са нещо като топици и се срещат както в приказките и митовете, така и във филмите.
Te не винаги са много осъзнати ... при мен това са, например - паралелни реалности, симулирани/сънувани реалности, подмяна на самоличността/спомени на други самоличности (тук е и мястото на прераждането) и загуба/подмяна на паметта/и-или възвръщане на паметта. Тези елементи във филмите (разбира се ако и сюжетът е хубав) ме привличат като магнит. До голяма степен ми помогнаха да съставя правдоподобен списък на разтърсилите ме филми. Интересно ми е вие открили ли сте за себе си подобни повтарящи се образи/идеи/мотиви ?

Колкото до филмите, които останаха в крайна сметка (ще спестя само някои любими заглавия, като LOTR, Inception, Междузвездни войни, Индиана Дж. и Матрицата, за да не ги повтарям) - ето ги (в много орязан вид):

Peaceful Warrior
Equilibrium
Pay it forward (2000)
The Truman Show
Alice in Wonderland (2010)
The Lost Room
The Thirteenth Floor
The Game
Cypher
The Craft
Dead Poets Society
The Phantom of the Opera (2004)
Moulin Rouge
X-Men
Sucker Punch (с много уговорки)
Sherlock Holmes
The Golden Compass
Hogfather
Liar Game (2007)

И някои сериали: Babylon 5, SG 1 + Atlantis, Sherlock, Dr Who, Smallville, Fringe, Grimm, Haven, Warehouse 13 ...

Последно харесах The Hunger Games и Cloud Atlas (приятно ме изненада фактът, че тук има отделна тема за последния)

Това засега. Нев:)

User avatar
negesta
 
Posts: 737
Joined: Thu Jan 03, 2013 6:53 pm
Has thanked: 2660 times
Has been thanked: 1445 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Mon Jan 07, 2013 12:40 am

negesta wrote:при мен това са, например - паралелни реалности, симулирани/сънувани реалности, подмяна на самоличността/спомени на други самоличности (тук е и мястото на прераждането) и загуба/подмяна на паметта/и-или възвръщане на паметта. Тези елементи във филмите (разбира се ако и сюжетът е хубав) ме привличат като магнит. До голяма степен ми помогнаха да съставя правдоподобен списък на разтърсилите ме филми. Интересно ми е вие открили ли сте за себе си подобни повтарящи се образи/идеи/мотиви ?

Трудно ми е да си направя обобщение точно в тоя момент - но като видях твоето, ми настръхна козинката, такова де, гривата. С онова усещане „Охоооо! Ето още някой от моя народ...“

Благодаря за което! :mrgreen:

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby AllyVRK » Wed Jan 23, 2013 11:53 am

WATO wrote:Тъй. Подозирах го. Жалко, имаше хляб в цялата идея. Но от един момент нататък, се усетих просто, че гледам изпълнение в стил
Досиетата Х (т.е. тонове похабен потенциал). Връх на простотията беше краят на 4-и сезон със звездолета. Толкова се изнервих на
cliffhanger-а тогава, че отказах да приема канона, сам си "преизмислих" събитията с автоматичен хепиенд и когато ми казаха, че вече
имало 5-и сезон, аз рекох: "Не ми пука, Еврика вече свърши за мен!"


хехе, срам ме да си кажа, ама след 2ри престанах да ги гледам. и двойно ме е срам, защото работих(стажувах) по първи сезон и познавах повечето от сценаристите и продуцентите. тъжна хава, ама Sci Fi Channel (SyFy) все ги дроби едни.. Нали гледа Батълстар Галактика? :)
The hardest thing you'll ever learn to say is how to say 'goodbye'.
User avatar
AllyVRK
Global Moderator
 
Posts: 477
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:12 am
Has thanked: 601 times
Has been thanked: 593 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby AllyVRK » Wed Jan 23, 2013 12:09 pm

Изпуснала съм - Adjustment Bureau, What Dreams May Come и Limitless

negesta wrote:при мен това са, например - паралелни реалности, симулирани/сънувани реалности, подмяна на самоличността/спомени на други самоличности (тук е и мястото на прераждането) и загуба/подмяна на паметта/и-или възвръщане на паметта. Тези елементи във филмите (разбира се ако и сюжетът е хубав) ме привличат като магнит. До голяма степен ми помогнаха да съставя правдоподобен списък на разтърсилите ме филми. Интересно ми е вие открили ли сте за себе си подобни повтарящи се образи/идеи/мотиви ?


аз си ги класифицирам инстинкитивно, по усещане, с което са ме оставили.
примерно, Adjustment Bureau, Limitless, Source Code, Inception, Equilibrium падат в една тематична категория.
Или Cloud Atlas, The Fountain, The Prestige, The Illusionist, The Man from Earth, What Dreams May Come падат в друга. и така.
The hardest thing you'll ever learn to say is how to say 'goodbye'.

User avatar
AllyVRK
Global Moderator
 
Posts: 477
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:12 am
Has thanked: 601 times
Has been thanked: 593 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby frog » Mon Feb 11, 2013 3:43 pm

Ladies and Gentlemen! I announce that we have Модрия тигър наличен!
Малко трудно преглъщам на следващото съобщение, че засега никакви субтитри нямаме. Защото това за вас ще означава, че филмът го няма.

Скрит текст: покажи
Но аз мога да си го гледам! Ми-и-хихи!
На чешки златна рибка е красний капрсийк - хубаво шаранче :lol:
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
User avatar
frog
добромет
 
Posts: 3265
Joined: Mon Nov 19, 2012 12:27 am
Has thanked: 115 times
Has been thanked: 3586 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Thu Feb 21, 2013 2:41 pm


User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: За Филмите и Хората...

Postby Кал » Thu Feb 28, 2013 8:28 pm

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Филми

Postby Люба » Mon Mar 04, 2013 10:39 pm

Кал wrote:The Lovely Bones


Вчера го почнах по твое внушение. И спрях ... донейде. Тази вечер да видим как ще ми дойде в цялост
А теб какво те кара да искаш пак да го гледаш след общото впечатление, което сподели?
Last edited by Кал on Tue Mar 05, 2013 12:09 am, edited 1 time in total.
Reason: +контекст
User avatar
Люба
 
Posts: 3907
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Next

Return to ... и Вселената

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests