Кал wrote:Любе, кои са тия хора, които „са се уморили от чакане“? Сериозно питам. До мен не е стигнала ни една такава индикация. А е редно да знам за тия неща – все пак тоя проект си го обгрижваме с Ани (преводачката) от близо седем години.
(От друга страна, започвам да се уморявам да чакам отговори от читателите-изпитатели, на които сме пуснали финалната редакция... но това си е друга тема.)
Прав си, може би пресилих изказа - знам за 1-2, които са споделяли умора покрай процеса на предварителна поръчка и евентуално събиране на пари. Не заради друго, а защото заявяването предполага някак (в човешки план) очакване за скоро сдобиване.
И ако след време не си получил напомняне, че идва или защо още се бави ... В този смисъл
Другото е само по предложението на Калоян - че има нужда според мен като се прави кампания, да е мобилизираща и да събере и стигне до максимално читатели - и гарантирани, и знаещи къде-кога-какво да направят и заявят, и такива - които не са чували за Човешката и много случайно в бъдеще ще - за Ханджията.
Грешно е да те изморявам или всявам смут в мисленето и процеса. Не е цел. Само споделям, че според мен има неизползвани канали. Които, обаче, не искат просто 1 или 2 души да ги случват, напомнят.
А искат да са сложени в цялостната дейност по популяризиране, именно - за да е оптимално усилието на всички. Инак се случва някак - шум тук, после - шум на друго място, но вместо да си помагат шумовете за научаването, тихо си стигат до по-ограничена аудитория (ми се струва поне на мен).
Това сигурно е част от онази тема за "Как популяризираме, маркетираме, т.н. изданията на ЧоБи...", която някога предстои сигурно