Представяме ви: The Last Unicorn, issue 1

Приятели 🙂

По повод приближаващия Ден на най-важния човек във всеки от нас ;), вижте какво допрепуска от земите отвъд Голямата вода…

корица на комикса The Last Unicorn, бр. 1

страница от комикса The Last Unicorn, бр. 1

Комикс е. На английски. С рисунък-магия.

(Това, че е на английски, да не ви плаши. Репликите са взети почти едно към едно от романа. Значи – може направо да ги препишете оттам и да залепите балончета върху оригиналите… :D)

Тия 32 страници са побрали първа глава от „Последният еднорог“, плюс част от интервю с Питър С. Бийгъл. Останалите глави очакваме в следващите пет части.

Струва 9 лева. Поръчва се както обикновено.

Меко препускане – и вълшебства!

Еднорози през древността

… да 🙂 вижте тези прекрасни линкове, потопете се в атмосферата на древното и ще се убедите сами, че те са съществували.


Ако се вгледате добре, ще различите кафявото рогче, изрисувано върху камъка, и самия еднорог, насред другите създания.
А ето го, ето го и тук –

Еднорог

Пещерата Ласко се намира във Франция и

През 1963 година с решение на министъра на културата на Франция А. Малро, Ласко е купена от държавата и е закрита за 14 години. Благодарение на дългата и търпелива работа на целия колектив от археолози, биолози, химици, спалеолози и геоморфолози, живописта и графиката на пещерата били спасени от разрушение. И днес входът на Ласко е затворен за туристи. Пещерата може да бъде разгледана само от специалисти и то по предварителна заявка, която, за да бъде одобрена изисква едва ли не година. На ден в пещерата могат да влязат не повече от 6 човека. Два дни от седмицата е изцяло затворена. Във връзка с реставрацията на живописта в пещерата, рязко се увеличава и интереса на широката публика. Монтиняк е разположен близо до оживен автомобилен път, който води на юг от Франция към традициионни места за почивка. На специалистите, отговарящи за музея им хрумнала идеята да създадат изкуствено копие на пещерата. За това била необходима съвършена нова технология, която отработвали на т. нар. Ротонда на пещерата.

Сайтът разполага с версия на руски и английски език, което го прави достъпен както за англочетящите и говорящи приятели и почитатели на еднорозите, така и за разбиращите и обичащи руски.

Надявам се да ви е интересно и полезно!
Аз вече се гмурнах, гмурнете се с мен и вие! 😉

И бъдете!
Светличето във и до вас 😉

Към началото