Гостува ни: „Възкръсването на Крали Марко“

Здравейте, приятели,

Понеже вече получих запитвания от фентъзи фенове относно новоизлязлата ми авторска книга „Възкръсването на Крали Марко“

Корица на книгата

по-долу ще дам описание на творбата и как желаещите могат да си я закупят от мен с автограф. Като жанр книгата е фентъзи екшън, започващ в четиринадесети век, а действието се развива с бурни перипетии до средата на двадесет и първи век. Ползвани са огромно количество исторически източници, легенди, песни от южнославянския юнашки епос, но това не е нито историческа книга, нито езотерика, а е авангардна художествена литература.

Покрай развитието на фабулата съм засегнал и някои доста любопитни въпроси от рода на:

Кога Ванга предрече връщането на Марко Кралевити?

Фикция ли е Седмата раса с неродените от жена деца?

Има ли „топла връзка” между Мадам Помпадур, Конфуций, Карл Маркс и цар Соломон?

Къде е човекотворната Шамбала, високотехнологичната Бърлога и автентичният трети енергиен център?

Това са част от „Тайните на тъмното минало и капаните на лудото бъдеще в сагата от 21-ви век „ВЪЗКРЪСВАНЕТО НА КРАЛИ МАРКО” , както е пълното описателно заглавие на романа.

Цената на книгата е 9,98 лева, 256 страници, цветна корица.

Който желае да си я купи с автограф от мен – да ми напише заявка в имейла ми veltevs -@- yahoo.com с трите си имена по паспорт и точния си актуален адрес. Ще му я пратя с личен автограф по пощата с наложен платеж, в който се включват и разходите по изпращането.

Така общата цена става 13,89 лева.

Проверил съм, че това е най-евтиният възможен начин за колегите от страната. След като са ми изпратили имената и координатите си, аз им пращам книгата с наложен платеж, те ще получат покана от пощата и трябва да отидат в нея, да платят 13,89 лв и да си получат пратката.

За колегите от София е достатъчно да ми се обадят пак на посочения имейл или на тел. 0887 18 77 74, за да се уговорим къде и кога да им доставя книгата, за да няма излишни разходи.

Това е, приятели. Благодаря на всички, които проявяват интерес и съпричастност.

Искрено ваш Николай Светлев

~ ~ ~

Запис от представянето на романа в музей „Земята и хората“ и интервю с автора по ТВ+, в предаването „Денят“:

Гостуват ни: „Мечове в леда“

Здравейте, приятели 🙂

Имам удоволствието да ви представя „Мечове в леда“ – един фентъзи сборник, на чието представяне имах удоволствието да  присъствам вчера и даже познавам лично двама от авторите – единият от тях е част от ядрото на Човешката библиотека – това е Бранимир Събев. Другият е Александър Драганов.  Вече нямам търпение да започна сборника, защото звучи много обещаващо и приказно.

Повече информация за сборника, както и за начините, по които можете да си го набавите, и книжарниците, от които да си го купите – тук.

Не пропускайте да си го купите! Българските творци трябва да се подкрепят всеячески!

Усмивки!

„Слънце недосегаемо“ в Читанка.инфо

Здравейте, мили приятели,

С настоящия пост от екипа на Човешката библиотека искаме да ви честитим настъпващите коледни и новогодишни празници и да ви пожелаем много светлина, хармония, да се чувствате вечно млади и зелени и да вярвате в себе си. Нали знаете: бъдете промяната, която искате да видите в света, както е казал Ганди.

Книгата на Николай Теллалов „Слънце недосегаемо“ вече може да бъде намерена в свободната библиотека Читанка.инфо:

ето тук

Благодарим сърдечно на Петър Енчев за форматирането на книгата и за огромния труд, който положи, за да може да й се радваме в още един електронен формат.

Ако искате да подкрепите парично автора и екипа, работил по изданието – напомняме как тук.

Бъдете щастливи!

Светличе

Една хубава новина: Речник на българския език от chitanka.info

Приятели 🙂

Имам удоволствието да ви покажа една чудесна инициатива на нашите приятели от chitanka.info

Те са направили речник на българския език. Официално той вижда бял свят на трети март 2010 г. и се казва с невероятно милото и сладурско име Речко. 😉

Повече за инициативата можете да научите тук.

Такъв речник е изключително полезна и ценна находка.

Ние от Човешката библиотека казваме едно голямо БРАВО на нашите приятели от Читанка и им пожелаваме речникът да придобива известност и да се ползва от хората по предназначение 😉

Дерзаем!

Светличе

Човешката библиотека е тук!…

Мили приятели 🙂

Днес се замислих, че остава точно един месец до Коледа, моят най-любим християнски празник.  И се замислих, че отдавна тук не се е появявала и думичка.

Човешката библиотека изпадна в лятна отпуска, летаргия, почивка, както искате го наречете. Но все още е тук, въпреки че не пуска новини за бъдещи събития и дейности. Тук е и не ви е забравила, вас, нашите приятели, човеците, заради които съществуваме като Човешка библиотека. Защото знаете, Човешка библиотека е всяко място, на което книгите сбират човеци. Но най-много се радваме, когато имаме обратна връзка и хората се свързват с нас. Защото за да ни има, трябва да ви има и вас.

От друга страна нашите книги са си все още тук, и с наближаването на празниците са чудесен коледен подарък, както за вас, така и за всеки член на вашето семейство и за приятелите ви. Ако се колебаете какво да подарите в тези топли, светли дни от годината, които наближават след месец – всичко, което трябва да направите е да разгледате сайта ни, да си харесате книги и да ни пишете на и-мейла посочен в горния край на главната страница – „Пишете ни“.

Може да избирате както книги, които ние сме издали, така и от нашите „Посестрими“.

Бъдете и се радвайте на всеки миг, защото животът е кратък, но пък затова изпълнен с красота и очарование!

Светличе 🙂

Към началото