Човешката ви кани на: Природата е изкуство – изложба

Зеленият проект – Природата е изкуство” е иницииран от новата интернационална творческа организация “The Union of Sunflowers”.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” обръща внимание на природата чрез изкуството. Обединяването на различните жанрове с една цел, да се издигне в култ красотата на природата и същевременно като апел към нас да я пазим съзнателно.

Идеята е веднъж в годината (или два пъти, междинните сезони) да събира творци, които чрез своето изкуство сe свързват по някакъв начин с природата и/или приемат нейното дихание като свое. Това е част от визията на “The Union of Sunflowers”.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” е международен интерактивен проект, за който всеки творец може да изпраща заявки за участие, като всяка година събитието „Зелен проект” може да се провежда в различни държави. За тази цел те са отворени за сътрудничество с медии и организации, както и потенциални спонсори, които се интересуват от „зелената арт идея” на проекта – обединение на видовете изкуства и съзнанието, че всяко едно от тях е безусловно свързано с природата.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” стартира през месец октомври 2009 г. в София, с изложба на тема „Силата на водата” с фотографии и приложно изкуство. Вернисажът ще се състои на 7 октомври 2009, 19 часа в галерия „1908” (ул. Ангел Кънчев 1).

Средствата от Зеления проект са за благотворителна кауза, като всеки път тя ще бъде различна, но винаги природоориентирана.

Заповядайте!

Към началото