Човешката ви кани на: Природата е изкуство – изложба

Зеленият проект – Природата е изкуство” е иницииран от новата интернационална творческа организация “The Union of Sunflowers”.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” обръща внимание на природата чрез изкуството. Обединяването на различните жанрове с една цел, да се издигне в култ красотата на природата и същевременно като апел към нас да я пазим съзнателно.

Идеята е веднъж в годината (или два пъти, междинните сезони) да събира творци, които чрез своето изкуство сe свързват по някакъв начин с природата и/или приемат нейното дихание като свое. Това е част от визията на “The Union of Sunflowers”.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” е международен интерактивен проект, за който всеки творец може да изпраща заявки за участие, като всяка година събитието „Зелен проект” може да се провежда в различни държави. За тази цел те са отворени за сътрудничество с медии и организации, както и потенциални спонсори, които се интересуват от „зелената арт идея” на проекта – обединение на видовете изкуства и съзнанието, че всяко едно от тях е безусловно свързано с природата.

„Зеленият проект – Природата е изкуство” стартира през месец октомври 2009 г. в София, с изложба на тема „Силата на водата” с фотографии и приложно изкуство. Вернисажът ще се състои на 7 октомври 2009, 19 часа в галерия „1908” (ул. Ангел Кънчев 1).

Средствата от Зеления проект са за благотворителна кауза, като всеки път тя ще бъде различна, но винаги природоориентирана.

Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото