Копнеж: Книгите, които ме промениха – нов срок

Четящи Приятели,

В края на април обявихме Копнеж „Книгите, които ме промениха„.

После ни затисна безмълвието на лятото (което явно не е добро време за организиране на събития 🙁 ). Освен това получихме само един текст за участие – от Бранимир Събев. (Получихме и един отклик „извън конкурса“ – от Светломира Солакова.)

Затова:

Обявяваме нов срок за получаване на текстове: 21 ноември включително.

В началото на декември ще съобщим резултатите.

Всички други условия остават същите. Държа да отбележа, че във „всички предстоящи заглавия на Човешката библиотека“ се включва и „Слънце недосегаемо„… 🙂

На вдъхновение,
Калин

НБ! Ако вече сте пращали свой текст на имейла ни (poslednorog -в- gmail.com) – не сме го получили; моля пак да го пратите. За всички текстове, които получим, ще ви напишем кратък имейл-потвърждение. Ако такъв не пристигне до 3-4 дена, след като сте ни пратили текста си – пратете го пак и ни предупредете с отклик (коментар) тук.

Как да достигнем „Слънце недосегаемо“… с ваша помощ

Приятели,

За идващия декември месец ние в Човешката си мечтаем да издадем „Слънце недосегаемо“, романа на Николай Теллалов, който е пряко продължение на „змейската“ трилогия – „Да пробудиш драконче“, „Царска заръка“ и „Пълноземие“.

За „Слънце недосегаемо“ е наистина трудно да се говори сбито. Цитирам краткия анонс в новия алманах „ФантАstika 2008“:

Четвъртият роман от цикъла на Николай Теллалов е грандиозен не поради най-големия до този момент обем от над 1000 страници, защото размерът не е гаранция за качество. Не поради увлекателния си стил – други книги също са увлекателни. Когато ви каним в света на „Слънце недосегаемо“, имаме предвид паралелна реалност, населена с народите на съществата от българската митология: народи със свое общество, закони, развитие и бъдеще – първокласна научна фантастика с атмосферата на епично фентъзи. Грандиозността е в мащабите на това приключение, написано от българин за българи, и същевременно междугалактическо и разпростряно сред хилядолетия.

Думите, които ми идват спонтанно, са: светъл, стоплящ и вдъхновяващ – тъкмо за каквито мечтае Човешката библиотека; голям – не само със света и сюжета си, а и със смелостта си да се вгледа с нови очи в теми, вълнуващи всички ни: общуването, приятелството, любовта, войната и търсенето на мир, отвън и отвътре, Доброто и Злото, и начините да видим отвъд тия два етикета… Това са само думи обаче, твърде лични, твърде абстрактни. Каня ви сами да си създадете впечатление, като прочетете откъси от „Слънце недосегаемо“ във „ФантАstika 2008“ – ето електронната версия.

Навярно сте се досетили, че помощта, която ни трябва, е със събирането на средствата за издаване на романа. Става дума за сума от около 5 хиляди лева. Може да ни помогнете ето как:

1. Като си купите от новите (и не само новите) книги на Човешката.

Съвсем скоро качихме на сайта подробни представяния на „Да пробудиш драконче“ и „Дивна“ – за да решите по-лесно дали са от вашите книги. 🙂 Аламанхът „ФантАstika 2008“ пък са е почти изцяло достъпен онлайн.

Тук е описано как да направите поръчка директно от нас. Повечето ни книги вече присъстват и в книжарниците (например „Пингвините“), само че оттам плащанията се бавят доста, затова в този момент предпочитаме директни поръчки.

2. Като поръчате предварително една или повече бройки от самото „Слънце недосегаемо“.

Някои от вас вече са го направили – записали сме ви. 🙂

За всички останали – за момента сме изчислили Приятелската цена на „Слънцето“ (колко струва, ако го вземете направо от нас) на 15 лева. Не е необходимо да пращате парите веднага щом заявите поръчката си. Ще ни помогнете много обаче, ако ги пратите до средата на ноември.

(Ако се питате „Ама какви са тия пирамидални схеми и фараонски превъплъщения?!“ – вече сме правили подобна кампания, с „Играта“. Всичко мина чудесно тогава – а сега ще се стараем дори повече. За „Слънцето“ сме готови и от дроба си да откъснем – сещате ли се откъде е това? 🙂 – само и само да създадем истинска магия…)

Може да се запишете и като По-желали за „Слънце недосегаемо“. „По-желалите“ са онези читатели, които подкрепят издаването на романа с цялото си сърце и ум. (С пари не е задължително 😀 – има много други начини да му помогнете да стигне до повече читатели – например с разгласяване сред приятели и лична препоръка.) За да ви включим в По-желалите, ни пратете ваше име и фамилия до 15 ноември.

Ако преди да решите, искате да прочетете повече от „Слънце недосегаемо“ в електронния му вариант – имаме разрешение от автора да разпространяваме готовите за публикация части. Пишете ни.

И – Бъдете!
За Човешката библиотека: Калин

Към началото