Как да достигнем „Слънце недосегаемо“… с ваша помощ

Приятели,

За идващия декември месец ние в Човешката си мечтаем да издадем „Слънце недосегаемо“, романа на Николай Теллалов, който е пряко продължение на „змейската“ трилогия – „Да пробудиш драконче“, „Царска заръка“ и „Пълноземие“.

За „Слънце недосегаемо“ е наистина трудно да се говори сбито. Цитирам краткия анонс в новия алманах „ФантАstika 2008“:

Четвъртият роман от цикъла на Николай Теллалов е грандиозен не поради най-големия до този момент обем от над 1000 страници, защото размерът не е гаранция за качество. Не поради увлекателния си стил – други книги също са увлекателни. Когато ви каним в света на „Слънце недосегаемо“, имаме предвид паралелна реалност, населена с народите на съществата от българската митология: народи със свое общество, закони, развитие и бъдеще – първокласна научна фантастика с атмосферата на епично фентъзи. Грандиозността е в мащабите на това приключение, написано от българин за българи, и същевременно междугалактическо и разпростряно сред хилядолетия.

Думите, които ми идват спонтанно, са: светъл, стоплящ и вдъхновяващ – тъкмо за каквито мечтае Човешката библиотека; голям – не само със света и сюжета си, а и със смелостта си да се вгледа с нови очи в теми, вълнуващи всички ни: общуването, приятелството, любовта, войната и търсенето на мир, отвън и отвътре, Доброто и Злото, и начините да видим отвъд тия два етикета… Това са само думи обаче, твърде лични, твърде абстрактни. Каня ви сами да си създадете впечатление, като прочетете откъси от „Слънце недосегаемо“ във „ФантАstika 2008“ – ето електронната версия.

Навярно сте се досетили, че помощта, която ни трябва, е със събирането на средствата за издаване на романа. Става дума за сума от около 5 хиляди лева. Може да ни помогнете ето как:

1. Като си купите от новите (и не само новите) книги на Човешката.

Съвсем скоро качихме на сайта подробни представяния на „Да пробудиш драконче“ и „Дивна“ – за да решите по-лесно дали са от вашите книги. 🙂 Аламанхът „ФантАstika 2008“ пък са е почти изцяло достъпен онлайн.

Тук е описано как да направите поръчка директно от нас. Повечето ни книги вече присъстват и в книжарниците (например „Пингвините“), само че оттам плащанията се бавят доста, затова в този момент предпочитаме директни поръчки.

2. Като поръчате предварително една или повече бройки от самото „Слънце недосегаемо“.

Някои от вас вече са го направили – записали сме ви. 🙂

За всички останали – за момента сме изчислили Приятелската цена на „Слънцето“ (колко струва, ако го вземете направо от нас) на 15 лева. Не е необходимо да пращате парите веднага щом заявите поръчката си. Ще ни помогнете много обаче, ако ги пратите до средата на ноември.

(Ако се питате „Ама какви са тия пирамидални схеми и фараонски превъплъщения?!“ – вече сме правили подобна кампания, с „Играта“. Всичко мина чудесно тогава – а сега ще се стараем дори повече. За „Слънцето“ сме готови и от дроба си да откъснем – сещате ли се откъде е това? 🙂 – само и само да създадем истинска магия…)

Може да се запишете и като По-желали за „Слънце недосегаемо“. „По-желалите“ са онези читатели, които подкрепят издаването на романа с цялото си сърце и ум. (С пари не е задължително 😀 – има много други начини да му помогнете да стигне до повече читатели – например с разгласяване сред приятели и лична препоръка.) За да ви включим в По-желалите, ни пратете ваше име и фамилия до 15 ноември.

Ако преди да решите, искате да прочетете повече от „Слънце недосегаемо“ в електронния му вариант – имаме разрешение от автора да разпространяваме готовите за публикация части. Пишете ни.

И – Бъдете!
За Човешката библиотека: Калин

7 коментара за “Как да достигнем „Слънце недосегаемо“… с ваша помощ

 1. Предложение към всички в София:

  На 12 ноември от 18:00 в зала „Надежда“ на Столична библиотека (на площад „Славейков“) ще има официално представяне на трите сборника с фантастични разкази „Златен Кан“. (За тях писахме тъкмо днес. Аз и Валя Димова/Naia сме включени вътре. 🙂 )

  Искате ли да се видим на входа на библиотеката в 17:45? Или направо вътре?

  Представянето ще продължи докъм 19 часа. После, от 19:30 до 21 часа, ще има читателско обсъждане на том 2 и 3 от „Златен Кан“ в клуб за фантастика „Иван Ефремов“ – стая 115 в културен дом „Средец“ (ул. Кракра 2А, до Първа английска гимназия). И двете събития са със свободен вход.

  – – –

  На поръчалите, които не са в Сф, ще пиша имейли.

 2. Искам да поръчам 2 книги, една за себе си и 1 за клуба, ако може да си ги платя по пощата, защото искам задължително да си ги платим.

 3. Искам да си купя „Слънце недосегаемо“, както и предишните 3 романа от поредицата.

 4. Искам да си купя две книги от слънцето и две от дракончето. Мога да пратя парите веднага на запис.

 5. Искам да си заръча „Слънце недосегаемо“, но не разбрах, къде и как да пратя парите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото