Мини сериал по „Аурелион: Вечният баланс“

Приятели читатели!

Младите, усмихнати и продуктивни автори от казанлъшкия клуб „Светлини сред сенките“ подготвят нов проект: заснемане на мини сериал по книжната поредицата „Аурелион: Вечният баланс“. Както вероятно се досещате, едно подобно начинание изисква доста средства – човешки и парични. За човешките попълнения, струва ни се, Светлинките винаги са отворени. С други думи, ако смятате, че бихте могли да им предложите помощта си – с идея, рамо, майсторлък, хитрина… в областта, в която сте добри – надали ще им е излишна.

За момента обаче най-голямата грижа на надъхания екип е събирането на средства – парични. Ето основните неща, за които са им нужни:

– снимачна техника – подходящи камера(и), микрофон(и)…
– превод на трилогията „Аурелион“ на английски език – това е ключово за пробива извън България
– костюми – младежите сами правят костюмите си, но са им  нужни пари за материалите
– пътни разходи – по-голямата част от снимките ще се проведат в или близо до Казанлък, но има и по-далечни, до които ще трябва да пътува голям екип от хора
– заплащане на професионални актьори – ще са нужни за две от ролите

За да популяризират работата си в чужбина, а и за да съберат нужните средства за сериала, Светлинките са създали своя страничка на сайта www.indiegogo.com, чията главна цел е да помага на най-различни проекти да бъдат забелязани, да получат парична помощ от дарители, а хората, дали пари за проекта, на свой ред да бъдат облагодетелствани, като получат различни привилегии – оригинални рисунки от творението, копие от всяка серия, по-ранен достъп до определени неща…

Ето и страничката: http://www.indiegogo.com/aurelionseries

Младите творци от „Светлини сред сенките“ много ще се зарадват, ако бъдат подпомогнати чрез разпостраняване на връзката по-горе, за да ги забележат повече потенциални дарители, и винаги правят всичко възможно да се отблагодарят по подходящ начин на всеки, който им е помогнал по някакъв начин.

Ние също ще се радваме, ако вестта достигне повече Човеци! 🙂

Ако имате въпроси, не се колебайте да пишете в коментарите на кампанията или да се свържете направо със Светлинките на техния адрес svetlini – @ – svetlinisredsenkite – com.

Благодарим!

За екипа на ЧоБи: Лъч, Алекс и Калин

Гостува ни: Силвия Петрова и „Зеницата на смъртта“

Тристагодишният мир в Ендеврил е към своя край. Разгарят се стари вражди и нов плам на отмъщение за минали провали. Прокълнатият бог Као не е забравил, и за причиненото му от неговия съперник – паладинския бог Хакра, той ще мъсти на цял един свят. С помощта на тираничната реформаторка – кралица Щаа’рналидал, и прокуденото на земята божество Терхезен, над благоденствието на народите надвисва сянка.

Шаа’рналидал притежава могъщ предмет, наречен Черната перла, и между нея и силата на перлата стои мъничка ключалка и липсващият ключ.

На север се случват странни неща. Черна мъгла се спуска над стадо овце и след надигането й остават само оглозгани кости. Очевидецът на явлението е открит мъртъв край каналите на град Зийн. Носейки тревожните вести на баща си, младият елфически принц Еливан Леронис среща пътуващо към Зийн семейство. Запленен от красивото човешко дете Линая, той й дарява ценен елфически медалион, без да знае, че с този си жест на добрина ще начертае тежката съдба на момичето. Този медалион се превръща в нейното спасение и проклятие.

В същото време по петите на принца е обладаният от демон паладин на име Аршордер, който пряко волята си е принуден да служи на Као.

Мистериозно братство, посветило се на опазването на мира в Ендеврил, се намесва в събитията и заедно с Еливан тръгват по следите на Линая, преди Терхезен и Шаа’рналидал да я открият първи, но Кринс – водачът на братството, е разкъсван от вътрешния конфликт между тъмноелфическата и вампирската му половина. Създаден да бъде перфектният воин на мрака, той е плод на експеримент, който заплашва да излезе от контрол. Болестта му заплашва не само мисията, но и всички намиращи се около него.

Тъмният елф Дарзал Абладора и кралят на горските елфи Зарфид Леронис са принудени да преглътнат своите различия и да поемат към далечните земи на Блемарун, в търсене на раса, считана за мит.

В отсъствието на краля красивите елфически гори бавно започват да загниват. Принц Джеяшан Леронис се обръща с отчаяна молба за помощ към Върховния повелител на тайния некромантски орден.

Макар и затворена, скверната сила, излъчваща се от перлата, унищожава крехкия баланс между порядъка и безпорядъка и светът бавно започва да се разпада, докато армиите на Шаа’рналидал и Терхезен сеят гибел. Вселенските магове – защитниците на балансната нишка, се впускат в битка, която може да се окаже, че не е по силите им.

 

Ако анотацията към романа на младата българска авторка Силвия Петрова ви е грабнала и ви се ще да го грабнете и вие, може да го сторите, като направо се запознаете с нея на премиерата на „Зеницата на смъртта“.

Кога: 26 септември (сряда) от 18:00

Къде: гр. София, Пиано бар SOCIAL CLUB (пл. Славейков 4 – под Столична библиотека)

Анотацията е взета от блога на Ради Радев, а за повече информация тук и тук.

 

Към началото