Каним ви на: Електронните книги – подготовка и разпространение. Представяне на е-книги от поредица „Човешката библиотека“ (10.12.2011)

Приятели 🙂

Фондация „Човешката библиотека“, в партньорство с Amilova и Френския културен институт, ви кани на 10 декември, събота, от 14 часа, в павилиона на Френския културен институт (НДК, полуетаж „Запад“), на

Електронните книги: подготовка и разпространение.
Представяне на е-книги от поредица „Човешката библиотека“

Електронните книги са нова форма на четене за България и затова са особено интересни на Човешката библиотека, една от чиито цели е насърчаването на качествената литература. В това представяне Калин Ненов и други участници в ЧБ ще споделя опита си с изготвянето и разпространяването на е-литература.

Първите е-книги от поредица „Човешката библиотека“ също се явяват пионери. Част от тях – „Дивна“, „Играта“ и „Шахтата“ – представляват колективни романи, писани и илюстрирани съвместно от казанлъшкия творчески клуб „Светлини сред сенките“, който тази пролет се класира на 29-о място в Топ 100 за любими детски книги в Малкото голямо четене с поредицата си „Аурелион: вечният баланс“. Останалите („Да пробудиш драконче“, „Царска заръка“, „Пълноземие“ и „Слънце недосегаемо“) изграждат най-мащабната фантастична поредица, написана от български автор (Николай Теллалов). Самото „Слънце недосегаемо“ предлага напълно нов поглед към българската митология, а обемът му надхвърля хиляда страници… което несъмнено прави четенето му в електронна форма по-удобно. 😉

По време на представянето гостите ще могат да разгледат е-книгите на голям компютърен екран и на електронен четец.

Успоредно ще тече работилница на Amilova за електронни комикси и електронно изкуство, от 11 до 15 часа. Работилницата е отворена към всички художници, които искат да използват компютъра като творчески инструмент.

И двете събития са със свободен вход, в рамките на течащия Панаир на книгата. Заповядайте! 🙂

4 коментара за “Каним ви на: Електронните книги – подготовка и разпространение. Представяне на е-книги от поредица „Човешката библиотека“ (10.12.2011)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото