Трудът краси човека 5

Четящи другари, съидейници, съмишленици, сподвижници… най-вече приятели,

Тържествено и забавно приключи инициативата „Книгата, която ме вдъхновява“. Всеки гласувал е получил уведомително писмо 🙂 от организаторите. Споделяме за тези, които си нямат.

Участваха наши книги и Посестрими – издадени не от нас, но зад тях заставаме идейно и се стремим знанието, че ги има, да достигне до повече хора.

Ето и прекрасните новини, от които екипът ни получава сърцетуп от гордост и радост – финалната петица включва наше издание и Посестрима (за да има баланс, иначе казано – вечен баланс 😉 ):

№ 3 – „Непоискано добро“ на клуб „Светлини сред сенките“ – издадена от Човешката библиотека през 2012 г.

и

№ 4 – „Аурелион – вечният баланс“, отново на Светлинките. (Специално тук има и още по-прекрасна новина, но айде да остане нещичко и за следващия бюлетин. 😉 )

Други книги лични (като девойки и момци) или подкрепяни с нашите умове и сърца също успяха да се промъкнат в топ 30 на класацията:

№ 6 – „За спасяването на света

№ 7 – „Слънце недосегаемо

№ 9 – „Да пробудиш драконче

№ 15 – „Последният еднорог

№ 18 – „Бленуващите кристали

№ 25 – „Приказка за Стоедин

№ 26 – „Падналите богове

 

Книгите бяха избрани измежду 550 номинирани, тъй че конкуренцията никак не бе за пренебрегване. Благодарим от сърце на повярвалите и подкрепилите ни! (Хеле пък на прочелите ни…) За останалите – може би с тази класация ще ви изкушим да погледнете какви пък са тия спечелили книги, да поровите из блога на Човешката и да си намерите и още нещичко като за себе си. Знае ли човек, може да изкопаете диамантче. 😉

Чобитите взеха активно участие в предлагането на творби (не само собствените ни 😀 ), което не остана незабелязано от организаторите. Най-запалените ни активисти се сдобиха с торбички книги. (После чухме, че един особено запален си запалил торбичката, понеже се състояла от Айн Ранд, ексклузивно. Слуховете остават непотвърдени от Столична пожарна.)

Празникът се състоя в Столична библиотека и сме приятно изненадани – имаше витрина с почти всички 30 книги. Съзряхме Дракончето, Слънцето, Кристалите, Стоедин… 🙂

Оказа се, че имало и награди, но за това знаеха само най-прилежните, дето изчели всичко от правилата на… Играта. Възможно е да сте получили писмо, че заради високи заслуги организаторите и Столична библиотека ви даряват с едногодишен абонамент. Е, тогава тичайте – вляво от входа на заемната за художествена литература лесно ще откриете няколко алманаха „ФантАstika 2008“. 🙂 🙂 🙂

Един коментар за “Трудът краси човека 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото