А творчеството продължава да краси Човешката. 😀

Дванайсетгодишната Мария Белчева от казанлъшкия клуб “Светлини сред сенките” спечели трета награда в конкурса на Ай Би Ес България “Моята зелена идея” с приказката “Дупка в небето“.

~ ~ ~

От май месец досега Нели Иванова заслужи:

  1. Второ място – Средношколски поетичен конкурс „Възкресения”, Добрич, 2009 – за стихотворението “Милион и едно
  2. Награда за млад поет до 25 години – Конкурс за поезия „В полите на Витоша”, София, 2009 – за “Без дрехи
  3. Първо място за проза – Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски”, Русе, 2009 – за “Днес не е ден за мартини”
  4. Диплом за отлично представяне – Национален поетичен конкурс „Вишнев цвят – с дъх на пробуждане”, Казанлък, 2009 – за “Вишнево пробуждане
  5. Първо място за поезия – „Петя Дубарова”, Бургас, 2009 – за “Милион и едно
  6. Трето място за поезия – Международен литературен конкурс „Изкуство против дрогата”, Шумен, 2009 – за “Бартер” (предстои публикуване онлайн)
  7. Поощрителна награда  – Национален младежки поетичен конкурс за поезия „Веселин Ханчев”, Стара Загора, 2009 – за “Шепот

(По непроверена информация, отсега нататък Нели Иванова щяла да бъде автоматично дисквалифицирана от участие в конкурси, за да имат шанс и други млади хора да се изявят. :D)

~ ~ ~

Още една поощрителна награда от конкурса “Веселин Ханчев” 2009 отиде при Димитър Манолов за стихотворението без име.

~ ~ ~

Като финалист в конкурса на БНТ “Големият избор“, Светослав Александров пътува до Брюксел –  и разказа за това.

~ ~ ~

Александър Василев бе отличен на Националния конкурс за есеистика “Цветан Стоянов” с включване в сборника “Изсечена ли е Броселиандовата гора”. Неговото есе “Дело номер 68 БГ1” описва съдебен процес на магьосника Мерлин срещу Азис. (Предстои публикуване онлайн.)

~ ~ ~

На 23.10.2009 излезе дебютният албум на група “Кът” “Сглобен от парчета”. Даваме думата на Мирослав Моравски, вокалист и китарист:

Заглавието, освен че е част от песен в албума, е и част от реалността – песните ни са “сглобени” от неща преживени и мечтани, които сме споделили един с друг чрез музиката, а сега и с вас. Албумът е кратък – само осем композиции, но дълго време “отчуван” от сърцата и безсънните ни нощи.

Части от него можете да чуете на сайта ни, a пет цели парчета – в майспейс профила.

Но истината за Кът наяве е на живо… 🙂

Скоро албумът ще се предлага в музикалната мрежа. Ако искате да си го поръчате направо от нас – пишете на Миро (masssay -в- gmail.com) или на Човешката (poslednorog -в- gmail.com). Приятелската му цена е 10 лв. Ако сте спонсорски настроени – може и повече. 😉

~ ~ ~

Международният конкурс за фантастичен разказ “Златен Кан” 2009 ощастливи Валентина Димова с трета награда – за “Зелените мисли на Уторпия” – и Калин Ненов с втора награда – за “Триптих за Юнаци и злодеи” (предстои публикация онлайн).

35 отличени творби измежду участвалите над 370 са публикувани в трите сборника “Златен Кан”. Може да разгледате съдържанието им в “Новини от българския фантастичен фендъм” (разказите на Валя и Калин са в том първи; а половината от том трети е посветена на нова повест на Янчо Чолаков).

Сборниците се продават в книжарниците за 10 лв. всеки. Може да ги поръчате с отстъпка (9 лв. за един, или 25 лв. за комплект от трите) направо от организаторите – Кънчо Кожухаров, 0889 236920, kan -в- gbg.bg – или от нас (poslednorog -в- gmail.com).

~ ~ ~

Питър Бийгъл бе номиниран за Световната награда за фентъзи 2009 в категориите “повест” (Novella) – за “Uncle Chaim and Aunt Rifke and the Angel” – и сборник – за Strange Roads (който съдържа номинираната повест).