Трудът краси човека 2

А творчеството продължава да краси Човешката. 😀

Дванайсетгодишната Мария Белчева от казанлъшкия клуб „Светлини сред сенките“ спечели трета награда в конкурса на Ай Би Ес България „Моята зелена идея“ с приказката „Дупка в небето„.

~ ~ ~

От май месец досега Нели Иванова заслужи:

  1. Второ място – Средношколски поетичен конкурс „Възкресения”, Добрич, 2009 – за стихотворението „Милион и едно
  2. Награда за млад поет до 25 години – Конкурс за поезия „В полите на Витоша”, София, 2009 – за „Без дрехи
  3. Първо място за проза – Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски”, Русе, 2009 – за „Днес не е ден за мартини“
  4. Диплом за отлично представяне – Национален поетичен конкурс „Вишнев цвят – с дъх на пробуждане”, Казанлък, 2009 – за „Вишнево пробуждане
  5. Първо място за поезия – „Петя Дубарова”, Бургас, 2009 – за „Милион и едно
  6. Трето място за поезия – Международен литературен конкурс „Изкуство против дрогата”, Шумен, 2009 – за „Бартер“ (предстои публикуване онлайн)
  7. Поощрителна награда  – Национален младежки поетичен конкурс за поезия „Веселин Ханчев”, Стара Загора, 2009 – за „Шепот

(По непроверена информация, отсега нататък Нели Иванова щяла да бъде автоматично дисквалифицирана от участие в конкурси, за да имат шанс и други млади хора да се изявят. :D)

~ ~ ~

Още една поощрителна награда от конкурса „Веселин Ханчев“ 2009 отиде при Димитър Манолов за стихотворението без име.

~ ~ ~

Като финалист в конкурса на БНТ „Големият избор„, Светослав Александров пътува до Брюксел –  и разказа за това.

~ ~ ~

Александър Василев бе отличен на Националния конкурс за есеистика „Цветан Стоянов“ с включване в сборника „Изсечена ли е Броселиандовата гора“. Неговото есе „Дело номер 68 БГ1“ описва съдебен процес на магьосника Мерлин срещу Азис. (Предстои публикуване онлайн.)

~ ~ ~

На 23.10.2009 излезе дебютният албум на група „Кът“ „Сглобен от парчета“. Даваме думата на Мирослав Моравски, вокалист и китарист:

Заглавието, освен че е част от песен в албума, е и част от реалността – песните ни са „сглобени“ от неща преживени и мечтани, които сме споделили един с друг чрез музиката, а сега и с вас. Албумът е кратък – само осем композиции, но дълго време „отчуван“ от сърцата и безсънните ни нощи.

Части от него можете да чуете на сайта ни, a пет цели парчета – в майспейс профила.

Но истината за Кът наяве е на живо… 🙂

Скоро албумът ще се предлага в музикалната мрежа. Ако искате да си го поръчате направо от нас – пишете на Миро (masssay -в- gmail.com) или на Човешката (poslednorog -в- gmail.com). Приятелската му цена е 10 лв. Ако сте спонсорски настроени – може и повече. 😉

~ ~ ~

Международният конкурс за фантастичен разказ „Златен Кан“ 2009 ощастливи Валентина Димова с трета награда – за „Зелените мисли на Уторпия“ – и Калин Ненов с втора награда – за „Триптих за Юнаци и злодеи“ (предстои публикация онлайн).

35 отличени творби измежду участвалите над 370 са публикувани в трите сборника „Златен Кан“. Може да разгледате съдържанието им в „Новини от българския фантастичен фендъм“ (разказите на Валя и Калин са в том първи; а половината от том трети е посветена на нова повест на Янчо Чолаков).

Сборниците се продават в книжарниците за 10 лв. всеки. Може да ги поръчате с отстъпка (9 лв. за един, или 25 лв. за комплект от трите) направо от организаторите – Кънчо Кожухаров, 0889 236920, kan -в- gbg.bg – или от нас (poslednorog -в- gmail.com).

~ ~ ~

Питър Бийгъл бе номиниран за Световната награда за фентъзи 2009 в категориите „повест“ (Novella) – за „Uncle Chaim and Aunt Rifke and the Angel“ – и сборник – за Strange Roads (който съдържа номинираната повест).

3 коментара за “Трудът краси човека 2

  1. Току-що оправих и добавих това-онова. 😉

    Вчера в предаването „Тийн зона“ по радио „Благоевград“ ме интервюираха на теми конкурса „Златен Кан“, фантастиката в живота ми и други фантастичности. Може да чуете интервюто тук – щракнете върху файла 091107_radioBlagoevgrad-intervyuZaFantastika-Kal_96kbps.mp3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото