Тибетски купи, съвет от бреза: Sound terrapy*

Скъпи обожатели на звука,
Всеки вторник и събота се събираме за гласа и вибрациите на пеещи купи ^_^ Добре сте дошли в йога студио „Тимшел“ на ул. Бреза 6 в София. Асортиментът от музикални инструменти и похвати варира и с времето може полекичка да нараства.
вторник, 12:30 13:30 ч.
събота, 19 20:30 ч.

Заповядайте десетина минути по-рано за настаняване. За събота е небходимо предварително записване на poslednorog-въ-gmail-точка-com. Понякога, макар и рядко, графикът претърпява промени заради неотложни планирани ангажименти.
Обмен: 15 лв. или с карти MultiSport, CoolFit.
Носете си вода, топли чорапи, нещо като шал; лична постелка и завивка за допълнителен комфорт.
В събота ще има елемент и на активна водена медитация (свързване с растение), но ако ви е омръзнало да вършите работа в медитативна атмосфера, може просто да се отпуснете и оставите на звука.

Тибетски купи / съвет от бреза: Sound.terrapy
са медитативни срещи, в които поощряваме в себе си връзката с природата и земята особено през студените месеци и се загърваме в пробивния благодатен и пречистващ звук на пеещите купи. Звуковата вълна ни разтапя, стабилизира, темперира и оцелостява като какаова маса, особено ако ѝ позволим. Или ни разрошва перчема, защото от това сме имали нужда. Или ни засърбява петата.

Помагаме на себе си с мъничко чужда помощ. Свързваме се с растение (не е задължително да е бреза, но „Тимшел“ се намира на ул. Бреза в непосредствена близост до такова дърво) и при нужда го молим за съвет по належаща тема в нашия живот или за подкрепяне на лечебен процес. Под съпровод на пеещи купи задълбочаваме и затвърждаваме полученото послание, отпочиваме или просто се наслаждаваме на звука.
Откриваме индивидуалното звучене на растенията то е различно всеки път дори да носи характера на вида и индивида. Чуваме неповторимия им глас посредством уреда Music of The Plants.

Посещението не изисква опит в опитното поле на медитацията или предпочитания и специализирани познания по музика.

Подходящо е за незрящи. Дори за хора с нарушен слух вибрацията/звуковата вълна се усеща.

DJ на купите по съвместителство е човекът, при когото се съхранява основният асортимент на Чоби. Ако конкретна книга ви интересува, заявете я на poslednorog-въ-gmail-точка-com ПРЕДИ всеки събитиен ден и при наличност ще можете да я вземете на място непосредствено преди или след срещата с тибетските купи. По друго време книгите не се намират там.
Спомени, спомени ^_^
Снимка на бреза от ЦРЧРРИ "Кремиковци"
Личен архив: бреза от ЦРЧРРИ „Кремиковци“, курс по озеленяване и цветарство, юли 2023 г.
Христина улавя звук там, където на друг не би му хрумнало да търси – в напречния сблъсък на чаеното етикетче с термоса, в приземяването на черешовата костилка в купичката, във все по-мелодичното причудливо бръмчене на хладилника, в хъркането на някои почитатели на гонгове.
Съзнанието ѝ снове между музиката, книгите, чайовете, какаото!, вкусовете, растенията, тяхната музика, смеха, народните танци, чешкото и полското кино, скриновете с кристални чаши, купи, камбанени похлупаци и звънката старонемска керамична посуда, вкл. чинийки, кафеени сервизчета и сервизченца с ефирно тънки чашчици и чашлета; чистата храна, екологията, добруването на хора и животни… и всичко останало. В специфични свръхщастливи мигове някои от тези аспекти се сливат синкретично без работа на компютър!!!
Христина търси мелодии и по тепсиената повърхност на гонговете, намира и хорА.
„Тих бял Дунав се вълнува, весело“ тупти – БУМ!
Тибетската ѝ купа с прозвище „Камбанарията“ също е ненадеен несекващ извор на разнообразни видове паралелни звуци и обертонове.


Подкаст с отминали звукови пътешествия:

https://spotifyanchor-web.app.link/e/FnN5QQi4qHb
https://open.spotify.com/show/1uVUU1ZvfMCDsYsWKV2PRH

Ако желаете, може да ме подкрепите, за да успея да скъся времепространството между мен и нова големичка тибетска купа в полза на себе си и на останалите :)⁠
https://revolut.me/hristivs2t⁠
Благодаря ви!
До свидни свидания! ^_^
хрстн
инж. Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото