Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #5

Участничката от Копнежа за растящо творчество, с която ще ви запознаем днес, споделя за три книги, които са я променили. На пръв поглед те изглеждат диаметрално противоположни: от една страна, имаме най-силното момиче на света, от друга – любимия на всички мрънкащ старец. Но колко е хубаво това на книгите – че може да вземем нещо и от момичето, което не иска никога да порасне, и от „Човек на име Уве“, и да израснем заедно с тях.

А за да разберете как са променили те Василена, а и коя е третата книга, прочетете есето ѝ.

Продължете четенето на „Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #5“

Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #4

Обичам, когато книгите, които променят, се крият на неочаквани рафтове и под непретенциозни имена. За някого това може да е просто пореден криминален роман, но теб… теб може да те определи.  Тази седмица ви срещаме с още една отличена участничка от Копнежа за растящо творчество, нейното много емоционално произведение и нейните три книги:

Продължете четенето на „Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #4“

Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #3

Тази седмица Малкото четене на Копнежа за растящо творчество се завръща с есе, посветено на две заглавия. Едното е всеизвестно – „Тютюн“ на Димитър Димов, а другото – не така познато – „Спомени летят“ на Владимир Балан. И двете обаче са разкрили пред автора на това есе сложността на човешкия характер, висините и паденията на духа, и заслужено са получили място сред „Книгите, които ме промениха“.

Продължете четенето на „Малкото четене: Копнеж за растящо творчество #3“

Малкото четене: Копнеж за растящо творчество 2021 #2

След кратка пауза  – за ефект – Малкото четене се завръща с произведенията на авторите от Копнежа за растящо творчество.  Авторката на това есе спада към по-зрелите участници, което мен лично ме зарадва – защото смятам, че книгата, на която е посветено, разгръща все повече скритото в страниците си с възрастта на читателя. А и самата книга също вече е на години – и съвсем скоро празнува рожден ден – на 6 април навърши 79 години! Досетихте ли се коя е?

Продължете четенето на „Малкото четене: Копнеж за растящо творчество 2021 #2“

Четем днес, за да има утре

Здравейте, еднорожки приятели 🙂

Днес ви каним да се присъедините към едно онлайн събитие, което ни се стори много близко до сърцата – а ако искате да наваксате с някое и друго заглавие на Човешката библиотека, но досега все сте отлагали – ето ви повод.

Тази пролет „Академия за рециклиращо изкуство“ (Recycle Art Academy) и Bookfan.tasy отново се отправят на пътешествие в опознаване на околната среда и методите за опазването ѝ. В рамките на две седмици ще се проведе второто издание на Четатон на бъдещето. И този път  наблягат на четива за устойчиво развитие във всичките му сфери – и канят всички желаещи да се присъединят. Събитието ще се проведе от 18 април до 3 май, така че ще имате две седмици да четете – и почти цял месец да си изберете какво да четете.

А ако се чудите към кои книги да посегнете, ето селекция с чобитски идеи от наши и посестримни заглавия (а ако има какво да добавите към нея – ще се радвам много – авторът на този пост си признава, че не е чела всички книги на Човешката библиотека). Ако за първи път се срещате с нашата библиотека – не се свенете да  я разгледате и да видите различни варианти да купите книга от Чоби на приятелски цени – включително и опцията да пожелаете електронна книга и ако прецените, че това е вашата книга, да платите колкото, когато и ако поискате.

 

Продължете четенето на „Четем днес, за да има утре“

Към началото