Николай Теллалов – “Царска заръка”, електронна

Приятели 🙂

След „Пълноземие“ дойде ред и на втория роман от “змейската” поредица на Николай Теллалов. Представяме ви „Царска заръка“, електронното издание:

корица на _Царска заръка_

Николай Теллалов – автор, 2001, 2011
Николай Светлев – редактор, 2001
Иван Крумов, Вихра Манова – коректори
Николай Теллалов – илюстрации и оформление, 2011
Фондация „Човешката библиотека“ – издател, 2011

Топло благодарим на Mandor за форматирането във FB2!

За да ви пратим книгата (във формат FB2), пишете ни на poslednorog (@) gmail.com.

Както при електронното “Слънце недосегаемо”, заплащането е доброволно, според възможностите и желанията ви. В случая всички приходи са за автора; а смисъла от тях ни го припомня тук самият автор. Решите ли да го подкрепите, ползвайте някой от начините тук. Ако се колебаете за сумата – препоръчваме 2 лева.

Тиражът на “Царска заръка” на хартия е изчерпан!

И авторът, и ние ще се радваме на отзивите ви, независимо дали ще са в две думи или двайсет хиляди. 😉 Оставяйте ги или тук, или във форума, или на имейла горе. За смисъла от отзивите трябва ли да търсим връзки и цитати? 😀

~ ~ ~

И с „Да пробудиш драконче“ поредицата вече е пълна.

Дали? 😉

14 коментара за “Николай Теллалов – “Царска заръка”, електронна

 1. Прочетох ги на един дъх – Да продубиш драконче, Царска заръка и Пълноземие – останах изключително очарована и омаяна – приказният свят от детството ми, пречупено през вселенския поглед и изключително богатия език на автора, ме впечатлиха много. С голямо удоволстие бих препоръчла поредицата на мои приятели. Успех на автора и в бъдещите му начинания, ще го следя с интерес!!

 2. Книгата ми хареса, както и цялата поредица. С удоволствие бих я препоръчал на всеки, а също така бих я прочел отново след известно време.
  Весели празници на всички!

 3. 9 дни не можах да се наспя ,докато не изчетох и последния ред от серията за Дракончето .Сега вече знам , че имаме българки автори по-добри от Филип Хосе Фармър ,Робърт Джордан , Брандън Сандерсън .
  Споменавам ги ,защото само тези според мен ,могат да се мерят с този шедьовър на Теллалов . Браво и благодаря !

 4. „Царска заръка“ е една великолепно написана приказка, която наистина се чете на един дъх. Същото мога да кажа и за останалите части на поредицата… Просто възхитителни и завладяващи! Смятам, че ако повечето хора имаха мирогледа на шарканите, нашата Горна земя би била едно много по-приятно място за живеене. Пожелавам на Николай Теллалов много успехи. Създал е нещо прекрасно.

 5. Очарователно и невероятно! Фантастично приключение за ума! В поредицата за драконче има по малко за всеки вкус-романтика, любов, мит, история, фантастика. Вплитането на фолклора и уникалния стил на автора преоткриха за мен българската литература. Напомня за позабравени днес човешки ценности …

 6. Разкошна книга и цялата поредица.Просто не ми стигат думите.Наистина!Четат се на един дъх.Пожелавам много успех на Николай Теллалов и да ни зарадва с още завладяващи истории.

 7. Преди известно време ми се отдаде възможноста да прочета „Да събудиш драконче“. За пъви път попадах на история, която е изградена с герои от българския фолклор. Самата история е разказана по невероятен начин от автора и ако я оставиш дори и за момент, продължаваш да се чудиш как ли продължава. Това е чувството, което търся в една книга. На автора пожелавам успехи и се надявам да ни зарадва с още от неговите произведения!

 8. За сега съм прочела само „Да събудиш драконче“ и съм много приятно изненадана от факта, че фантастичното е изградено на основата на български фолклор, оплетено с несъвсем класическа любовна история и са вкарани доста разсъждения (и факти) за нашата история. Радвам се, че имам възможността да срещна тасова прекрасно българско творение. Успехи на автора (не само в писането, ами и централно и генерално)!

 9. Мъчи ме (радостно) безсъние, та рекох да споделя:

  На 19 май се навършват точно 15 години от зараждането на идеята (мечтата 😉 ) за Верена.

  Така ми сподели Николай Теллалов, докато заедно се радвахме на едно друго раждане от един друг Николай…

  … Как да заспи човек при толкова много радости? 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото