Приятели,

Видяхте ли електронните издания на “змейската” четирилогия на Николай Теллалов:

А чудили ли сте се за “четирилогия”? 🙂

И докато се чудите – ние вмъкваме цифри за платените досега електронни книги:

Е-книга Платени бройки
Да пробудиш драконче 108/57
Царска заръка 200/51
Пълноземие 69/46
Слънце недосегаемо 95/48
Следващ роман 160/9

(Статистиката е актуална към 3 октомври 2021. Първото число указва бройките преди добавянето на „Царска заръка“ в Chitanka.info на 14.12.2014. Второто – след това.)

А ето и Идеята:

Николай Теллалов е готов да завърши следващия си роман, ако ние, читателите, му осигурим достатъчно светлина, свързаност, сили и сладост – иначе казано, “ток, интернет, хляб и мармалад”.

“Достатъчно средства” е разтегливо понятие 😉 – но в случая практически означава средно по 60 платени е-книги от всяко заглавие в таблицата горе.

“Следващ роман” означава:

А) “Слънцеград”
(“Змейска” поредица)

Кавхан Вананд е решен да построи съвършен свят. Преди, прекосявайки времена и пространства, е видял исторически линии, които не са му допаднали. Темпорален скок обратно в началото на единайсети век сътворява нова паралелна реалност, нова вселена, в която Вананд започва своя експеримент. Той прави вероизповеданията въпрос на личен избор. Конструира машини, в които техниката се съчетава с магия. Превръща властването в истинско служене на народа. Поканва обратно в земите на Саракта приказните племена – самодиви, караконджоли, таласъми, – като ги помирява с човеците.
И въпреки това Слънцеград преживява криза след криза. Вече 400 години кавхан Вананд не смее да се оттегли от ролята си на надзорник и коректор. А последните събития го убеждават, че делото на живота му е застрашено наистина. Затова Вананд търси съвет, като наема консултанти от друга, предишната своя, вселена.

Б) “Стръв”
(Продължение на “10 на -9“)

Началото на ерата на асемблерните нанорепликатори. Ера на огромни, небивали преди персонални възможности. Ера на промяна на ценности, практики, мечти. Мечти, достъпни за реализиране съвсем буквално – за добро или лошо.
Но и ера на изгубени навици, на променлива идентичност. Ера на изведнъж изчезнал разбираем личен смисъл в живота. Преди смъртта е плашела, но е и задавала рамки, а сега тя е отменена. Преди животът е имал ясни етапи и срок, но сега всичко се обърква.
Мнозина намират утеха в изкуствени игрови светове. Ето един от тях: две армии, обсадени и обсаждащи. Перфектна симулация. Или реално изграден от наномашините декор? Кому е нужно да ангажира толкова ресурси за една игра, и то на насилие? Каква е нейната истинска цел? И могат ли нейните участници да отговорят на тези въпроси “отвътре”?
Навярно трябва да започнат от себе си, като всеки се запита: а защо пожелах да съм ТУК?

(Междувременно авторът подготвя нова редакция на “10 на -9”.)

В) “Асо плъх”
(първа книга от цикълa “Молтар”)

Звезда HD160691, на 49,83 светлинни години от Земята.
Единствената подходяща за заселване планета е колонизирана в хода на мисия 39/2076/ААК от звездолет-слънцепиец “Антарес-104” с Т-субститутор на борда. Колонията получава името Молтар в дневника на мисията. Заселниците не го променят.
50 години след първия Т-контакт със Земята предстои нов сеанс на обмяна на пратки между двата свята. Екип от земен университет пристига за проучване. Земяните разполагат с броени часове преди отката на субституцията, за да узнаят, че: едва половината от молтарианците принадлежат към вида “Хомо сапиенс сапиенс”, но въпреки това нямат междувидови проблеми (като изключим идиотите от Автономията); че смятаното за утопия може да бъде реалност (като изключим отчаяните консерватори от Кметството); както и че ако твърде често изтегляш от колодата си Асо плъх, ще ти се случи много интересно дежурство.

Г) Авторът има ли други предложения?

Подсказваме: възможен е повече от един отговор. 😉

Авторът ще се вслуша в избора ви. (Оставите ли избора на него – в момента най му е на сърце “Асо плъх”.)

Изданието ще е електронно, във формати, удобни за е-четци и (вече старомодните?) компютърни монитoри. Като минимум: FB2 и HTML.

При достатъчно заявки (поне дузина), ще спретнем и PDF с размер А5, за разпечатване – така че две страници да се събират върху лист А4. (Бъдете мили към дома Земя, печатайте двустранно. 🙂 )

Препоръчителната му цена (разбирайте и “сума за предварителна поръчка” 😉 ) е 3 лева… освен ако авторът не изненада сам себе си с обема.

Оттук нататък всичко е в ръцете ни – ръцете на читателите. 🙂

П.П. За да не претоварваме тази вест – събираме още любопитности около следващия роман в специалната тема във форума.

~ ~ ~

Дали ще има и хартиено издание? Това зависи от:

1) бройката желаещи, които се включат в ГОЛЯМОТО ПИТАНЕ. Припомняме:

Разгледай възможностите. Питай, ако има нужда. Гласувай. И щом се събере трицифрено число желаещи за някоя от книгите – задействаме се да я издадем.

(от стаята ни “Въпроси и отговори“)

2) колко бързо ще си възстановим загубите – на пари, нервни клетки и мотивация – от работата с некоректни книгопразпространители. Темата е дълга, непразнична и засега ще си/ви я спестим. Ако искате да помогнете – моля поръчвайте книгите ни направо от нас. По-нататък сигурно ще ви помолим и за друг тип помощ.