Пишещи приятели,

Виждали ли сте нашата онлайн редакторска работилница?

А искате ли да участвате в редакторски обсъждания на живо?

Ако да: заповядайте на новата Редактилница, която започва през февруари в София. Тя е духовен наследник на писателските работилници в Китен 2011Велинград 2012Велинград 2013Китен 2013Велинград 2014Слънчев бряг 2014, Велинград 2015 и Мелник 2015. Ако не сте били там – няма страшно. 🙂 Ще се съобразим с нивото и желанията на всеки от вас поотделно.

Какво ще съдържа Редактилницата?

18 астрономически часа редакции на ваши лични текстове – проза, поезия, публицистика, драма, творения отвъд тия тесни типове и жанрове… В общо 9 блока, по два часа всеки.

Обърнете внимание: работим направо с вашите текстове. С минимум теория и максимум практика.

(Освен ако самите вие не възжелаете още теория. 😉 )

За кого е удачна тя?

За всеки, който обича да пише и иска да развива уменията си. Тъй като тази работилница ще наблегне върху редакциите, тя ще ви е особено полезна, ако в момента работите по конкретен текст.

Ако се вълнувате от другите страни на книгосъздаването и -издаването: от първоначалната идея до разгласата и разпространението на готовата книга, хартиена или електронна, в България или в чужбина, ще говорим и за тях. Преслушайте записите от Китен 2011; много от въпросите ви навярно ще открият отговорите си там.

Кой ще я води?

Калин М. Ненов, който до момента е редактирал над 6000 страници художествен текст и около 70 български автори и преводачи.

Къде ще се проведе?

В книжен център „Славейков“ в София. Обаче… нали обещавате да не се разсейвате с всичките книги-игри и англоезична литература наоколо? 😀

Кога?

От 14 февруари (неделя) до 13 март. Срещите ни ще бъдат всяка събота и неделя, от 11 до 13 часа. (Сутринта. 😉 )

Колко струва?

90 лева. Значи: по 5 лв. на астрономически час.

Как да участвам?

Изпратете на poslednorog -в- gmail-точка-com до 31 януари не повече от 10 страници (18000 знака, вкл. интервалите) ваш текст за участие в Редактилницата. Може да е завършен или откъс от нещо по-голямо. Ако имате конкретни въпроси по текста, включете и тях.

Как да си платя?

Вариант А: по някой от начините тук. Най-късно на 14 февруари. По възможност – преди 8 февруари.

Вариант Б (нежелателен): в кеш, на място в книжен център „Славейков“ на самия 14 февруари.

Внимание: В момента, в който се запишат 12-14 участници, свободните ни места (буквално) се изчерпват. Всички останали желаещи ще се наложи да изчакат за евентуални следващи Редактилници. (Дали ще има такива, зависи от бройката желаещи и наличието на водещ. Логично. 😉 )

Записани до момента (01.02.2016): 9 участници.

Нещо друго?

Редактилницата ще се състои само ако се запишат поне петима участници. Доведете и другарче. 😉

Добавка от 01.02.: Записаха се -> потегляме. 🙂

Искате ли да видите как протича една примерна среща? Тогава до 20 януари пратете на имейла ни текст за редакция – при същите условия както горе. И заповядайте на 23 януари (събота), от 10 до 12 часа, в книжен център „Славейков“. Вход: свободен. 🙂

Добавка от 26.01.: А искате ли да чуете как протече примерната среща? Заповядайте. 😉

И още: кои български автори бихте желали да споделят с вас тайните на словесната си магия? В Човешката библиотека познаваме мнооооого писатели… може дори да склоним някои от тях да участват в следващи работилници.

(Също толкова мнооооого писатели всъщност не обичат да говорят пред публика. Тайните на словесната магия често са съкровени и лични. 😉 )

Та… пожелайте ги отсега. Елена Павлова? Николай Теллалов? Любомир Николов – Нарви? Григор Гачев? Велко Милоев? Слушаме ви.

… Нещо друго? 🙂

Наглеждайте тази вест за промени.

Ваш работилничар:
Кал:)н