Питър Бийгъл има нужда от подкрепата ни

Приятели:

Питър Бийгъл се нуждае от финансова помощ за съдебното дело, което води срещу бившия си агент; един от залозите в това дело са правата върху книгите му. Затова през следващите месеци ще препращаме всички приходи от българските електронни издания на „Последният еднорог“ и „Песента на ханджията“ към дарителската му сметка.

Събрани до момента (7 декември): 176 лв.
Пратени към Питър: 175 лв.

Подробна информация открийте във форума ни. (Ще ви е нужна регистрация. Отговорът на тайния въпрос е „Непоискано добро“ – без кавичките.)

Препоръчваме ви да започнете да четете от края (последните постове) към началото. По-лесно ще се ориентирате докъде е стигнала ситуацията.

(Освен това ще сте подготвени, че първите постове съдържат абсолютни лъжи и измами. Тях всъщност даже няма смисъл да ги четете.)

Няколко лични думи от Кал:

Следя разрива между Питър и агента му от над две години и от палитрата емоции, през които преминавам, най-честа и най-трайна е „не мога да повярвам, че това се случва“. Дори сега, в този момент, не мога. Все се надявам, че отнякъде ще допрепуска еднорогата, ще ни докосне и отново ще сме чисти, честни, истински…

Навярно мога да разказвам много за какво се крие зад „не мога да повярвам“… но нямам сили. По-точно, искам да впрегна силите си, за да помогна на Питър. Не само като негов представител (point-of-contact) за България. Не само като негов почитател (). Искам да му помогна както приятел помага на приятел. Понякога ми се струва, че в нашите среди, на писането и издаването, забравяме за приятелствата. Което би направило всичките ни писаници и издания безполезни.

Ако имате и други предложения как да го подкрепим, слушам ви.

С теб сме, Питър. И ето, даже в най-дълбоката тъма започва да струи седефено сияние

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото