Непоискано добро
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Непоискано добро
Въпроси и отзиви за романa на „Светлини сред сенките“: първа част и предстоящата втора.
Първият въпрос е от нас към вас – вижте анкетата горе.
Вариант 1:
Вариант 2:
Може да пишете и защо.
Първият въпрос е от нас към вас – вижте анкетата горе.
Вариант 1:
Вариант 2:
Може да пишете и защо.
- Attachments
-
- nepoiskano_dobro_kor2_m.jpg
- Корица за „Непоискано добро“, вариант 2. Художник Маринела Тенева
- (75.36 KiB) Not downloaded yet
-
- nepoiskano_dobro_kor1_m.jpg
- Корица за „Непоискано добро“, вариант 1. Художник Маринела Тенева
- (78.19 KiB) Not downloaded yet
Last edited by Кал on Thu Apr 04, 2013 10:46 am, edited 2 times in total.
-
- Global Moderator
- Been thanked: 7 times
Re: Непоискано добро
Ъм, аз не мога да намеря разликата Да не би да са две еднакви картинки качени по погрешка?
- winterwolf
разликата е в това че надписа от печата във втория вариант е ..по изместен с 1 идея. вече имаме и трети вариант, който е одобрен от целия клуб. разликите пак са малки.
Doctrina est fructus dulcis, radicis amarae.
И аз за трети гласувах, но бих дала предложение с една идея да се засили АВТОРЪТ. Леко се губи на фона на червеното ОДОБРЕНО и е с по-малки букви. За мен - ако правилно съм разбрала, че е Мартин - да се помисли за акцент графичен върху него - или големина на шрифта, или цвятм или самият шрифт да е по с характер. В момента ми се чини, че червеното от ОДОБРЕНО го минава (заглушава). Инак другото е СУПЕР
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
-
- Global Moderator
- Been thanked: 7 times
Популяризирам при мене си - покрай конкурса сума ти изр... талантливи млади автори ми влезнаха у блогчето да видят коя е киселата лелка , която им казва, че не заслужават книжна слава. А някои даже са положително настроени
http://annahells.wordpress.com/2012/11/27/непоискано-добро-нов-роман-от-светлин
http://annahells.wordpress.com/2012/11/27/непоискано-добро-нов-роман-от-светлин
- Кал
- Първопроходец
-
- Лъч
- Has thanked: 1234 times
- Been thanked: 254 times
Упс. Току що извърших дублиране на тая вест по пощата...
Е, хихик, както казва нашия приятел: "Колкото повече, толкова повече!"
Е, хихик, както казва нашия приятел: "Колкото повече, толкова повече!"
- Кал
- Първопроходец
-
- Лъч
- Has thanked: 1234 times
- Been thanked: 254 times
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
Зимна Таласъмия: разговор с Ангелина Илиева (Йоан Владимир) и приятели за „Непоискано добро 1“... и не само
- Кал
- Първопроходец
-
- Global Moderator
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 56 times
Втори откъс тук - http://choveshkata.net/blog/?p=3498.
Nameless Here For Evermore
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
Пуснах покана в:
„Аз обичам книгите“ в Гугъл+
форума на chitanka.info
форума на Shadowdance
група Bulgaria reads в Goodreads
форума към клуб „Ефремов“
„Аз обичам книгите“ в Гугъл+
форума на chitanka.info
форума на Shadowdance
група Bulgaria reads в Goodreads
форума към клуб „Ефремов“
- Кал
- Първопроходец
- Кал
- Първопроходец
25.04.2013: звукозапис от премиера на „Непоискано добро II“ в семинарен център „Раковски“
- Кал
- Първопроходец
Следващия вторник, 18 юни, ще има читателско обсъждане на двете части на романа в клуб „Иван Ефремов“: Културен дом „Средец“ – София, ул. Кракра 2А, стая 213, от 20 до 21:30. Заедно с разговор за „Тринайсетте цвята на дъгата“.
Заповядайте.
Заповядайте.
- frog
- добромет
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 856 times
So
I read it. The good thing about it is that I can read the sequel whenever I want.
Хареса ми, че чак към ~ 30 стр. Леона се зажалва, че е сама - че чак тогава се появи обобщение за нея от нея.
Стр. 35: "Какво беше тя преди да се появи Етиен?"
Хареса ми, че няма излишни въведения, а всичко се научава в движение.
Мъчителна ми е тази привъзраност между Леона и Етиен. Почти безкрайно.
И отношенията Етиен-Дел, Етиен-Мая, Кериан-Мая.
Но почти за всичко приветствам начина, по който са предадени.
Иначе са ми мъчителни и Марко-Леона, Леона-Тони (+ утешително второто). Защото ограничената среда не позволи като малка да имам нормално приятелство с момче. Това досега ме измъчва с отпечатъка си. Мо има приятелка от "детинство". Е, от началото на гимназията, доколкото знам. Но аз такъв аналог нямам. И това е празнина. Винаги съм мислела, че е невъзможно. Да се общува нормално с момче преди зряла възраст. Защото всички се правеха на идиоти. Приятелството между момче и момиче беше табу, защото непременно означаваше нещо. Затова си мислех, че е невъзможно. И... завиждам на тумбите шумни лапетии от СМГ, които са смесени, а не еднополови. Енивей.
Забавлявах се на радостта на Леона, когато откриваше реакциите на Етиен на екраните. Може би това ми беше най-мило и гениално.
Незаядливи забележки към илюстрациите естествено, че имам.
Веждите на корицата са неестетично тънки. Това Мо би държал да ви го каже.
На първата и втората картинка гърдите на Леона са големи!
На втората има носле като "аватарец".
Стр. 96 - картинка на Етиен и Мая на двеутажното легло. Преди страница и нещо пише, че тя е светлокоса. Макар че от първия миг през цялото време упорито си я представям с тъмна къса права коса.
Измъчените обяснения на Мая за Кериан и неясните реакции на Етиен ми се щеше да ги няма, но пък едва ли е било възможно.
И Кериан беше повърнал, за бога, а те са се целунали и тя само си изтри блузата с омразно ментова кърпичка! Всички знаем Pearl Harbor!
Имената няма да ги коментирам, защото това винаги е прекалено субеткивно и съм чела особено грозни забележки!
_________
Прииска ми се отново да прочета "Градът и звездите" на Артър Кларк.
И май е крайно време отново да опитам и да се преборя (try and) с "Къде отиде Шан-Халам-Ачук?"
I read it. The good thing about it is that I can read the sequel whenever I want.
Хареса ми, че чак към ~ 30 стр. Леона се зажалва, че е сама - че чак тогава се появи обобщение за нея от нея.
Стр. 35: "Какво беше тя преди да се появи Етиен?"
Хареса ми, че няма излишни въведения, а всичко се научава в движение.
Мъчителна ми е тази привъзраност между Леона и Етиен. Почти безкрайно.
И отношенията Етиен-Дел, Етиен-Мая, Кериан-Мая.
Но почти за всичко приветствам начина, по който са предадени.
Иначе са ми мъчителни и Марко-Леона, Леона-Тони (+ утешително второто). Защото ограничената среда не позволи като малка да имам нормално приятелство с момче. Това досега ме измъчва с отпечатъка си. Мо има приятелка от "детинство". Е, от началото на гимназията, доколкото знам. Но аз такъв аналог нямам. И това е празнина. Винаги съм мислела, че е невъзможно. Да се общува нормално с момче преди зряла възраст. Защото всички се правеха на идиоти. Приятелството между момче и момиче беше табу, защото непременно означаваше нещо. Затова си мислех, че е невъзможно. И... завиждам на тумбите шумни лапетии от СМГ, които са смесени, а не еднополови. Енивей.
Забавлявах се на радостта на Леона, когато откриваше реакциите на Етиен на екраните. Може би това ми беше най-мило и гениално.
Незаядливи забележки към илюстрациите естествено, че имам.
Веждите на корицата са неестетично тънки. Това Мо би държал да ви го каже.
На първата и втората картинка гърдите на Леона са големи!
На втората има носле като "аватарец".
Стр. 96 - картинка на Етиен и Мая на двеутажното легло. Преди страница и нещо пише, че тя е светлокоса. Макар че от първия миг през цялото време упорито си я представям с тъмна къса права коса.
Измъчените обяснения на Мая за Кериан и неясните реакции на Етиен ми се щеше да ги няма, но пък едва ли е било възможно.
И Кериан беше повърнал, за бога, а те са се целунали и тя само си изтри блузата с омразно ментова кърпичка! Всички знаем Pearl Harbor!
Имената няма да ги коментирам, защото това винаги е прекалено субеткивно и съм чела особено грозни забележки!
_________
Прииска ми се отново да прочета "Градът и звездите" на Артър Кларк.
И май е крайно време отново да опитам и да се преборя (try and) с "Къде отиде Шан-Халам-Ачук?"
„Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
- frog
- добромет
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 856 times
В момента не мога да коментирам другите работи, дето съм мислела да коментирам, защото НЕ МОГА ПОВЕЧЕ!!! НЕ ИЗДЪРЖАМ!!!
КОЙ ВИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ПРИ 99,(9)% пред "като" се пише ЗАПЕТАЯ, ГОСПОДИ, БОЖЕ МОЙ!!!
С ей такива огромни букви искам да пиша!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вън съм от кожата си, въпросът изобщо не опира до корекция, не! Не е заради тази моя свръхусетливост, не! Всъщност е! Тези запетаи пред като ме убиват! Ще вляза в лудница заради тях!!! Накъсват мисълта ми! Кой ви каза, че се пише запетая?! Не обвинявам никого! Просто след като на почти всички места има такава запетая, явно имате теория за нея!!! Но аз умирам! Умирам! Души ме! Не знам как ще приключа второто Добро!!! Остават ми цели 17 листа официален текст, а ще пукна! Чашата преля отдавна. Мисля, че търпях в цялата първа книга. Когато продължи и във втората, обезумях!
"Добра съм, като теб." за мен значи "Добра съм. Като теб." Ето така ми се накъсва и е тера патологична тази запетая! Не мога да опиша колко ме боли от нея в десетките ѝ повторения, защото така сте написали Доброто в Казанлък, със сравнения, с наслагващи, подчертаващи сравнения. И почти всичките са със запетая, Боже опази! Не съм филолог психопат, който да се побърква от една запетая. Побърквам се от безкрайни повторения на едно и също явление!
Някой да се помоли за агонията ми до края на книгата... Не знам как ще я дочета
КОЙ ВИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ПРИ 99,(9)% пред "като" се пише ЗАПЕТАЯ, ГОСПОДИ, БОЖЕ МОЙ!!!
С ей такива огромни букви искам да пиша!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вън съм от кожата си, въпросът изобщо не опира до корекция, не! Не е заради тази моя свръхусетливост, не! Всъщност е! Тези запетаи пред като ме убиват! Ще вляза в лудница заради тях!!! Накъсват мисълта ми! Кой ви каза, че се пише запетая?! Не обвинявам никого! Просто след като на почти всички места има такава запетая, явно имате теория за нея!!! Но аз умирам! Умирам! Души ме! Не знам как ще приключа второто Добро!!! Остават ми цели 17 листа официален текст, а ще пукна! Чашата преля отдавна. Мисля, че търпях в цялата първа книга. Когато продължи и във втората, обезумях!
"Добра съм, като теб." за мен значи "Добра съм. Като теб." Ето така ми се накъсва и е тера патологична тази запетая! Не мога да опиша колко ме боли от нея в десетките ѝ повторения, защото така сте написали Доброто в Казанлък, със сравнения, с наслагващи, подчертаващи сравнения. И почти всичките са със запетая, Боже опази! Не съм филолог психопат, който да се побърква от една запетая. Побърквам се от безкрайни повторения на едно и също явление!
Някой да се помоли за агонията ми до края на книгата... Не знам как ще я дочета
„Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
- Кал
- Първопроходец
Хриси (:
(Да приложим нещо от писателската работилница.)
Следващия път, вместо да пишеш половин екран мъка, ти възлагам редакторска задача:
Да напишеш половин екран алтернативни предложения, изразяващи вложеното в „Добра съм, като теб“ по други начини.
Така всички ще научим нещо.
(Да приложим нещо от писателската работилница.)
Следващия път, вместо да пишеш половин екран мъка, ти възлагам редакторска задача:
Да напишеш половин екран алтернативни предложения, изразяващи вложеното в „Добра съм, като теб“ по други начини.
Така всички ще научим нещо.