Отгласи: 18.11.07

днес най-сетне пристъпих към тържествено четене на Еднорогата в ценния й човешко-библиотечен вариант. изчетох само 3 странички, което за мен е много нетипично, но това е защото се топлих обилно на лъчите на не едно живо описание и току спирах да се порадвам на някоя красива думичка… имам си цветни моливи и тия дни обичам лично да добавям към любимите си книжки, та рисувах и очертавах около интригуващите образи и думи… (нали не съм в Бг, та красотите на езика ни са се скрили в по-несъзнателните и не-ежедневни части от вътрешния ми свят, и е вълнуващо да ги преоткривам). та тия 3 днес бяха цяло богатство и очаквам с нетърпение следващите 3!

(Милена)

…топлени, топлещи…

Добро утро, Приятели! 🙂

Еднорози през древността

… да 🙂 вижте тези прекрасни линкове, потопете се в атмосферата на древното и ще се убедите сами, че те са съществували.


Ако се вгледате добре, ще различите кафявото рогче, изрисувано върху камъка, и самия еднорог, насред другите създания.
А ето го, ето го и тук –

Еднорог

Пещерата Ласко се намира във Франция и

През 1963 година с решение на министъра на културата на Франция А. Малро, Ласко е купена от държавата и е закрита за 14 години. Благодарение на дългата и търпелива работа на целия колектив от археолози, биолози, химици, спалеолози и геоморфолози, живописта и графиката на пещерата били спасени от разрушение. И днес входът на Ласко е затворен за туристи. Пещерата може да бъде разгледана само от специалисти и то по предварителна заявка, която, за да бъде одобрена изисква едва ли не година. На ден в пещерата могат да влязат не повече от 6 човека. Два дни от седмицата е изцяло затворена. Във връзка с реставрацията на живописта в пещерата, рязко се увеличава и интереса на широката публика. Монтиняк е разположен близо до оживен автомобилен път, който води на юг от Франция към традициионни места за почивка. На специалистите, отговарящи за музея им хрумнала идеята да създадат изкуствено копие на пещерата. За това била необходима съвършена нова технология, която отработвали на т. нар. Ротонда на пещерата.

Сайтът разполага с версия на руски и английски език, което го прави достъпен както за англочетящите и говорящи приятели и почитатели на еднорозите, така и за разбиращите и обичащи руски.

Надявам се да ви е интересно и полезно!
Аз вече се гмурнах, гмурнете се с мен и вие! 😉

И бъдете!
Светличето във и до вас 😉

Към началото