Shine: Антология с оптимистична фантастика

Здравейте англочетящи приятели-читатели.

Представяме ви антологията с оптимистична фантастика Shine.

Интервю с редактора Jetse de Vries.

Възнамеряваме да се снабдим с антологията от тук. Ако книгата е грабнала и вашето съзнание, можем да заявим бройка и за вас. Просто откликнете на тази тема.

Блестете 🙂

Представяме ви: The Last Unicorn, issue 1

Приятели 🙂

По повод приближаващия Ден на най-важния човек във всеки от нас ;), вижте какво допрепуска от земите отвъд Голямата вода…

корица на комикса The Last Unicorn, бр. 1

страница от комикса The Last Unicorn, бр. 1

Комикс е. На английски. С рисунък-магия.

(Това, че е на английски, да не ви плаши. Репликите са взети почти едно към едно от романа. Значи – може направо да ги препишете оттам и да залепите балончета върху оригиналите… :D)

Тия 32 страници са побрали първа глава от „Последният еднорог“, плюс част от интервю с Питър С. Бийгъл. Останалите глави очакваме в следващите пет части.

Струва 9 лева. Поръчва се както обикновено.

Меко препускане – и вълшебства!

Писателска работилница (29.05.)

Приятели 🙂

Следващата среща на младежката писателска работилница ще бъде на ул. „Ангиста 8“, на 29.05. (събота) от 16:00 до 18:00 часа. Вижте условията за участие. Входът е все така свободен.

Пращайте текстовете си до петък включително. Ако местата се запълнят – пазим ги за следващите срещи.

Ако идвате само за да слушате – добре сте ни дошли.

Иииии… напомняме:

Лятна академия на море… една седмица писане, писане, писане!

До среща! 🙂

Трудът краси човека 3

А творчеството все така краси Човешката. 😀

От ноември 2009-а досега:

Мария Белчева от казанлъшкия клуб „Светлини сред сенките“ получи:

  • втора награда от Национален конкурс за младежки фантастичен разказ, свързан с миналото, настоящето и бъдещето на Бургас, за разказа „Парченца смърт“
  • първа награда в категория приказка от Национален поетичен конкурс „Веса Паспалеева“
  • златен медал в Национален конкурс „Присмехулници“ за хумористичен разказ
  • отличия от писателската работилница на Фестивала на българското образование за разказа „Нимфа“

Отличия от Фестивала на българското образование взе и сестричката й Михаела Белчева, първокласничка, за разказа „Луда котка“.

Димитър Манолов заслужи:

Бранимир Събев спечели за втори път първото място в категория проза в Националния конкурс на фондация „Св. Климент Охридски“ към СУ с разказа „Човекът, който обичаше Стивън Кинг“.

Превод на Сияна Иванова бе публикуван в българската версия на Индимедия.

Калин Ненов видя първата си публикация в чужбина: „Tríptico para Hombres Valientes y Maleantes“ в испанското е-списание Aurora Bitzine, в превод на Христо Пощаков и Хосе Висенте Ортуньо.

Атанас П. Славов и отличеният в Копнежа за български фантастични разкази за чудо и показ Любомир П. Николов бяха публикувани в дебютния брой на американското електронно списание Marginal Boundaries, съответно със „Сиянието на реката“ и „В началото бе метрото“. Компания им прави Ивайло П. Иванов, със „Сънувах човешко лице“. Всички преводи са дело на Фантазийската преводаческа школа.

~ ~ ~

По повод на започващия Базар на книгата в НДК:

Ние все така възразяваме срещу условията за участие в него. Имайте го предвид, ако попаднете на наши книги там. Отстъпките за тях ще са незабележими – ако изобщо има. 😉

~ ~ ~

И по повод на днешния празник:

Поръчайте си книга от Човешката библиотека, на половин (Приятелска) цена.

Отстъпката важи за поръчки, получени до полунощ; за не повече от три книги, издания на Човешката (без Посестримите); може да поръчвате направо тук или на мейла ни.

(Точно така, проверяваме колко души следят редовно блога ни. 😀 А ако изпуснете „намалението“ и мнооого ви е яд – припомняме, че вече имаме и Обществено крило, в което се чете, без да се плаща. Там няма срокове и други промо смехории…)

Бъдеем!

Каним ви на: лятна академия на море :)

Приятели 🙂

В този файл ще откриете летните едноседмични курсове (на море 🙂 ), които предлагат нашите съратници от сдружение „Професионален форум за образованието“.

На последна страница е писателската работилница, организирана от нас, Човешката библиотека, съвместно с фентъзи клуб  „Светлини сред сенките“. Една седмица писане и плискане, ура! (Предупреждавам, че писането ще преобладава… :D)

Ето описанието вкратце:

В писателската работилница ще си помагаме да:

  • си изясним какво искаме да кажем;
  • открием как да го изразим най-въздействащо;
  • четем внимателно;
  • редактираме текстове, художествени и не само, свои и чужди;
  • обсъждаме плодотворно текстовете си с други хора;
  • (по желание) пишем заедно.

Водещите Калин Ненов, Димитър Манолов, Валентина Димова и Стефан Василев имат опит като автори на проза, поезия и есеистика, участници в съавторства, редактори и коректори, членове на конкурсни журита. Те описват себе си преди всичко като „страстни читатели“ – хора, за които словото е също тъй живително като въздуха или водата.

Каним желаещите предварително да пратят на poslednorog -в- gmail.com до 10 хиляди знака свой текст, с който ще участват в работилницата (завършен или откъс от по-дълга творба).

Предварителните материали за курсовете и работилниците лека-полека публикуваме на сайта на академията.

Ако имате въпроси по писателската работилница – слушаме ви внимателно.

За мнозина от вас сигурно е рано да потвърдят отсега – но все пак молим да ни драснете един ред (на poslednorog -в- gmail.com), ако участието в работилницата ви влече. Това не ви задължава с нищо – само ни дава най-обща представа дали и колко голяма група ще се събере.

Ако имате въпроси по другите курсове – свържете се направо с „Професионален форум за образованието“ (във файла ще намерите телефоните и имейлите им).

И – предайте нататък!

А като подгрявка към работилницата ви предлагаме един мъъъъничък тест:

Какви сте в… литературата
(най-долу)

Бъдете!
Кал:)н и екипът на ЧоБи

Към началото