Kаним ви на: 21.12.2012 – Тържествен край на света

Наближава знаменателната дата 21.12.2012 г., за която множество пророци и проповедници ни обещаваха край на света. И ето: един по един, пророците оттеглят обещанията си и ги отлагат… А датата си остава. И тъй като масовото съзнание счита, че Краят е тема, с която се занимават фантастите; и тъй като масовото съзнание ражда масовата реалност (… тук Наско просто ще ме пребие – бел. Кал :D) – ние, творците на фантастика, не можем да не ви сътворим обещания край.

Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“, Човешката библиотека и Националния музей „Земята и хората“ ви канят на:

ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ:

ПОСРЕЩАНЕ

И ИЗПРАЩАНЕ

НА КРАЯ НА СВЕТА!!!

На 21.12. 2012 г. (петък) от 18 ч. във видеозалата на музей „Земята и хората (бул. Черни връх 4, София; задният вход на музея) заповядайте на среща с членовете на „Тера Фантазия“, Човешката библиотека, клуб „Светлини сред сенките“ и приятели.

Очакват ви фрагменти от избрани пророчества и други фантасмагории: включая прожекция на тематично-подбран-зрелищен-но-и-размислящ-филм. (Запазваме си правото да ви изненадаме кой ще е. ;)) Според непроверени слухове лично участие ще вземе планетата Нибиру, а зад кадъра – духовете на Светослав Минков, Станислав Лем, Иван Ефремов, Рей Бредбъри и Робърт Шекли. Ще връчим награди и отличия на заслужили фантастични дейци. Както миналата година, един от творците ще получи „Аметистовата роза на въображението“. Клуб „Светлини сред сенките“ ще представи новите си книги – „Непоискано добро“, „Дупка в небето“ и още една, която дори ние не ѝ знаем името. Човешката библиотека гордо ще размаха новите хартиени издания на „Докосвания“ и „Да пробудиш драконче“ (ако въобще са останали бройки…).

А накрая – но преди края – ще бъде премиерата на новия алманах „ФантАstika 2012“, в който като истинско дежавю е описано случващото се в този миг събитие.

Ние, фантастите и творците, ви чакаме.

Елате вие при края, за да не дойде…

Ама това си го знаете. 😉

8 коментара за “Kаним ви на: 21.12.2012 – Тържествен край на света

 1. и аз ще мина но за малко.

  Абе тоя Богданов, пак ли напира да идва, приятел ми е във фейсбук впрочем… ужас…

 2. Идвам. Макар и за съвсем набързо, че от 18:30 съм на друго мероприятие – трябва да си взема „Докосвания“. И онзи младеж, автора й, по-добре да е там и да дава автографи! Ама ха! 😀

 3. Специално съобщение от прес-центъра на ЧоБи до лицето Иван Богданов

  Уважаеми г-н Богданов,

  Имаме удоволствието да Ви предупредим, че освен комитета по посрещане (и изпращане) на предстоящия край на света, сме сформирали работна група по посрещане (и изпращане) на лицето Иван Богданов – Вас – на (и от) мястото на събитието.

  Бъдете предупреден.

  И весели празници!

 4. По един ще носим. Но ако ни потрябват повече – имаме нужда да знаем предварително. 🙂

 5. Аз… кхм, няма ли да е добре да се носи по един брой от книги на Човешката библиотека и Казанлък дори те да не са поръчани? Донагласям си поръчката, но иначе събитието е ценно за запознаване на външни хора с изданията.
  Знам как се стига до офс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото