Приятели (:

Този месец освен писателската работилница в Кранево ни предстои още едно книжно събитие: среща с читателски клуб „Орбита“ във Варна.

Заповядайте на 21 август от 19 ч. на входа на Морската градина.

Ще си изберем удобно местенце на открито, ще поседнем и ще си припомним какво отличава ЧоБи от традиционните издателства. По какви критерии избираме книгите в поредицата и как им помагаме да видят бял свят. Ще може да ни разпитате за всичко: за процеса на подбор, за По-желаването, за редакцията и коректурата, предпечата и оформлението… Ако ви е любопитно, ще засегнем и болезнени теми като разгласата и разпространението.

И разбира се, ще ви разкажем и за другите си редовни инициативи: Копнежите ни за растящо творчество и конкурса „Изгревът наследващото“, с които търсим и насърчаваме млади таланти и позитивни визии за бъдещето, и за видеорубриката „Лека нощ, деца“, предназначена за най-малките читатели и слушатели. И накрая, за една от най-важните си мисии: да намерим пазар за българската литература в чужбина.

И още! Компания ще ни прави Елена Павлова, която е верен Сподвижник на ЧоБи и неизменен участник в нашите журита, но преди всичко: преводач на фантастика с дългогодишен опит, както и автор на научнофантастични, фентъзи и хорър разкази, детски романи и книги-игри… и още! За новите, старите и предстоящите си проекти ще ни сподели самата тя. Намислете си въпроси!

Ще има и книжки, ако успеем да ги превозим от София. Сега е моментът да разгледате каталога и да си харесате нещо: ще ви го донесем на крака! 🙂

Очакваме ви с нетърпение и широки усмивки:
Дес, Кал, Ели Павлова и всички варненски представители на ЧоБи