Каним ви Отвъдре* ~ Out there, beyond, from within ~ 16.XII.2023

Намигаме с Небесния диск от град Небра археологическа находка от бронзовата епоха, понастоящем в Саксония, Германия. лице / гръб / презентация
Поводът са две покани за кръжока по астрономия на СУ, чиито сбирки се провеждат регулярно всеки учебен четвъртък, и хипермегаултрагигатрисмегистната, хем тримагическа инициатива на три дами:

Отвъдре* ~ Out there, beyond, from within

Човешката библиотека се грижи за хората, не само за природата и книгите си, затова сърдечно каним на еднодневна палитра от медитативни практики за свързване със себе си – необядта вътре в нас, и света извън нас, макар и всичко да е едно 🙂 – животни, растения, птички, Космос, ние. Без да изпадаме в теоретичен херметизъм, че и херменевтика, ще изследваме нещата, които ни вълнуват, тревожат, движат напред. Ще се подхраним, откривайки целебни ресурси вътре в себе си. Ще се раздвижим, задействаме, споделим, отпочинем :).

Време: 16 дек. 2023 г. (събота), 10-19 ч.
Пространство: Inner Self, бул. „Христо Ботев“ 79, София. Минава се през тясната врата :), по коридорче някак наляво, към уютен заден двор, през който финишираме в залата. Strait is the gate and narrow is the way… [Матей]
Местата са ограничени! До 11 дек. (понеделник) припърхваме за вашето включване, за да можем да ви осигурим място. Не се помайвайте!

ВИДЕОПОКАНА от Мару ^_^

ПРОГРАМА:
– церемониално какао – водено шаманско пътуване, последвано от екстатични танци
– кръг на споделяне
~ обедна почивка
– Таро и оракулски карти – ще дъхтят през целия ден :), също и музика на растенията
– свързване с растение
– медитативни български народни танци
– пеещи купи – звукова сесия
– оздравителна медитация с животни и растения за „лека нощ“

Кратките паузи не ги фиксираме предварително, защото ще зависят от динамиката на дейностите и процесите.

НОСЕТЕ СИ:
– вода
– удобнa постелкa, завивкa, шал, ако ви е необходим за комфорт
– топли чорапи (бонус точки, ако не се хлъзгат)
– чаша за топли напитки или любимото ви благотворително планинарско канче
– храна за себе си и за споделяне с останалите – ядки, свежи банани, други плодове, благинки с ниско до нулево :}) съдържание на захар, глутен, млечни; нещо умерено подсолено
– материали за писане, рисуване, ПОДЛОЖКА; хартията е от нас (А4, обемна, пожълтяваща), ако предпочитате конкретна (офсет, картон, цветна, гланцова, друга, определен формат), донесете си я; ще има комплект цветни моливи, евентуално флумаст(е)ри и цветни химикалки, но за да не се гъчкаме в тях, е разумно всеки, по възможност, да си има и да си следва СВОЯ процес. Бонус точки за ситноброкатни маркери 😉
– дрънкалки, шамански тъпан, други приятно звучащи инструменти (по желание)
– другар (особено препоръчително)

ВНИМАНИЕ: Не прекалявайте с храни и напитки предния ден. Сутринта заповядайте БЕЗ кофеин, алкохол, енергийни напитки и други субстанции в обращение по вените. Оставете тази работа на какаото :). Хапнете нещо ефирно преди него.
Този параграф е важен, защото какаото работи през сърцето и определено не желаете прекомерен сърцетуп.

МОЛБА в заповедно наклонение: заставайте с растението на силата (тютюна) възможно най-далече от залата. Бонус точки, ако си забравите папиросите вкъщи. Хората с icq „ни мо’а ва мисла“. Простете дискриминацията и сегрегацията. Наблизо са всички възможни църкви, вкл. арменската :))).

Бъдете готови да се разделите с телефоните си – няма да ги събираме, но няма да получите шанс да се забиете в игра или интернет.

Събитието е подходящо за незрящи. Хората с нарушен слух е възможно да се нуждаят от превод и следва да си го осигурят.
От вербалните езици можем тук-таме да помагаме с английски, японски, френски, чешки, полски, немски, руски, испански, но не разчитайте да имаме време и капацитет за това :).

ВОДЕЩИТЕ:
~ Мартинаару) се занимава активно с духовно развитие и вълшебства.
Свири на пеещи купи и барабан Idiopan Domina и гледа на карти – Таро, оракулски, зодиакални, игрални и други. Поддържа мини дзен градина, която отразява ежедневието.
Канал в YouTube: Purple Tarot
fb: Purple Tarot

~ Елизавета:
Аз съм Ели – политолог и дипломат по образование, духовен и душевен изследовател по призвание.
Таролог, вещица и рейки практик, живея с аристократичен котарак – Сър Ланселот. Нямам страх да остана насаме с Душата си. Обичам да чета, постоянно да надграждам знанията си, да общувам с чисти душѝ, да изследвам себе си, да медитирам, да пея, да творя. Да споделям. Мечтая за къща с голям двор извън София, в която да отглеждам билките си (и не само). Както и за собствено пространство за събития в града. Знам, че това ще се случи, когато му е времето. Каузата ми е да помагам на бездомни животни – някой ден ще им построя приют.
Личният ми път на себепознание и самоизследване започна в началото на 90-те като хаотичен интерес към всичко, имащо отношение към невидимия свят отвъд стандартните възприятия, което достигна до мен – йога и медитация се съчетаха по особен начин с различни окултни практики и откъслечни любителски познания по ароматерапия. Това създаде практиката и ритуалността ми като една уникална смес от различни многопластови знания.
Канал в YouTube: Soulful Intuitive Tarot
fb: Soulful Intuitive Tarot: Dare to Create Yourself
Част съм от авторите в сайт Животворна“.

~ Христина улавя звук там, където на друг не би му хрумнало да търси – в напречния сблъсък на чаеното етикетче с термоса, в приземяването на черешовата костилка в купичката, във все по-мелодичното причудливо бръмчене на хладилника, в хъркането на някои почитатели на гонгове.
Съзнанието ѝ снове между музиката, книгите, чайовете, какаото!, вкусовете, растенията, тяхната музика, смеха, народните танци, чешкото и полското кино, скриновете с кристални чаши, купи, камбанени похлупаци и звънката старонемска керамична посуда, вкл. чинийки, кафеени сервизчета и сервизченца с ефирно тънки чашчици и чашлета; чистата храна, екологията, добруването на хора и животни… и всичко останало. В специфични свръхщастливи мигове някои от тези аспекти се сливат синкретично без работа на компютър!!!
Христина търси мелодии и по тепсиената повърхност на гонговете, намира и хорА.
„Тих бял Дунав се вълнува, весело“ тупти – БУМ!
Тибетската ѝ купа с прозвище „Камбанарията“ също е ненадеен несекващ извор на разнообразни видове паралелни звуци.

Ако някой участник желае конкретна книга на Човешката библиотека, нека не се свени, при наличност ще я донесем :).
Електронните няма нужда да ги мъкнем. Повечето са безплатни освен ако не решите да подкрепите творческия екип с колкото прецените ^_^.

Вкупом ви очакваме!

По случай 10 ноември черпим със сладурски архивен запис, хвърлящ светлина върху червеното северно сияние от 5 ноември. Целият материал е голямо забавление!!! ^_^

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото