Каним ви на: Фермерски фестивал в София, 28.X.2023

Привет!
Заповядайте на 28 октомври, събота, от 11 до 19 ч. пред НДК на фермерския фестивал на Хранкооп :). Събитието е двудневно, ние ще се включим първия ден шатрите ще се намират в близост до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“.
Освен разнообразни сезонни храни и напитки и изобилие от красоти ще откриете представители и на важни каузи, които имат нужда да ги подкрепим.

Фермерските пазари на Хранкооп стават на 10 години 🙂 Светлини сред сенките навършиха 20.
Виждани и невиждани неща ще красят нашия щанд, който непрестанно тръпне в очакване на ведри посещения и нови читатели ^_^.
Когато се записваме за участие, изброяването на асортимента варира според новостите. Този път нарасна до:
Книги на рециклирана и нерециклирана хартия; от родни автори, включително деца и младежи; литература за всички възрасти; музика; аудио драматизации. Звезден драконов роман The Celestial Way, написан директно на ювелирен английски. Новият песенно-разказвачески сборник на Мирослав Моравски „Да опазиш Сребра невяста“. Новата магична повест в стихове „Тайната на старата върба“ на казанлъшкия младежки клуб „Светлини сред сенките“ и романът им „Те, които говорят с мълнии“.
Ако не сте навестявали щанда през последните месеци, много заглавия ще са ви нови :).

Скоро не бяхме споделяли фермаман за фермерските фестивали, макар че на 23-24 септември „Улица Хмел“ изби рибата и не беше за „аман“!
При нас продажбите продължават да са скромни, защото ако човек не иска да си вземе нещо за четене… няма да си го купи. А дори и пазителят на щанда да мълчи, който желае и се интересува, ще си тръгне с поне една книга.
Когато понечиш да разкажеш, че това е Човешката библиотека, има книги писани от младежи и пр., и пр., и те спрат още на „Човешката библиотека“ с категоричното изявление „Аз само разглеждам“, все едно при запознанство не са ти позволили да си доизкажеш името…

Съседи по щанд ни бяха готварската книга „Природата в чиния“ и нейната създателка Тоня Благоева: https://blagini.eu. По принцип не разпространяваме нехудожествена литература, но животът отсече за някои от нас: „Няма 6-5! Ше бъдеш веган! Сега или завинаги“… или стриктно подбиращ безглутенов вегетарианец, който и с фруктозата трябва да внимава… та книгата ще ни е от полза, а авторските фотографии са „зашамадяващи“ ^_^ Определено кулинарното творение на печатарското изкуство е вдъхновяващо и дава ценни идеи за храненето!
За нас беше особено съкровен моментът, когато Гери от The Loving Hut купи от щанда на Чоби именно тази книга.
Сред производителите поговорихме с още приятели и сериозна слабост са ни In The Flow specialty coffee ~*и какао*~ на ул. Сан Стефано 35, където на 15 октомври гостувахме с пеещи купи.
Този път Синергийната мандала не участваха, но се усещаха във въздуха през води и гори ^_^

Близо до нас гостува и народно читалище „Алеко Константинов 1897“. Важно средище за района на ул. Оборище :), което има нужда от финансова подкрепа за обновяване и облагородяване на сградата, двора, оградата и поддържане на своите дейности.

А все още не сме споделили впечатления, вдъхновение и смущаващи бисери от пазарите в Добрич и Балчик през юни. Има много за наваксване :D.

Поздрави и довиждане
НА ЩАНДА,
хрстн

Към началото