Каним ви на: Събор на българската книга и премиера на „Играта“

Приятели 🙂

Човешката библиотека ще участва в тазгодишния Събор на българската книга от 31 октомври (петък) до 2 ноември (неделя). (Самият събор започва още в понеделник, 27 октомври.)

Мястото, както и досега, е музей „Земята и хоратабул. Черни връх 4, между Хилтън и Синеплекс.

Имаме цели два квадратни метра щанд – с около 60 книжки върху тях. Няма да са само наши, не 😀 – но пък ще са интересни.

Там сме всеки от трите дни, откъм 10 сутринта до 19. (В неделя ще си тръгнем по-рано – към 5 следобед.)

А на 1 ноември (събота), от 17 до 18 часа, правим официална премиера на „Играта във видеозалата на „Земята и хората“. Ще присъстват (почти) половината от авторите; и ще дават автографи. 😀

(Във видеозалата – същата, в която провеждахме лекторията „13 национални кинофантастики“ – ще се влиза през предния вход на музея и залата с кристалите, покрай щандовете на издателствата. Ако се объркате и не ни намерите – питайте охраната.)

Ta:

Ако никога не сте ни виждали на живо – баш ще ни е драго!

Ако отдавна не сте ни виждали на живо/на едно място – или все не е достатъчно – какъв по-уютен повод? Завет, красота кристална, много книги, малко хора… рай!

(Това за малкото хора дано си остане само изблик на черния ми хумор. Тъй или инак, тези събори поне досега винаги са били по-спокойни от Панаира на книгата. Тъй че да ни видите спокойно. 😉 )

Ако искате да се запознаете с казанлъшките „Светлини сред сенките“ – п(р)очетете линковете тук; и елате в събота, 1-ви. Светлинките ще кръжат в музея още откъм 2 часа по обед.

Тааа… Бъдете; аз отивам да си помечтая.

(Лелеееее… Три дни без търчане………)

Кал:)н

П.П. Преди да се отмечтая съвсем – някои от посестримите ни заглавия ги нямаме под ръка и ни трябва повече време да ги вземем. Ако искате от тях – пишете ни предварително!

П.П.П. В момента с ядрото на Човешката събираме пари, така че да покрием пътните разходи на Светлинките. Ще дойдат 6-ма автори. Билетите от и до Казанлък излизат по 17.60 на човек (всички са с 50% намаление), т.е. общо ни трябват близо 108 лева. Искате ли да помогнете и вие – независимо с колко, като жест към каузата? Пишете ни! Самите пари може да носите направо на събора, или дори след него.

Каним ви на: Среща със създателката на Мина (и магиите ;), 19.10.

Весела Николова-Фламбурари, автор на „Мина, магиите и бялата стъкленица“ и „Мина и магията за предсказание„, си идва в България за една седмица. Няма да я изпуснем, да? 😀

Елате!

На 19 октомври (неделя), от 17 часа до…като ни се смръзнат ушите

На пейките в парка Заимов (понастоящем Градина Оборище – край бул. Янко Сакъзов), зад „Дървеното“ (краят на парка откъм пам. Левски)

Ако вали – ще се пренесем в най-близкия „Мис Каприз“ или „О!Шипка“; ако нямате моя звънялник или на Габ, драснете един ред на poslednorog, да ви го пратим.

…А ако покрай другото искате да грабнете и някоя книга (наша или посестрима) – задължително ни пишете. Ще носим.

До! 🙂

„Носителят на светлина“ и Голямото Четене

Може и да не откриете връзка между следващите две вести. Ако откриете, задължително ни пишете! 😀

За онези от вас, които са пропуснали „Носителят на светлина„, 30-минутния български фентъзи филм, който се появи неотдавна – и чието сътворяване и разпространение има много допирни точки с Човешката библиотека ;):

Можете да си го поръчате на диск (с цена 4 лв.) направо от създателите му – пишете на chudaka в gmail.com. Цитирам Христо:

…като се посъберат малко повечко хора, ще им пишем по мейл за една колективна среща, където да им дадем филмчетата. Тъкмо ще стане и като среща с феновете. 😀

~ ~ ~

За Голямото Четене сигурно вече знаете. Знаете ли обаче, че и „Играта“ е включена в списъка с книгите?………

Цитирам (ех, че удобно било така…) Валя:

…не мога да накарам никой да гласува за нас, защото не сме класици. Пращам, просто за да се знае. Ако някой мисли, че може да пусне глас за някоя от книгите, нека да го направи. Ако не, може да си гласува за някоя класика…

Място за бъдеще: нашият нов проект

Приятели 🙂

лого на Място за бъдещеПрез септември стартира „Място за бъдеще“ – проект, чиято мисия е да гради мостове между българската академична общност – студенти, преподаватели, научни работници… – и граждански активните човеци: независимо дали в неправителствени организации, спонтанни, неформални движения като „Да спасим Иракли“ и „Граждани за Рила“, или хората от квартала ви, които по свое желание се грижат за полянките между блоковете или се борят срещу чудовищните сметки за парно. Сърдечно каня всеки от вас, който е открил себе си в горния списък (или тепърва ще се престрашава да действа), да научи повече за „Място за бъдеще“ от сайта ни: http://placeforfuture.org

Например

– каква е общата визия на проекта

– или как го усещат самите участници

– или какви са предстоящитe събития

Извинете ни за кръпките и фугите 😀 – още доизграждаме сайта.

В тази връзка – ето за какво ви моля на този етап:

1. Да ни пишете (на poslednorog в gmail) с всякакви въпроси и предложения по съдържанието и облика на placeforfuture.org

Още по-удобно ще ни е, ако се регистрирате във форума и направо оставите коментарите си тук.

2. Да ни драснете един ред, ако искате да ви абонираме за някой от мейлинг листите на „Място за бъдеще“:

2А. Вести – за предстоящи събития.

2Б. Помощници – как да се включите като активни строители на „Място за бъдеще“. 🙂 Проектът е много голям и съответно имаме нужда от много помощ. Например: текст и дизайн на брошури и плакати; търчане до
печатаря и обратно; подреждане на изложби; координация и кореспонденция с различни организации и групи; връзка с медиите; привличане на нови участници………… Аз самият си търся помощници за модериране на форума (когато той оживee :D), превод на материали на и от английски, редакция и коректура на българските текстове, и тъй нататък. Засега е достатъчно само да се запишете в мейлинг листа. Ние лека-полека ще разпращаме задачи – и тогава всеки сам ще прецени къде да се включи.

Със сигурност изпускам важни неща в този уводен зов – разчитам на подсещащите ви въпроси. 🙂

Бъдете!
К)

Към началото