Човешката се развихря: 3(+1) предстоящи събития

Приятели 🙂

1. На 3 с/у 4 март, от 12:00 (полунощ), в „Нощен хоризонт“ по радио Хоризонт трима други (но все така старателно подбрани) човеци ще ви смаят със сензационни разкрития за явленията, известни като „Дивна“ и „Слънце недосегаемо“.

Внимание! Възможни са изненади!

Внимание 2! Възможни са и въпроси, на слушателите ( = вас) към гостите в студиото. Предаването има както директни телефони, така и Скайп връзка. Ако искате да ги узнаете – оставете отклик в блога или драснете ред на мейла.

Внимание 3! Продължаваме да събираме предварителни поръчки за явлението „Слънце недосегаемо“. Ако жадувате за бройки от него, уведомете ни колко… а парите ви ще оберем по-нататък. Скоро ще имате възможност да си поръчвате и от „Дивна“… и не само да си поръчвате.

2. На 4 март, от 20:00, в клуб за фантастика, евристика и прогностика „Иван Ефремов“ (дом Средец, ул. Кракра 2А, стая 213), неотразимата Габ ще се изложи… пардон – ще изложи пред вас прелестите на „Бленуващите кристали„, най-дебютният роман на Теодор Стърджън с най-скандалната корица на Човешката библиотека. Елате сами, елате заедно, е’лате повече!

(И елате рано. Столовете не са много, а час и половина на крак никак не е гот.)

3. На 11 март, от 20:00, пак в клуб „Иван Ефремов“, безобразният Кал ще повдигне булото от титаничните елементи, подхранващи ядрения пламък на „Слънце недосегаемо„.

Внимание! В темата няма да се говори за апокалипсиси и други катастрофи!

Очаква се присъствието на самия автор Ники Тел и кохорта от съмнителни съратници. Наши хора, ако пак се чешете озадачено по главата.

+1. Ииииии – специалният ни бонус тази вечер:

ГРАЖДАНСКО! ПРИСЪСТВИЕЕЕЕ!!!

Утре! В 17! На пъпа на Попа! Да докараме микроинфаркт на София!

За подробности – ей тука.

За поръчки – знаете къде.

Вечно ваш,
и все по-безобразен,
Кааааааал

Гостуваме на: Аларма – радио „Христо Ботев“, 18.02.2009, 21:30-23:00

Слушайте трима старателно подбрани човеци от Човешката библиотека в жив разговор по радио „Христо Ботев“ в сряда вечер.

„Аларма“ започва в 21:30, а другите й гости ще бъдат Лъчезар Аврамов и Димитър Стоянович, съответно режисьор и главен сценарист на „Голямото четене“.

Някой може ли да запише предаването?

К)

Представяме ви: Питър Пан в алено

„Питър Пан в алено“

корица на „Питър Пан в алено“

е по-хубавият „Питър Пан“, защото:

  • е преведен зашеметяващо – с думички като „тапиока“ и „чучна се“, с цели мелодии, подскачащи стакатически или леещи-легатеещи, изящни и мелодейни като всяко истинско, трайно целение
  • е от ония книги, които винаги ще са по-добри от думите ви за тях, колкото и да ги намествате, гладите, измъквате от най-тайните си килери и най-ненадейните си съкровищници
  • Голямата война е разкъсала воала на Нивгаземята, и сега момчетата вече не искат да си играят на нея (войната), а пиратите, последвали дълга си на възрастни и мъже, са отплували да се бият редом с другите – и… и… са се изгубили… всички без Смий и Старки – няма ги вече… няма го също и Джон…
  • разплаква по-често, по-силно и по-пречистващо
  • в нея има любов… каква ти любов – в нея има феичка мъж, която ще скочи и в огъня (буквално ще скочи), за да избави Звънче, за която е чувал толкова много („…а дали Звънче може да лъже по-безсрамно от мене?“)
  • никога – ама никога – няма да познаете кого ще целуне Уенди накрая
  • в нея има екшън! патаклама! тупаник! между феи! и зверове! и звероукротители! и Осемте народа, които налагат еднакво стръвно тъпаните, щитовете и дечурлигата си!
  • е писана от жена… добре де – писана е по женски… добре де – писана е със състрадание, и съпреживяване, и (както би казала Габи, като си упражнява новите думички от културологията) вчувстване: все съставки, които в лекичко садистичния първообраз на Джеймз Матю Бари ги няма – както всъщност ги няма и при момченцата в детските им игри
  • е красива книга – отвън, още от пламъка на корицата, отвътре, с всяко пламъче, което блещуква между две привидно познати думички или близва някакви наши угаснали въглени и ги прави отново на жар; преди да сте я отворили, още докато гладите релефната плетеница на Нивгакартата, и след като я оставя, досами тая клавиатура, да ми грее, докато пиша това…

Освен това „Питър Пан в алено“ е най-хубавата книга от 2008-а – и не само, – която съм чел. Без изключения.

В (меко) индигово,

Калин

Ако го искате, за 17 лв., пишете ни.

ГОЛЯМО ПИТАНЕ: Кои книги искате да издадем?

Приятели 🙂

Докато продължаваме да чакаме отговори по предишното ни ПИТАНЕ, питаме друго:

Кои книги искате да (пре-)издадем на български език?

Ограничения в езика на оригинала, жанра и тематиката няма. Единствената важна препоръка е желаните книги да отговарят на критериите на Човешката библиотека. Ако не можете да прецените отговарят ли – просто ги предложете! Ние ще четем и ще решаваме демократично. 🙂

Приемаме предложения целогодишно. 😀 Оставяйте ги тук или ни ги пращайте по мейла.

К)

Към началото