Каним ви на: Фермерски пазар, 19.V.2024 + благотворителност

На 19 май (неделя) от 10 до 16 ч. ще участваме на хранкоопския фермерски пазар „Оборище“ на пл. „Гина Кунчева“ до паметника „Левски“ и университетската ботаническа градина. Първо нямаше да вали, после прогнозата обеща яко дъждец, та… ще видим какъв ще им е късметът на книгите :). Заповядайте да ги подкрепите в борбата с атмосферните условия!

На 18 май от 19 ч. отново сме с тибетските купи – насред суматохата на Нощта на музеите :).

На 15 май от 18:30 ч. в галерия „Лампион“ на Николай Табаков (Дом на културата „Средец“, ул. Кракра 2А; в него се събира клуб „Ефремов“) ще се състои благотворителен концерт-изложба с цел обезпечаване на участието на Елена Вълканова в международно състезание по спортна стрелба в Сърбия. Съорганизатор е Моро и споделя:

Освен мен ще участват и Алекс Кирев и Борис Колев, както и различни поети и хора на изкуството.
Събитието ще е във връзка със старта на кампания за подкрепа на моята близка приятелка Елена Вълканова – изключително талантлива спортистка, изящен художник и неуморен защитник на човешките права. Елена е на път да представи нашата страна на международно състезание по спортна стрелба в Сърбия, но има нужда от помощ, за да [се превърне] този мечтан шанс в реалност.
Човек с двигателно увреждане, настанена и отраснала в дом, Ели винаги е била изключително силна и смела личност, голям пример за мен, особено в моменти, когато се превръщам в пълно мрънкало.
Заповядайте на концерта-изложба, за да чуете нас, но най-вече Ели и нейната история.
Всеки дарител играе важна роля в тази история на успех, а ние вярваме, че заедно можем да помогнем на Ели да се изкачи на върха и да представи България с гордост.
Покажете своята подкрепа, заповядайте на концерта-изложба и разпространете събитието. Всеки дар, независимо от размера му, е крачка към победата.

Всяка капка в реката променя нейния бяг“… 😉

Ако не можете да присъствате на концерта, а желаете да подпомогнете каузата, свържете се с Моро да измисли нещо.

~~~

На 17 май същият Мoро и гъдуларката Анна Анова ще свирят и пеят от 19 ч. в бар 19 на ул. Средна гора 32 в София. Тръпнат в очакване ;}.

~~~

Продължава осведомителният бюлетин с елементи на… разсъждение, а накрая – още един призив за благотворителност.

В разградения чертог на Човешката библиотека се материализира Ех, магесническа му работа“ на Калоян Захариев на хартия. Можете да я поръчате от нас за 24 лв.

480 стр. Корично е 24,90 лв., но не ми се закръгля на 25 лв.

Не знаехме за това издание преди обявяването му пред света (19 април 2024 г. по обед*) и никога не е мило без известие да ни печатат книгите дори когато години наред не сме съумявали да ги отпечатаме сами (обръщали сме се към любими издателства за съдействие/съвместна дейност, без успех), но нейсе. Не е първата, вероятно няма да е и последната подобна случка. Напомням, че в момента почти няма читав и активен човек в Човешката библиотека, затова не можем да вършим почти нищо. Отдавна изпитваме сериозни затруднения и със съхранението на книгите – няма място и логистиката е проблем.

Настоящото писание си е лично мое (инж. Димитрова), не ангажирам никой друг от Човешката библиотека с него. По здравословни причини ми е важно да си изказвам мнението.
„Великата“ корица на дизайнерката Ф. К. не е шеметна. Не ми харесва, sorry. На живо изглежда също толкова зле, колкото и на екран. В допълнение има лак на камъка в жезъла и на надписите. При толкова шарена (като пликче бонбони) корица няма смисъл от лак – губи се. И определено нема нужда и издателството да е лакирано.
Хартията на тялото, разбира се, е пожълтяваща с миризма на вестник. Too bad за тез пари. Мастилото сигурно е от патладжани ГМО.

Явно трима редактори не стигат (това е една от НАЙ-редактираните/работените книги на Чоби, защото е голяма и в специфичен стил, с който трябва да се внимава), затова е нает нов – Г. Ф.
Явно и коректорите не са били достатъчно – 4 парчета, со все моя милост, дето накрая барна каквото бяха недовидели заради дължината на текста; та има нов – Н. Х.

„Но млъкни, сърце!“… Да се обоснова за корицата – сиянието около жезъла е като северно. Самият жезъл хем незнайно защо тъне в мрак, хем е „прегорял“ в бяло. Две крайности, леко немислими от фотографска гледна точка. Привлича ме единствено приликата с еленови рога. Белите светлинки и червените (от Пъклото?) са много странна комбинация, понеже цялото изображение е като подводен кадър с въздушни мехурчета. Октоподените пипала по-добре да не ги коментирам. Като прочетем/чуем „пипала“, само октопод ли си представяме?!?!?!?! Пипалата могат да са всякакви, вкл. пушечни, коренови, стеблени, просто обли и „меки“, ама без вендузи!… Но както се казва в такива случаи – да сме живи и здрави. Което за Човешката библиотека са доста относителни и съмнителни понятия.

За хората и дърветата (trees), които се радват на това издание, честито на печелившите! Наистина. Радвайте се – кой както и колкото може.

* Долу-горе на тая дата (18 април) 2023 г. яко начена скандалът за „Да пробудиш драконче“ на дорогой Теллалов. Нещо звездите май ни говорят. Любопитна съм вече за бъдещето.

На 30 август 2023 г., след като най-новото Драконче беше излязло, печатано от източник Читанка… лично пратих на издателство „Ерове“ файловете с поредицата за бъдещо отпечатване и попътен вятър. Дай боже! Бяха много щастливи ^_^. А можеше и да не науча случайните подробности. Както можеше да не науча и за Магесническата.

~~~

Симпатичните ни познайници „Цвете в епруветка“ също събират средства за участие в чужбина. Цитирам:

#ЦветеВЕпруветка в Европа! Звучи чудесно, нали? Да, но не е лесно, защото все още сме млада организация и за да отидем, имаме нужда от вашата подкрепа!
Завоювахме си участия в 2 престижни изложения за иновации в чужбина:
– Копенхаген, Дания | 1-4 юни | Creative Business Network Cup Global Finals
– Болоня, Италия | 12-16 юни | WMF – We Make Future
Но за да можем да вземем участие в тези важни събития, се нуждаем от вашата помощ. Всяко дарение, колкото и скромно да е, ще бъде от огромна полза за нас. Средствата, които съберем, ще покрият разходите за пътуване и присъствие на изложенията – общо около 6000 лв.
На тези изложения ще представим нашата иновативна продукция на посетители от цял свят, както и ще проведем редица срещи с потенциални инвеститори, с които целим да осъществим нашата мечта за собствена лаборатория за растителни биотехнологии. Целта ни е да разширим производството и да предлагаме на клиенти от цяла Европа нашите уникални цветя, които да внасят усмивки и любов в техния ден. Освен това с мисията си за намаляване на площите за рязан цвят и използването на огромни количества вода за поливане искаме да направим света по-чисто и по-екологично място.

Какви са предимствата на „Цвете в епруветка“?
– Живее минимум 2 месеца без грижи, включително поливане.
– Цъфти, прецъфтява и пак цъфти в епруветката.
– Малки размери и не цапа с цветен прашец.
– Може да се наблюдава развитието на растенията.
– Когато му свърши хранителната среда, може да се пресади в саксия.
– Подходящ за хора с респираторни алергии и за лечебни заведения.
– Био и екосъобразен продукт с мисъл за природата.

Банкова сметка:
Получател: ТЮБ ПЛАНТ ООД
Банка: Обединена българска банка
IBAN: BG80UBBS80021025148750
BIC: UBBSBGSF
Основание: Цвете в епруветка

Revolut: https://revolut.me/neftelimov, 0883508601

Paysera: 0883508601

PayPal: https://paypal.me/neftelimov

Или може да си поръчате от нашите продукти на https://cvetevepruvetka.store/kupi, като използвате промокод ,,abroad‘‘, за да знаем, че е за тази кампания и че няма проблем да получите цвете в епруветка с пъпка, която ще цъфне при вас.
Може да направим сертификат за дарение. При желание пишете на info маймунка cvetevepruvetka.store

Вече [13 май привечер] имаме събрани 287 лв. от дарения на добри хора на Софийски фестивал на науката / Sofia Science Festival, който се състоя на 11-12 май в Sofia Tech Park.
Благодарим ви, че сте част от нашата история и че подкрепяте всяка наша стъпка към осъществяването на мисията!

Екипът на Цвете в епруветка | ТЮБ ПЛАНТ ООД

Видеоматериали, с които да опознаете работата им по-добре:
https://businessnovinite.bg/esg/cvete-v-epruvetka-vmesto-buket-biznes-inovacijata-na-mladite-ucheni-petar-i-joana-video.html
https://businessnovinite.bg/esg/nad-80-ot-vodata-v-afrika-e-za-selskoto-stopanstvo-vnasjame-povecheto-si-cvetja-ot-tam-video.html

През юни Чоби ще гостува на фермерски пазари в Добрич, Варна/Балчик, надяваме се своевременно и Албена да се задейства :).

Поздрави,
инж. Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото