Гласувайте: в Националните фантастични награди (до 12.06. и 21.06.)

Приятели (:

Готвим ги вече втора година. Събрахме се легион – 30+ дейни радетели от 15+ фантастични общности. Събрахме ги легион легиони: 24 категории със 130 номинации! И сега…

… идва ваш ред.

Гласувайте във вторите Национални фантастични награди! От днес до 12 юни! И после пак до 21 юни!

Национални фантастични награди

ВАЖНО:

1. За да участвате в гласуването, е нужно първо да се регистрирате. (Ако още не сте.)

2. Регистрацията ви сега ще важи и следващата година; и по-следващата… и въобще докато имаме сили да организираме НФН. Правите я веднъж (отнема 5 минутки, макс) и не я мислите повече.

3. Тази година основната новост в правилата за гласуване е, че имате право да подкрепяте произволен брой номинации в категория (а не само една). Значи, да се отблагодарите на всеки, който ви вдъхновява/кефи/ви е платил… опа, опа!… така де, схванахте ми мисълта. 😉

Ако тая мисъл ви вдъхновява/кефи/така де – гласувайте!

… Още сте тук? Смаяни сме. Каква лоялност, каква сила на волята… 🙂

Като оставим закачката настрана, каним ви – сериозно и топло – да участвате в определянето на любимите ни творци и творби, свързани с фантастичното. За да бъдат тези награди наистина национални, е нужно в тях да се включат повече от нас: читателите, зрителите, геймърите, ларпърите, а все по-често и колегите 🙂 на номинираните творци.

Участвайте – или поне разгледайте номинациите – и за друго. За да заместите разни (ненаучни 😉 ) фантастики, витаещи из или покрай главите ни – например „България е малка държавица, с още по-малка сцена за фантастичното“ – с реалните вълшебства. (130 номинации… Ръцете ни се откъснаха, докато ги представим всичките. 😀 И специално благодарим на всеки от вас, който ни помогна, пращайки съдържателни и увлекателни описания.) За да откриете нови любови. (Лично аз миналата година си изгубих изпълних цял ден, разцъквайки една от номинираните игри. Набелязах си автори, които искам да пробвам. Дивих се на художниците, които преди не бях чувал… аз, дето уж следя всичко из фантастичните ни среди!)

Лирическо отстъпление:

Наскоро си мислих защо участвам в случването на НФН. И си записах:

… заради списъци като този. И понеже искам да знам какво се случва с фантастиката в България. Навсякъде и във всички превъплъщения. И понеже усещането как все повече хора правят все по-хубави работи ми дава сили да вървя и през нефантастичните си периоди.

Други хора имат нужда от класации – дали сме им класации. Имат нужда от 100-процентови правила – стараем се да ги докараме (поне на 90% 😉 ). Имат нужда да се докажат, критикувайки гафовете на другите – даваме им възможности (бол 😀 ).

Но за мен най-важното си остава оня списък. И тръпката какво ново – повече и по-хубаво – ще открия в тазгодишния ни.

Който ме е разбрал, получава прегръдка. Без повече приказки.

🙂 🙂 🙂

Участвайте още и за да помогнете на Човешката библиотека да реши: с кои дейности продължаваме, от кои се оттегляме. Мерило в избора ни е най-вече обратната връзка, която получаваме от вас, читателите и участниците в Копнежите и другите ни събития. Подкрепата в НФН е – досетихте се – обратна връзка.

Тази година сред номинациите има три наши издания: „Зелени разкази (ама наистина)“, „Последният еднорог“ и „Нощта на скорпиона“. Ако още не сте ги чели, до 12 юни ви предлагаме напълно безплатен достъп до тях. Достатъчно е да ни ги поискате (от poslednorog -маймунка- gmail -точка- com), като включите в имейла си кода НФН2016. Ще ви ги пратим с радост. 🙂

Какво още остана да казвам? Ами, много неща – това са си месеци подготовка и още десетина години участия в предишни подобни инициативи, и… и… и… Само че ще изтощя вас, а започвам да изтощавам и себе си. Така че:

Прегледайте номинациите. Изчетете внимателно как да се регистрирате (там, дето пише „Помощ / инструкции“; има и клипче 😉 ). Гласувайте. И разгласявайте – нека вестта за НФН стигне до всички ваши приятели, влюбени във фантастиката.

Фантастични находки и озарения!
За екипа на ЧоБи: Кал)

П.П. Уф, сетих се какво трябва да кажа още. Да ни похваля. 😀

Вече видяхте кой участва в организацията на тазгодишните НФН. Най-активни до момента бяхме Кристиана Тошева (без която нямаше да има награди тази година – не се шегувам и не преувеличавам), аз (Калин Ненов), Александър Торофиев, Дилян Благов, Валентин Иванов, Петър Атанасов, Стефан Караманов и Емануил Томов; а се включваха да ни помагат Александър Карапанчев, Елена Павлова, Адриана Пенчева, Димитър Стефанов и Янчо Чолаков. В разгласата пък сме участвали всички. 🙂

За мен е изключителна тръпка (понякога – от фрустрация, но по-често от удоволствие 😀 ) да действам рамо до рамо с такива побратими и посестрими. Да знам, че правим заедно, ставаме част от нещо по-голямо. Да усещам как селенията на фантастичното се разтварят към нови и нови хоризонти; как моят народ, семейството на духовете-от-духа ми, расте. И пораства…

Благодаря, приятели. И – как иначе – продължаваме.

(Че идат, гласуващите идат. Вече виждам първите петима…

Ама… как може да сте толкова бързи?! Мене ме чака цяла седмица четене и гледане, и мислене… 😀 )

7 коментара за “Гласувайте: в Националните фантастични награди (до 12.06. и 21.06.)

  1. Предлагам: “Правите я веднъж (отнема 5 минутки, Макс) и не я мислите повече” 😀

  2. За махането на точката и аз си помислих (съвсем честно);), ама знам ли…давай, махай я:).

  3. Анонс е, ама е приятелски. Даже бих махнал точката след „макс.“, за още по-неофициален тон. 🙂

  4. само тук:
    „Правите я веднъж (отнема 5 минутки, макс.) и не я мислите повече“.
    Мисля, че „максимум“ трябва да се изпише изцяло, а не със съкращение – анонс е, да му се не види:. Неясноти не откривам, четох два пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото