4 декември: Рожден ден на ЧоБи и премиера на „Песента на ханджията“

Здравейте, приятели! 🙂

Каним ви на рожден ден. Да, ами! На 4 декември, четвъртък, ЧоБи става на 8 (осем! 🙂 ) години! Помните ли началото?

Ще отбележим събитието в Novel Book Bar (София, ул. „Цар Самуил“ 33) от 18:30 и ще се радваме, ако и вие сте с нас, за да се сберем, споделим, опознаем, вдъхновим. 🙂

Като за повода ще се върнем към корена си. Поредица „Човешката библиотека“ започна с „Последният еднорог“ на Питър С. Бийгъл… а сега продължава с „Песента на ханджията“. В която е пораснал и Питър. 😉 Имате ли си вече любими откъси? Искате ли да прочетете някои от тях на глас? Ако пред публика се сковавате – пратете ни ги, ще ги прочетем ние. 🙂 Или просто елате да послушате за най-дълго ражданото дете на ЧоБи (седем години преводи и редакции… лелеее…).

Продължете четенето на „4 декември: Рожден ден на ЧоБи и премиера на „Песента на ханджията““

В подготовка за „Ех, магесническа му работа“: Малкото четене

Приятели (:

Декември наближава, задават се светли празници, а при нас тази година те ще минат под знака на Магията. Очаквайте ново, предколедно заглавие в поредицата ни!

„Ех, магесническа му работа“ е дебютният роман на Калоян Захариев, който грабна сърцата и умовете на журито ни в Конкурса за ново българско фентъзи през 2012-а. Сега, след двайсет месеца редакции, сме на финалната права. 🙂

До 20 декември подготвяме електронното издание. Дотогава вие може да ни помогнете, като ни пишете (на poslednorog -в- gmail . com) дали искате:

хартиени бройки от романа и колко – така ще преценим хартиения тираж;

– да ви включим в По-желалите – читателите, които вярват, че „Ех, магесническа му работа“ заслужава да излезе. За целта ни трябват двете ви имена.

По-долу ви предлагаме избрани откъси от романа.

Усмихващо четене!

Продължете четенето на „В подготовка за „Ех, магесническа му работа“: Малкото четене“

Големите: Станислав Лем

Документални и игрални филми

Томаш Лем

 

Откъс от книгата за Станислав Лем

„Пререкания на фона на всеобщото привличане“

(Издателство „Фараго“ – София, 2014)

LEM_koriza

Продължете четенето на „Големите: Станислав Лем“

Трудът краси човека 5

Четящи другари, съидейници, съмишленици, сподвижници… най-вече приятели,

Тържествено и забавно приключи инициативата „Книгата, която ме вдъхновява“. Всеки гласувал е получил уведомително писмо 🙂 от организаторите. Споделяме за тези, които си нямат.

Участваха наши книги и Посестрими – издадени не от нас, но зад тях заставаме идейно и се стремим знанието, че ги има, да достигне до повече хора.

Ето и прекрасните новини, от които екипът ни получава сърцетуп от гордост и радост – финалната петица включва наше издание и Посестрима (за да има баланс, иначе казано – вечен баланс 😉 ):

№ 3 – „Непоискано добро“ на клуб „Светлини сред сенките“ – издадена от Човешката библиотека през 2012 г.

и

№ 4 – „Аурелион – вечният баланс“, отново на Светлинките. (Специално тук има и още по-прекрасна новина, но айде да остане нещичко и за следващия бюлетин. 😉 )

Продължете четенето на „Трудът краси човека 5“

Гостуват ни: „Сивият път: Наследникът“ и „Забравени сказания“

корица на „Сивият път“корица на „Забравени предания“

Наследникът“ (ИК „Изток-Запад“) – първата част от фентъзи трилогията „Сивият път“ на Любомир Николов – Нарви – ни повежда на приказно пътуване в света на удивителната планета Селена, населена с хора, неандерталци, джуджета и други чудновати създания. Вдъхновеният от Дж. Р. Р. Толкин роман е придружен от специално безплатно приложение: сборникът с митове от Средната земя „Забравени сказания“.

Продължете четенето на „Гостуват ни: „Сивият път: Наследникът“ и „Забравени сказания““

Към началото